Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Korozja
Autor Wiadomość
Marcin1783
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2008, 21:10   [EAxx] Korozja

hej mam pytanko czy wasze galanty tez tak gniją ? bo to co sie dzieje z moim to masakra i
tak jak patrze na japońskie auta to sam sie dziwie ze to kupiłem auto jest fajne wygodne ładne ale.... mam nadzieje ze szybko uda sie go sprzedac
Ostatnio zmieniony przez robertdg 12-12-2009, 16:54, w całości zmieniany 1 raz  

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-08-2008, 21:14   

tzn co widzisz jak tak patrzysz na japonskie auta? :) galant to jakis ewenement jesli o rdze chodzi...ale i tak lepiej wypada niz ford focus i mondeo...opel czy VW jak ma wiecej niz 10 lat to tez juz pozarty czesto mocno...to samo mietek...wiec w czym problem? kupujac auto stare nie mozna miec zalu ze nei jest idealne-wiem ze na BMW to nawet rdza jest piekna i szpanerska a jak na japoncu to obciach :P

Marcin1783
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2008, 21:27   

tak zgadza sie ze rdza na kazdym wychodzi ale nie tak jak na japońcach i nie w takich miejscach miałem opla vectre miedzy innymi i ani grama rdzy do tej pory a był to rocznik 91 jak dlamnie to galant marnie wypada przy innych autach

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Auto: GALANT 2.5 V6 EA5A
Wysłany: 09-08-2008, 21:34   

Największym mankamentem pod względem rdzy są tylne nadkola (wada fabryczna), a poza tym to nie mogę narzekać.

misjonarz. 
Mitsumaniak
\KSG/

Auto: Subaru OBK III
Wysłany: 09-08-2008, 21:36   

Cytat:
marnie wypada przy innych autach

to jedyne co ci pozostaje to go sprzedać... następny właściciel sobie go zrobi i będzie się cieszył z tego że
Marcin1783 napisał/a:
auto jest fajne wygodne ładne

a co do opli to lepiej sie nie wypowiadać na temat rdzy w tych autach, bo nawet niezbyt starego znaleźć bez rudej graniczy z cudem. kilku znajomych ma i widać to bardzo wyraźnie :P

Gość zobacz mojego misia

ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00

Marcin1783
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2008, 22:05   

nie bedziemy sie spierac które auto ma wicej rdzy ale jak na galanta i klase która reprezentuje to nie wypada

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-08-2008, 22:12   

galant to ta sama klasa co vectra czy passat...co wy wszyscy sie uparliscie zeby z niego klase wyzsza robic? :)

Marcin1783
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2008, 22:38   

mniejsza o to potrzebuje 16" alu

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2008, 22:38   

tommyc1 napisał/a:
galant to ta sama klasa co vectra czy passat...
sam nie wiem w '99 roku taki gal jak moj kosztrowal dobre 150 tys zl wiec nie chce mi sie wierzyc ze niemce tez tyle kosztowaly z tego co mi sie kojarzy to E klassa chodzila podobnie cenowo :twisted:

[ Dodano: 09-08-2008, 22:45 ]
jednym slowem nie chce mi sie wierzyc ze Gal ktory w standarcie mial klimatronika i halogeny i raczej V6 i Gdi oscylowal w tej samej polce co takie mizery jak passat i vectra

misjonarz. 
Mitsumaniak
\KSG/

Auto: Subaru OBK III
Wysłany: 09-08-2008, 22:51   

Cytat:
nie bedziemy sie spierac

trochę sporów też jest potrzebne, w końcu po to między innymi jest to forum. a tak poza tym tylne nadkola to przypadłość tego modelu i trzeba się z tym pogodzić. zrobisz je i będziesz się cieszył ładnym i zwracającym na siebie uwagę innych autkiem :wink:

Gość zobacz mojego misia

ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-08-2008, 22:55   

a w tescie auto swiata jego konkturentami ocenianymi na ta sama klase byly... uwaga:
m. in. audi a6 i nissan maxima - ciekawe, co?
jako nizsze wystapowala vectra a wyzsze s-klasa

Marcin1783
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2008, 23:08   

umnie nie tylko w nadkolach ta rdza ale nic na to nie poradze wole juz skrobac te rdze niz jedzic passatem itd ...

