Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zablokowane tyle drzwi
Autor Wiadomość
gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2006, 18:29   Zablokowane tyle drzwi

Nie wiem jak to się stało ale zablokowały mi się tyle drzwi od starony kierowcy. Nieda się otworzyć ani od środka, ani od zewnątrz ani z centrlanego. Manipulowanie bolcem tez nic nie daje. Mam wrażenie jakby nie dochodził do końca przy zamykaniu - coś go blokuje. Prawdopodobnie jakoś zamek dziwnie zaskoczył. Pytanie jak się dobrać teraz do zamka. Tapicerki od środka raczej sie nie da wyjąć bo jest na śrubkach z boku poprzykręcana. Po odkręceniu klamek i schowka tez nie ma dostępu. Jedyny pomysł jaki mi przychodzi to rozwalić tapicerkę i kupić nową lub używaną.
Wie ktoś jak to ugryźć??

kupujepolskieprodukty.pl

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 20-05-2006, 18:47   

ktory rok auta?? jak ponizej 99 to da sie sciagnac tapicerke praktycznie bezszkodowo przy zamknietych drzwiach, potrzeba tylko cienkich szczypiec (kombinerek), ja to zrobilem tak ze zdjalem plastik ze slupka odkrecilem kazda srubke i pozniej sciagnalem tapicerke, po takim czyms skrecilem spowrotem i nie ma sladu
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 20-05-2006, 18:58   

dokladnie tak jak pisze Matejko. jesli starszy model to bez problemu da rade zdjac boczek drzwi. trzeba zaczac od rozebrania slupka pomiedzy drzwiami a potem samo juz idzie :)
Czy wczesniej byl jakis zly objaw? Bo u mnie np na poczatku nie otwieraly siezewnatrzna klamka, a potem w ogole przesty sie otwierac okazalo sie ze najpierw pekl zaczep w zewnetrznej klamce od ciegna a potem to ciegna delikatnie sie wygielo (pewnie to juz u Ciebie) i jego naciagniecie byloo zbyt male zeby zwolnic zamek.
Pozdrawiam i powodzenia :)
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 20-05-2006, 19:14   

...rok 96, nie było wcześniejszych objawów, rano bawił sie bratanek w chowanego, a kluczyki były w aucie, podejrzewam że zamknął centralnym drzwi a pózniej rećznie zatrzanął te otwarte z tyłu.
Z tego co patrzyłem na śrubki po drugiej stronie w drzwiach to jedna jest włąsnie od strony słupka a dwie od strony zamka - jak będe robił tak jak piszecie to da sie jakos do nich dobrac??

kupujepolskieprodukty.pl

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-05-2006, 17:35   

w tylnych drzwiach są takie pstryczki, które ustawiają tryb pracy drzwi tak, żeby nie można ich było od środka otworzyć - żeby dzieciaki wychodziły z auta wtedy, kiedy mogą a nie wtedy, kiedy chcą - ale to powinno działać tak, że od zewnątrz się otwiera a tylko od środka nie - trudo powiedzieć co

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 26-05-2006, 19:58   

..no problem rozgryziony, zrobiłem tak jak Matajko doradził.
Najpierw ściągnołem środkowy słupek i dało się wykręcić tą jedną srubkę,
później musiałem wyciągnąc część tylengo opracia które jest przy drzwiach - ten słupek pod pasem -przykręcony jest pod dolnym siedzieniem i u góry zasunięty na zatrzask - trzeba odkręcić i wysunąc do góry. Wtedy udało mi się dostac do pozostałych śrubek z boku. Dalej już poszło łatwiutko - klamki i korbka od szyby, tapicerka z zatrzaskami i jestem w domu. Tapiecetka jest na dole przymocowana na zatrzaski, bodajrze 5 sztuk, trzeba podważyć i deliktanie odciągnąc, wtedy do góry i sciagamy z bolca blokady.

