ogłaszam, że mimo wszystko postaram się być... |
Autor |
Wiadomość |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-08-2008, 18:34 ogłaszam, że mimo wszystko postaram się być...
|
|
|
...chociaż właściwie to mnie nie ma. leżę teraz z notebookiem w szpitalu dziewiąty dzień. wcześniej bity miesiąc nie wstawałem z łóżka w domu. niektórzy pewnie wiedzą, że zaczynałem leczenie kręgosłupa za pomocą terapii manualnej - tak mimochodem wspominałem o tym w części lubelskiej naszego forum. no i zaczęło się na nowo - ból jak cholerka. najpierw, że niby dyskopatia się pogłębiła. poleżałem trzy tygodnie - miało pomóc - nie pomogło. po kolejnych paru dniach szpital i dalsze badania, konsultacje. czy kroić, czy rehabilitować? Utknąłem znowu na parę dni w punkcie, w którym terapeuta orzekł, że się nie podejmuje, a neurochirurg stwierdził, że żadnych mi tu zabiegów, tylko leczenie zachowawcze. pojawiło się jednak to słynne światełko w momencie, gdy odwiedził mnie kolega ortopeda i zażyczył sobie fotki obszaru, którego rezonans miałem robiony przed rokiem. niestety okazało się, że pęknięty 11 lat temu trzon kręgu L1, postanowił pęknąć bardziej, prawdopodobnie po nieuważnym kroczku na schodach. załatwiono mi wjazd na rezonans w białymstoku na niedzielę wieczór - normalnie musiałbym czekać do 28 sierpnia. wstępne wyroki są takie, że będę operowany przez team ortopedocośtam-neurochirurgiczny, bo jak wcześniej nie bardzo było wiadomo co jest grane, tak teraz wielu ma wiele do powiedzenia. no to czekam do niedzieli może się więcej wyklaruje...
poco to pisałem? żeby nie było za śmiesznie w offtopikach - a co tylko ja i hubeeert mamy mieć źle? |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2008, 20:05
|
|
|
Wracaj Kordian do zdrowia i pełnej sprawności. Trzymam kciuki, powodzenia! |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 08-08-2008, 20:30
|
|
|
Wracaj wracaj!! ; )
Wypada poznać całą rzesze "spleśniałych" !!! |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 09-08-2008, 09:23
|
|
|
dobrze poczytać parę pocieszających postów zwłaszcza w taaakim dole w jakim obecnie jestem. pomijając już fakt samego bólu i leżenia przez ponad miesiąc, przewalania się po karetkach itp medycznych sytuacji, to dochodzi do tego brak zwykłych i niezwykłych rzeczy,które mnie mijają bądź wkrótce ominą:
1. nie będę na zlocie, 2. nie nacieszyłem się outlanderem, 3. mój dom kończą budować beze mnie, 4. za parę dni porcelanowe gody obchodzimy z żoneczką, 5. wkrótce mam urodziny i 6. imieniny obojga pociech... przy tym dyskomfort w postaci braku normalności w higienie osobistej to słynny mały pikuś. ale nic to, jeśli wszystko pójdzie oki, to pod koniec września powinienem już chodzić. właśnie - jeśli... |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 09-08-2008, 09:28
|
|
|
kordiank2, co znaczy jeśli? Jak mnie nie przestaniesz wpieniać taką gadką to osobiście wpadnę do tego szpitala i Ci gnaty ponastawiam Mówiłem Ci wczoraj - będzie dobrze i nie ma mowy o jakiejkolwiek innej sytuacji. Koniec.
Aha, jak będziesz wiedział kto będzie Cię kroił od razu dzwoń, się coś zadziała
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 09-08-2008, 11:12
|
|
|
kordiank2, Wszystko bedzie ok. Duzo zdrówka i do zobaczenia |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2008, 21:12
|
|
|
Kordian będzie dobrze i dasz radę bo niby jak ma być inaczej
Twoje zdrowie |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 11-08-2008, 11:09
|
|
|
Na pewno będzie dobrze:) Bądź dobrej myśli i zdrowiej szybciutko:) Zloty są co roku;) nadrobisz:) |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 11-08-2008, 18:36
|
|
|
koszmarek napisał/a: | Na pewno będzie dobrze:) Bądź dobrej myśli i zdrowiej szybciutko:) Zloty są co roku;) nadrobisz:) |
z powodu zdrowia stracę właśnie drugi zlot. rok temu po raz pierwszy pojawiły się problemy z kręgosłupem, gdyby nie to, zdążyłbym wrócić z podróży służbowej na zlot w strykowie. jakieś fatum? nic to, do trzech razy sztuka... już chodzi mi po głowie zorganizowanie miśkowego izzyoffroadu na moim podwórku - no nie zupełnie - powiedzmy, na terenie gminy bocki na podlasiu. skoro ja nie mogę wyjechać na zlot, to może zlot przyjedzie do mnie.
a wracając do mojego zdrowia, to mija dziś miesiąc i 12dni odkąd tylko leżę. wczoraj miałem pogorszenie związane z transportem na kolejny rezonans. dzis już wiem, że będę operowany prawdopodobnie w otwocku - tamtejsi lekarze muszą się jeszcze zdecydować, bo temat nie jest łatwy: pęknięty trzon kręgu uciska na dysk w ten sposób, że zapada się on do kanału rdzeniowego i to jakoś tak od strony brzucha. zabieg trzeba przeprowadzić szybko, bo zaczynają pojawiać się po wczorajszych ruchach drętwienia kończyn i problemy z siusiu... na razie jestem twardy i daję rady bez cewnika
ps zauważyłem ilość swoich postów 333 - nie żeby jakaś imponująca, zważywszy na datę rozpoczęcia, ale zawszeć taki half devil |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 11-08-2008, 18:42
|
|
|
dasz rade, trzymam kciukasy |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2008, 23:58
|
|
|
no kurde kordian nie bede cukrowal, sprawa jest powazna
kilka miesiecy temu spotkalismy sie w aso i wspominales o swoich problemach ja akurat mialem problemy z nerkami, u mnie okazalo sie ze wszystko wrocilo do normy tak wiec kolej na ciebie
trzymam kciuki. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 12-08-2008, 10:05
|