|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kłopoty z paliwem i odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 15-09-2008, 11:02 Kłopoty z paliwem i odpalaniem
|
|
|
Witam Wszystkich Mam kłopot z odpaleniem Miśka 2,8 TDI 1995.Wygląda to tak;rano zapala od pierwszego razu,pochodzi około 1min i gaśnie potem jak kręcę próbuje załapać i po n-tej próbie załapuje,nierówno pracuje i w końcu łapie (czarna dymna zasłona za samochodem)-resztę dnia bez problemu odpala.W przewodzie paliwowym nie ma powietrza-przeźroczyste przewody i nie ma oznak baniek powietrznych.W trakcie kręcenia,a raczej w przerwach słychać w zbiorniku bulgoczące powietrze.Cały przewód paliwowy (nawet w zbiorniku) był sprawdzany i jest wymieniony na nowy,są założone zaworki zwrotne,do filtra (około 20cm) i za filtrem (też 20cm) przeźroczyste przewody.Pomóżcie rozwikłać mi ten problem bo do zimy nie daleko. Pozdrówka |
|
|
|
 |
chudyone
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2007 Posty: 209 Skąd: Straszyn
|
Wysłany: 15-09-2008, 21:24
|
|
|
moze fitr paliwa ? |
_________________ Gdyby Bóg wolał napęd na przód chodzilibyśmy na rękach
 |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2008, 17:17
|
|
|
w moim układ zapowietrzał się gdzieś przy filtrze.
wymiana uszczelek pomogła.
objawy miałem takie same!! |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 16-09-2008, 19:50
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | w moim układ zapowietrzał się gdzieś przy filtrze.
wymiana uszczelek pomogła.
objawy miałem takie same!! |
Samochód zostawiłem w warsztacie bo nie dają wiary że może coś takiego się dziać.Mam inny filtr,tzn bez pompki.Podejrzewają elektrozawór przy pompie paliwowej. Dzięki za info.Pozdrówka
Witam po warsztatowej wizycie. Czarna amba,ruski cyrk układ paliwowy szczelny,nie zapowietrza się nie wiedzą co może być przyczyną takiego stanu rzeczy Czyżby pompa paliwowa do wymiany???? tylko że przez resztę dnia bez problemu o ile nie ma przerwy dłuższej niż 7-8 godzin.Powiedzcie mi jakie zadanie ma spełniać elektrozawór w pompie?? Pozdrówka |
|
|
|
 |
|
|