Matejko - gratki. Kliknołem Pomógł

kupujepolskieprodukty.pl
Ostatnio zmieniony przez gulgulq 27-05-2006, 18:04, w całości zmieniany 1 raz  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 26-05-2006, 21:32   

a co ci tam wyszlo za uszkodzenie w tym zamku - bo jakcos to mam do opchniecia prawie wszystko z drzwi do cari :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 27-05-2006, 18:08   

Szczerze mówiąc to chyab nic, z tego co udało mi się popatrzeć to prawdopodobnie dźwigienka od klamki zewnętrznej sie wyczepiła. Ale dlaczego wewnętrzna nie otwierała drzwi to już niemam pojecia - chyba muszą być jakoś sprzężone. W każdym razie pogrzebałem w środku, troche na czuja bo dostęp do zamka bardzo ciężki, cos ponaciskałem ,poruszałem i sie naprawiło.
Dziś kupiełem zatrzaski do tapicerki bo stare były już lekko połamane i przesztywnione. Tapicerka założona i drzwi się otwieraja bez problemów :mrgreen: .

kupujepolskieprodukty.pl

mitsuzeus
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2007, 15:23   

Odnosnie tego tematu mam i ja pytanko JAK ODKRECIĆ TYLNĄ KLAMKE /JEDNĄ ŚRÓBKĘ ODKRĘCIŁEM BEZ KŁOPOTU ALE JAK DRUGĄ ODKRECIĆ JAK TAM DOJSCIA NIE MA?

leser
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2007, 21:03   

hehe mam to samo, 97 r
tylne drzwi strona kierowcy
nie zawsze otwierały się od zewnątrz, czasami też od środka nie chciały,
zamknąłem z centralnego i po paru godzinach zawsze znów zaczynają działać,
w wolnej chwili rozbiorę, a że zazwyczaj działa i nie wożę pasażerów to póki co nie nagli :)

gnasio
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2007, 21:15   

Wcale nic nie trzeba rozbabrywać w Carismach 1 w drzwiach były takie małe prztyczki a na drzwiach wybita jest strzałka zgodnie z nią da się zamknąć drzwi .
Jest to tak zwana blokada rodzicielska i była we wszystkich cari 1

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 04-12-2007, 23:34   

druga sruba jest pod czarnym koleczkiem zaslepiajacym jesli chodzi o klamke zew.
trzeba rozbabrywac jesli nie mozesz otworzyc ani z zewnatrz ani z wewnatrz a trzpien w drzwiach w pozycji otwarte
Lexus IS220D
Calish4nia

mitsuzeus
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2007, 15:18   

dzieki p.mastejko za pomoc zaslepke widziałem (domysliłem sie )w tym problem ze tam zawadzaja ciegna (druty i nie mogę klucza wsadzić ale sprobuje jeszcze raz tam zajrzeć///////////zdziwiło mnie jeszcze że w tapicerce tak zle pomyslane są te zaczepy u dolu ktos tam przedemną grzebał i wszystko pourywane mam ale zaleje żywicą i powinno trzymać //////po prostu zaczepy z tymi plastikami zostają w drzwiach hehe pourywane...a nie na tapicerce////pozdrawiam mitsu maniakow

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-12-2007, 16:27   

bo jak ktos to robi przede wszystkim silowo to tak jest,
musisz miec dlugi nasadowy klucz z cienkim ramienie to sie uda :)
Lexus IS220D
Calish4nia

przekorn 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 200r
Wysłany: 10-01-2011, 15:25   

Witam, troszkę odkopuje temat ale nie chce zakładać nowego. Otóż mam tez problem z tylnymi drzwiami od strony kierowcy. Miałem przełączono kontrolę rodzicielska i niestety cos mi sie stało z klamką od strony zewnętrznej. Wiec teraz nie mogę ani otworzyć drzwi od wew i zew.

Jak mogę sobie z tym poradzić??

Carisma 1.6 2000r

Proszę bardzo o pomoc

Dziekuje

Odpowiedz do tematu