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-08-2008, 07:50   

ta cena galanta wynikala raczej z ogromnego cla na japonce... bo czym on do wyzszej czy nawet sredniej wyzszej klasy mialby pretendowac? porownaj wymiary gala i innych aut w tej klasie? V6? w vectrze tez sa czy w passku. Nie cena stanowi klase auta tylko standard wyposazenia, ROZMIARY i silniki...w wyzszej klasie 2.5l to bylby najmniejszy motor a nie najwiekszy :D

poza tym...mitsubishi ma chore ceny: bylem niedawno w salonie porozmawiac o nowym lancerze. Dowiedzialem sie, ze wersja "full wypas" z silnikiem 2.0 diesel (!) kosztuje ok 120tys zl!!! LUDZIE:D oni sa nienormalni, za te cene mam: nowa mazda 6, nowa honda accord, toya avensis lub BMW 520i-to wszystko auta o klase wyzej niz ten biedny lancerek, ktoremu w wersji sedan poskapili porzadnej podlogi w bagazniku, tylko luzna filcowa szmate rzucili, zero schowkow-skad ta cena? Bo ma brata EVO??????????? wiec sie nie dziwie, ze galant 10 lat temu w salonie tez kosztowal niebotycznie duzo

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2008, 13:20   

Krzyzak napisał/a:
a w tescie auto swiata jego konkturentami ocenianymi na ta sama klase byly... uwaga:
m. in. audi a6 i nissan maxima - ciekawe, co?
mnie to nie dziwi
Marcin1783 napisał/a:
umnie nie tylko w nadkolach ta rdza ale nic na to nie poradze wole juz skrobac te rdze niz jedzic passatem itd ...
mojego Galusia tez troche sie ima ruda ale sie nim zajme odpowiednio
tommyc1 napisał/a:
ta cena galanta wynikala raczej z ogromnego cla na japonce... bo czym on do wyzszej czy nawet sredniej wyzszej klasy mialby pretendowac? porownaj wymiary gala i innych aut w tej klasie? V6? w vectrze tez sa czy w passku. Nie cena stanowi klase auta tylko standard wyposazenia, ROZMIARY i silniki...w wyzszej klasie 2.5l to bylby najmniejszy motor a nie najwiekszy
mnie gabarytami bardziej przypomina A6 i maksime QX niz vectre.stalem kiedys na parkingu obok paskaB5 w kombi i wydawal mi sie krotszy od Gala w sedanie (nie znam dokladnych wymiarow i nie mam czasu szukac) w Galu dodam ze dosc popularna jest skora a jak juz wspomnialem w standarcie mial chyba klimatronika i np halogeny czego trudno szukac wsrod niemcow wiec nie tylko clo mialo wplyw na wysoka cene ale i aspiracje do wyzszej klasy niz wspomniane auta
trzeba sobie zadac pytanie dlaczego jezdzimy Galem a nie np Vectra :?: :?: bo pomimo wad(ktore ma kazde auto) jest ewidentnie lepszy i ladniejszy niz reszta :twisted:

[ Dodano: 10-08-2008, 13:24 ]
dodam jeszcze tylko ze odsetek V6 i skorzanej tapicery w niemcach jest mniejszy duuuzo mniejszy niz w Galu wiec chyba to tez o czyms swiadczy.
moze trzeba sie jednak pobawic w analizy testow hmmm moze kiedys znajde chwile....
wiem ze nie wszytskie modele maja takie wyposazenie jak moje auto
ale z czym do ludzi od niemca :finga:

[ Dodano: 10-08-2008, 16:09 ]
troche poszperalem i tu sa efekty

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2008, 08:47   

A6 jak galant? luuuuuuuuuuuuuuuuudzie, proponuje przeczytac jakie wymiary ma A6 a jakie galant-galant w swojej sredniej klasie to jedno z mniejszych aut! :) ))))) he he, ja tez myslalem , ze jest duzy-do czasu az poszperalem w publikacjach:)

stylistyka galanta jest sprytna, sprawia WRZAZENIE duzego auta chyba przez to, ze jest stosunkowo niski i przod nisko opada co daje mu dynamiczna sylwetke i wrazenie obszernosci...ale suche dane techniczne zbijaja z tropu, np. galant kombi od A4 ma tylko jeden wymiar wiekszy: DŁUGOŚĆ, ale jest wezszy, nizszy i ma mniejszy rozstaw osi

co innego wrazenia (subiektywne) a co innego suche dane-warto sie z nimi zapoznac

a co do A6, w klasie sredniej wyzszej jest to jedno z najwiekszych aut-wiekszy nawet od mercedesa klasy E...;) tak, tak-tez sie dziwilem

Odpowiedz do tematu