|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Regeneracja reflektorów - Diamond Clear |
Autor |
Wiadomość |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 13-10-2008, 09:48 Regeneracja reflektorów - Diamond Clear
|
|
|
W zwiazku z tematem o przerobce reflektorów, czy ktos kozystal z uslug profesjonalnego warsztatu do regeneracji reflektorów.
Głownie chodzi mi o regeneracje szkła przedniego - które w ostatnich modelach Carismy były robione z poliwęglanu (przydymine) wiec po pewnym czasie traci swoje własnosci - zarysowania, zmetnienia.
U mnie to juz maskara - mimo zastosowania GT150 raczej okreslil bym światło na bardzo kiepskie.
Znalazłem coś takiego:
http://www.gtglass.pl/htm...ight/index.html
Robił ktoś cos takiego- taka polerkę relektorów. Niema jakis skutków ubocznych?? Jakie koszty??
[ Dodano: 13-10-2008, 10:06 ]
taki system do samodzielnej regeneracji kosztuje ok. 50$:
http://www.gtglass.com/pr...t-yourself.html |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2008, 00:06
|
|
|
Mnie prawie rok temu znajomy mechanik zrobił polerkę reflektorów i jakość oświetlenia poprawiła się niesamowicie. Ostatnio oglądałem je dokładnie i nie wyglądają już tak idealnie - widać coś w rodzaju zacieków tylko na razie nie miałem czasu sprawdzić czy są one w środku czy na polerowanej stronie. Nie namawiam na taką operację, ale ja jestem zadowolony. Polerka była robiona nie żadnym specjalnym zestawem tylko jakimiś zwykłymi środkami - nie znam szczegółów. |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
|
|