|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant 97 2,5V6 Dziwne buczenie najprawdopodobniej skrzynia |
Autor |
Wiadomość |
Mixer
Nowy Forumowicz
Auto: Galant Kombi `97 2,5V6
|
Wysłany: 04-09-2008, 11:23 Galant 97 2,5V6 Dziwne buczenie najprawdopodobniej skrzynia
|
|
|
W moim Misku zaobserwowałem dziwne buczenie (wycie) które występuje na zimnym silniku szczególnie w okolicach 2000obr.ponizej i powyżej nic nie słychać.
W serwisie powiedzieli że może tak ten typ ma.
To mnie raczej nie przekonuje.
Macie takie odgłosy w swoich samochodach, może wiecie co jest powodem? |
_________________ 三菱ギャランは、最高の |
|
|
|
 |
YourMama
Mitsumaniak Piss & Laugh

Auto: był Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Paź 2008 Posty: 163 Skąd: Bokiny
|
Wysłany: 15-10-2008, 11:59
|
|
|
Moze jakies łożysko zaczyna odmawiac posłuszeństwa? Ale nie jestem pewiem, w każdym razie moj nie buczy |
_________________ Wiatr we włosach, muchy w zębach
 |
|
|
|
 |
Szymon82
Mitsumaniak Szymon
Auto: Mitsubishi Sigma kombi 3,0 12v
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 201 Skąd: Poznań/Środa Wlkp.
|
Wysłany: 15-10-2008, 18:18
|
|
|
Witam! Chyba mam coś podobnego, u mnie wycie/gwizd wystpuje na niskich obrotach 2000-2500, szczególnie słyszalne na 4 i 5 biegu powyżej tych obrotów cichnie, wyraźni ustępuje po odjęciu gazu i powraca przydelikatnym dodaniu. Zatem śledzę wątek i czekam na sugestie Kolegów.
Skrzynia manual
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Szymon82 16-10-2008, 08:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tosztotomasz
Mitsumaniak StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
|
Wysłany: 15-10-2008, 19:44 Re: Galant 97 2,5V6 Dziwne buczenie najprawdopodobniej skrz
|
|
|
Mixer napisał/a: | W moim Misku zaobserwowałem dziwne buczenie (wycie) które występuje na zimnym silniku szczególnie w okolicach 2000obr.ponizej i powyżej nic nie słychać.
W serwisie powiedzieli że może tak ten typ ma.
To mnie raczej nie przekonuje.
Macie takie odgłosy w swoich samochodach, może wiecie co jest powodem? |
Automat czy manual? |
_________________ Sometimes you need a catchy word to let the world know your car doesn't make power until 5000 RPM
 |
|
|
|
 |
Mixer
Nowy Forumowicz
Auto: Galant Kombi `97 2,5V6
|
Wysłany: 14-05-2009, 13:46
|
|
|
Skrzynia automatyczna ale po wnikliwej analizie okazało się że to nie skrzynia buczy tylko coś od gazu LPG. |
_________________ 三菱ギャランは、最高の |
|
|
|
 |
|
|