|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Królowa Szos Lady Carisma 1.9 TD 97r. |
Autor |
Wiadomość |
przemek8511 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2008, 23:05 Królowa Szos Lady Carisma 1.9 TD 97r.
|
|
|
Witam
Autko kupiłem rok temu ( niestety dopiero dołączyłem do zaszczytnego grona mitsumaniaków)
http://przemek8511.fotosik.pl/albumy/539910.html#e
Krótka historia związana z Carisma
Rok temu szukałem dużego w miarę oszczędnego samochodu Ogólnie chciałem kupić Opla Vectre i prawie już kupiłem ale przypadkiem przejechałem się Carismą no i wszystko było jasne Kupuje Carismę Oczywiście ogól mi odmawiał że to francuski silnik, wycieki, kiepska skrzynia itd. Carismy szukałem około miesiąca głownie w internecie obejrzałem kilka i zdecydowałem się na Cari z 1997r. w TD GLX w dość dobrej cenie Auto zostało sprawdzone w przypadkowym warsztacie, umowa podpisana i do domciu Do domu miałem około 400 km i pierwsze bardzo pozytywne zaskoczenie spalanie okolice 6 l bajka jak dla mnie. Drugie bardzo pozytywne zaskoczenie przyśpieszenie jak na ta ilość koników i w TD lepszego silnika na pewno nie ma.
Ogólnie do tej pory zrobiłem Carismą 30 tyś ( z małymi usterkami, ) Moje wydatki w ciągu roku związane z tym samochodem Kupując auto miało przejechane 190 tyś .
1. Wymiana świec żarowych - auto nie chciało palić za pierwszym razem koszt około 50 zł za sztukę
2. Standardowa wymiana po kupnie auta kompletny rozrząd z pompą wody około 300 zł + robota 200 zł + 0,7 oleje filtry itd.
3. Wymiana sworznia wahacza - końcówka około 80 zł
4. Wymiana uszczelki pod głowicą koszt około 500 zł z planowaniem ( po znajomości)
W aucie muszę jeszcze wymienić symering pod wybierakiem i standardowo tulejki i myślę ze następne 30 tyś. bez problemu zrobię.
Ogólnie samochodzik godny polecenia Oczywiście jak każdy ma swoje wady ale odrobina chęci i niedużym kosztem można jeździć fajnym autkiem Jednym słowem Polecam
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Przemek |
|
|
|
 |
Bartek_Carisma
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
|
|
|