Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
14-06-2009, 17:00
MOJA SIGMA 1993
Autor Wiadomość
cubus89
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2008, 23:29   MOJA SIGMA 1993

Na początek zdjęcia:) mam nadzieje będą działały

Mam niecałe 20 lat. Moja przygoda z marką MITSUBISHI, zaczęła się jak miałem 6 lat był to rok 1995. Moi rodzice zakupili wtedy COLTA 1994 r. 1,6 GLXI automat, Samochód ten użytkowała moja mama aż do maja tego roku. Nigdy nie zawiódł, nawet jak padła skrzynia, pracował w trybie awaryjnym i jechał 40km/h... Moj tata "przerobił" wiele samochodow, niestety tak mu sie w zyciu potoczylo ze przyszlo mu jezdzic galantem 92 r. 1,8... I tak sobie mysle ze moze stety.. Całkiem przypadkiem wyszlo tak ze oboje moich rodzicow choc nie sa razem mialo mitsubishi, w colcie urzakalo mnie przyspieszenie i wyglad, w galancie komfort jazdy i wg mnie fajna linia samochodu... No i stalo, sie w maju odebralem prawo jazdy.. Pierwszy samochod... padło na chryslera neona silnik przeciez tez mitsubishi... po 5 tygodniach chrysler - SPRZEDANY.. to nie to.. to auto nie miało tego czegos, jak powiedziala mama "za dużo blachy"... Wiec następnym zakupem byl galant 91 r. 2,0 ten samochodzik pewnie zadomowil by sie u mnie na dluzej gdyby nie fakt ze mial kilka mankamentow, a moj tata stal sie wlascicielem sigmy 3,0 96r. 24V automat.. Ten samochód poprostu zawrócił mi w głowie szybka sprzedaż galanta.. i poszukiwanie sigmy.. PADŁO na ta ktora mam.. Autko może nie jest w idealnym stanie, było jeszcze w niemczech uderzone z tylu.. Ale blacharka, zawieszenie silnik, skrzynia, pracuja bez zarzutu.. Nie działa mi ABS, i nie mam rolety z tyłu:((... autko w 2004 r. bylo sprowadzone z Niemiec. Ma 195 tys, przebiegu.. Mysle ze jest on oryginalny patrzac na auto... Coż tym autkiem zamierzam troche pojezdzic..:) Następnym bedzie pewnie młodsza sigma, lub pajero.. W mojej sigmie musze teraz naprawic ABS, pomalować przedni zderzak, wymienić klocki hamulcowe, jakieś fajne felgi aluminiowe znależć, koniecznie zdobyć rolete do bagażnika i jeździc):) przez 17 dni uzytkowania przejechałem nia ponad 3000 km... AUTKO SUPER!!! Uważam że nie ma lepszych samochodów niż japońskie.. Ja osobiście na 1. mitsubishi, prawie egzekwo toyota i poźniej honda, inne marki nie istnieja no procz lexusa i acury ale to w sumie toyota i honda:) Pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 28-10-2008, 00:29, w całości zmieniany 3 razy  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2008, 08:11   

cubus89 napisał/a:
Ja osobiście na 1. mitsubishi
Może być :P
cubus89 napisał/a:
prawie egzekwo toyota i poźniej honda
Co w nich takiego nadzwyczajnego? Gnijące nadwozia (brak ocynku w latach 90-tych) i problemy z zawieszeniem Hondy.
cubus89 napisał/a:
inne marki nie istnieja
To kup Mazdę i zmienisz zdanie :D

P.S. Co do Twojej Sigmy to załóż ładne 17-tki i fajna fura będzie.

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 29-08-2008, 08:23   

Hugo napisał/a:
prawie egzekwo toyota i poźniej honda
Co w nich takiego nadzwyczajnego? Gnijące nadwozia (brak ocynku w latach 90-tych) i problemy z zawieszeniem Hondy.

Hugo, na bank jesteś tego pewien?

Ogarniam prawy ALT

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 29-08-2008, 18:52   

stary alfer napisał/a:
Hugo, na bank jesteś tego pewien?
Odpisałem ci na pw.

cubus89
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2008, 09:06   

Tez Cie zapytam czy jestes pewien tego ze toyota i honda to gnijace nadwozia itd.... ?? Co do mazdy fajne samochody ale komfort jazdy w porownaniu do toyoty lub mitsubishi jest znikomy.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 30-08-2008, 11:23   

cubus89 napisał/a:
Co do mazdy fajne samochody ale komfort jazdy w porownaniu do toyoty lub mitsubishi jest znikomy
:D :shock: Teraz mnie rozwaliłeś. Widocznie nie siedziałeś nigdy w Maździe, a już tymbardziej nią nie jechałeś. Mazda słynie przede wszystkim z bardzo wysokiego komfortu jazdy (zauważ sobie jak każda Mazda na fabrycznym zawieszeniu wysoko "stoi"). Poza tym wyciszenie wnętrza Mazdy też jest ponad przeciętną. A Ty napiszesz, że komfort jest znikomy :) .
cubus89 napisał/a:
Tez Cie zapytam czy jestes pewien tego ze toyota i honda to gnijace nadwozia itd.... ??
Honda to masakra, sypie się w oczach, Toyota podobnie, choć nie ma takiej tragedii.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 30-08-2008, 13:13   

Hugo, nie wiem jakie Hondy i Toyoty widziales. Nie wiem tez na jakiej podstawie tak twierdzisz. Prawde mowiac niezbyt mnie to interesuje. Temat jest "Sigma 1993", a nie " Wyzszosc marki A nad marka B" i na tym poprzestanmy.

cubus89
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2008, 13:29   

O dobra puenta. Dodam tylko ze, moj tata sprowadzal swojego czasu samochody z kanday, i niemiec, sami prywatnie mielismy i hondy i toyoty, i uwazem ze to niezawodne samochody, mazda takze ale to juz nie to samo co mitsu toyota i honda.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 30-08-2008, 16:53   

mkm napisał/a:
Temat jest "Sigma 1993", a nie " Wyzszosc marki A nad marka B" i na tym poprzestanmy
Racja, i
cubus89 napisał/a:
sami prywatnie mielismy i hondy i toyoty, i uwazem ze to niezawodne samochody, mazda takze ale to juz nie to samo co mitsu toyota i honda
Kolega też ma rację i od razu widać, że nigdy nie miał Mazdy... :)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 30-08-2008, 22:04   

kurde mitsu najlepsze bezdyskusyjnie... :D
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi