|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:12 |
Zmiana wskazań komputera z mil na km, itd Outlander II 3.0 |
Autor |
Wiadomość |
rafalo
Nowy Forumowicz
Auto: Oytlander II 3.0 V6 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-09-2008, 15:12 Zmiana wskazań komputera z mil na km, itd Outlander II 3.0
|
|
|
Witam.
Zakupiłem outlandera II V6 3.0. Auto z 2007, piekne, ale...zastanawiam się jak można:
A. Zmienić wskazania komputera z mil na km, z mpg na litry itd
B. Jak obsługiwać zestaw głośnomówiący
c. Czy ma może ktoś w wersji elektronicznej instrukcję obsługi?
Bardzo proszę o info...a tak, to autko super!!!
Kupiłem razem z dodatkowym kompletem kół 18" i oponami letnimi.
Autko było lekko pacnięte - sam sprowadzałem, więc ciemnoty nikt mi nie wcisnął:-)
Pozdr.
Rafał |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-09-2008, 19:18
|
|
|
ODP A:
Zatrzymaj samochód, na właczonym zapłonie przyciskiem info przejdź do ekranu MENU. Przytrzymaj INFO aż wyswietlą się opcje. Po menu przesuwasz się przyciskiem INFO, zmieniasz coś długim wciśnięciem przycisku.
Odp B: Hmmm, rozumiem że nie znasz angielskiego skoro o to pytasz. Bez instrukcji obsługi się nie obędzie |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 02-09-2008, 20:28
|
|
|
rafalo napisał/a: | B. Jak obsługiwać zestaw głośnomówiący | w instrukcji zabiera to 33 strony, więc tylko elektroniczna wersja instrukcji. Nawet dla znających angielski to nie jest łatwe programowanie tego ustrojstwa, ale później ładnie działa. Najpierw musisz sparować telefon. zatrzymać samochód, dźwignia biegów w P i zaciągnąć hamulec (bez tego się nie da). nacisnąć Przycisk speech (pierwszy od góry), powiedzieć SETUP nast. PAIRING OPTIONS. system zapyta Do you want pair a phone.... należy wydać polecenie PAIR A PHONE. Poprosi opodanie czterocyfrowewgo kodu parowania - należy go podać i najprawdopodbniej na telefonie trzeba będzie wpisać te same cztery cyfry. Jest jeszcze ustawienie priorytetu itp. podobne sprawy, ale to wystarczy odpowiadać systemowi. Odbierać będziesz mógł.
[ Dodano: 02-09-2008, 20:29 ]
rafalo napisał/a: | V6 3.0. | pochwal się ile coś takiego pali |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 02-09-2008, 23:00
|
|
|
rafalo, witaj na forum
tomekrvf napisał/a: | Zatrzymaj samochód, na właczonym zapłonie przyciskiem info przejdź do ekranu MENU | Wszystko się zgadza, tyle że trzeba zaciągnąć ręczny.
rezon napisał/a: | zatrzymać samochód, dźwignia biegów w P i zaciągnąć hamulec (bez tego się nie da) | Nie wiem jak w automacie, ale w manualu nie trzeba zaciągać ręcznego podczas parowania telefonu, wystarczy się zatrzymać Dodam, że nie musi być nawet włączony zapłon
rafalo, tu znajdziesz parę informacji na tematy związane z zestawem
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=20870
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=16815
Dodatkowo w dziale Outlander ogólnie masz temat Polska instrukcja obsługi. Skorzystaj z linków umieszczonych przez mati2 i ...... miłej lektury, bo instrukcja nie jest mała
W razie pytań - pisz. Jeśli tylko będziemy mogli - pomożemy |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
rafalo
Nowy Forumowicz
Auto: Oytlander II 3.0 V6 2007
|
Wysłany: 03-09-2008, 08:06
|
|
|
Witam...:-)
No jestem pod wielkim wrazeniem....szybkie odpowiedzi, pomoc...super!
Dzisiaj bede testował zmiane z mil na km itd, a o efekcie poinformuje.
Co do zestawu to z angielskim nie jest zle, chyba sobie poradze...a instrukcje juz pobieram.
Padło pytanko o to jak to pali...no na razie ciezko powiedziec bo zrobiłem całe ...200km.:-)
Z tego co widze to chyba bede zadowolony, bo wbrew opinii to wychodzi okolo 10-11L,
Jedno co jest fantastyczne, to to jak zmienia biegi(dodatkowo łopatki przy kierownicy) i jakie ma obroty np. przy predkosci 120km...obroty to 2200obr/min...cicho i przyjemnie.
Jedyne co drazni to szumy powietrza opływajacego karoserie powyżej 140km/h...ale coz duze to i szumi:-)
Wielki plus to zakup...pomijam fakt ze troszke to trwało, ale auto wyszło mnie na gotowo 60 tys(2007r, 12 tys mil, wersja XLS) - to chyba znosnie:-)
Pojawiło sie tez nowe pytanko:-)...
A. Jak z oponami na zime? - ja mam 18" letnie - nowe i drugi komplet identyczny tez 18". Zastanawiam się czy nie sprzedac jednego kompletu z oponami i nie kupic np: 16-17" z zimowkami...Jak wyglada kwestia rozmiarów felg i opon?
Jeszcze raz dzieki i pozdr.
Rafał |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 03-09-2008, 09:22
|
|
|
Co do kompletu zimówek - sam musisz zdecydować.
Opcje są różne, bo ktoś tam założył zimowe 18, ktoś inny kupił komplet 17, a jeszcze inny fabryczne 16 zostawił na zimę, a na lato planował duuuże koła
Najbardziej sensowny wydaje się zakup 16. Mniejsza średnica felgi, wyższa opona - na zimę chyba lepsza. Cena zimowej 18 w tamtym roku oscylowała w granicach 1000-1100 PLN, a 16 w tych pieniążkach kupiłem już razem z alufelgą.
Poniżej masz link do tematu o oponach, bo ilu użytkowników tyle zdań
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=16527
oraz temat felg
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=14878
Poczytaj, myślę, że znajdzie się parę postów, które pomogą |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
|
|