CB RADIO |
Autor |
Wiadomość |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2006, 23:45 CB RADIO
|
|
|
Jestem posiadaczem cb radia(zajefana rzecz ) może by tak koledzy oprócz znaczkow na naszych furkach itp rzeczom pozdrawialibyśmy sie własnie przez cb?(oczywiście ci ktorzy je maja ale pozostałych zachecam do kupna) stwozenie nawet "assistance" czy pomocy w danym miescie na trasie przejazdu itd a nawet samego pogadania z kolegami mitsumaniakami
było by fajnie no nie? czekam na wasze reakcje po 2 jestem ciekaw ilu z was ma CB? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-05-2006, 00:02
|
|
|
Assistance już działa - polecam lekturę forum i strony głównej Klubu www.mitsumaniaki.com.
Z CB jeżdżę od 4 lat. Pozdrawiam kierowców Miśków które mają antenkę na samochodzie.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 06:33
|
|
|
wiem że działa ale cb by dużo ułatwiło w jego działaniu |
|
|
|
 |
drout [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:03
|
|
|
Z CB jeżdżę od pół roku i nie wyobrażam sobie teraz jazdy bez radyjka
Pozdrawiam misiomaniaków |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:37
|
|
|
gg66 napisał/a: | ale cb by dużo ułatwiło w jego działaniu |
A to ciekawe - jak radio mające śrdni zasięg 8km usprawni działanie ogólnopolskiego Assistance
Proszę o odpowiedź ze szczególnym uwzględnieniem osiągnięc kolarskich pingwinów w oparciu o badania wpływu Zorzy Polarnej na życie płciowe Eskimosów. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 29-05-2006, 21:18
|
|
|
To ja zmodyfikuje lekko tok dyskusji. Moze Panowie posiadacze CB wprowadzicie pozostalych w temat?
Ile to kosztuje, z czym to sie je i od czego zaczac |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 29-05-2006, 21:23
|
|
|
arekp napisał/a: | To ja zmodyfikuje lekko tok dyskusji. Moze Panowie posiadacze CB wprowadzicie pozostalych w temat?
Ile to kosztuje, z czym to sie je i od czego zaczac |
Popieram przedmówce
Może i ja się skusze |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 29-05-2006, 22:33
|
|
|
arekp napisał/a: | Ile to kosztuje, z czym to sie je i od czego zaczac |
W zasadzie to chyba zwraca się już po pierwszym (tym niezapłaconym) mandacie .... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 07:02
|
|
|
Cb radio można już kupic za 250 zł nowe z antenką na Allegro(MIDLAND1001Z) to naprawde tanio u siebie na wsi widziałem ten sam zestawik za jakieś 320 radia nie trzeba rejestrowac tak jak to było kilka lat temu, zamontowac samemu(łatwizna i gadac
Naprawde można powiedziec ze jest to legalny antyradar jadac po trasie wiesz gdzie stoja "miski z suszrka" gdzie wypadek nawet jak dojechac do punktu x w miescie ktorego nie znasz
polecam :www.cb-radio.pl
a to linka do taniutkieo radyjka:http://www.allegro.pl/item105957627_zestaw_firmy_midland_radio_cb_antena_magnetyczna.html
[ Dodano: 30-05-2006, 07:11 ]
Hubeeert napisał/a: | A to ciekawe - jak radio mające śrdni zasięg 8km usprawni działanie ogólnopolskiego Assistance |
Chodziło mi o assistance w obrebie danego miasta jak jade na trasie przeciez bedac w Krakowie nie bede chcial pomocy w Warszawie |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 30-05-2006, 07:53
|
|
|
gg66 napisał/a: | zamontowac samemu(łatwizna |
tu bym się tak nie podniecał, bardzo ważną rzeczą jest zestrojenie anteny do radia i do samochodu a nie można tego zrobić bez odpowiedniego urządzenia.
Ja za swój zestaw (Harry II i 0,9m antena) zapłaciłem z montażem 300 PLN, temat jakie CB i jaką antenę kupić jest poruszany na wielu forach, średnio po 3 godzinach można "znaleść" swojego faworyta i po jakimś czasie - zakup, montaż - słuchać informacji o ewentualnych korkach na drodze.... |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 30-05-2006, 09:13
|
|
|
mi polecano TYLKO Presidenta, albo Alana... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 30-05-2006, 09:32
|
|
|
Chooper napisał/a: | mi polecano TYLKO Presidenta, albo Alana... |
Harry II to właśnie President, mi też tak polecano i jestem bardzo zadowolony. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 30-05-2006, 11:16
|
|
|
Ja posiadam w domku radyjko - Cobra coś tam z USA - trzeba by było je chyba przestroić i dokupić antenę - tylko gdzie ja je zamontuję żeby się nie rzucało w oczy (pod siedzeniem to dobry pomysł??
A wogóle jaki jest koszt roczny używania CB - ile się rocznie płaci?? |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 30-05-2006, 12:12
|
|
|
Koszt uzytkowania =0 nic się nie płaci. Już nie.
Strojenie =20 do 50 zł.
Polecam dobre radio i dobrą antenę.
Prywatnie mam Alana 48 EXCEL + antena 2m Sirio Siver Megawatt + głosnik z cyfrowym przetwornikiem redukującym szumy.
Koszt (ile zapłaciłem) = ~1400PLN. W tej chwili już taniej. Na hasło "jestem od Huberta - tego dużego" w Alanie w Jawczycach (wyjazdówka z Warszawy na Poznań po prawej stronie stoi helikopter przy drodze - to tam ) rabat dla Mitsumaniaków na cały asortyment.
www.alan.pl |
Just think...
. |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 12:20
|
|
|
Hm, Hubert, no to chyba ja sie skusze
Kilka lat temu (6?7?) bylem CBmaniakiem swego czasu (kasy nie bylo wiele, radyjko Alan, podstawowe 40 + połówki, bez band), antena poczatkowo polfalowa (taki duzy badyl na dachu) - jak nacisnalem nosna, to sasiadom 3 domy dalej zamiast TVP1 w glosnikach brzmial moj glos To byly czasy... no tak, ale wtedy takie cos trzebabylo rejestrowac, placic co roku jakies pieniadze za to...
Teraz juz jest darmowe? Nie potrzeba homologacji na radio itp?
No i to wspomniane radyjko przez kogos - wie ktos jaki zasieg ma taka antena?
Rozumiem tez, ze jest na magnes - nie rysuje sie wam lakier np?
M. |
|
|
|
 |
|