Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:36 |
auto z dalekiej japonii... |
Autor |
Wiadomość |
KamilR10
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 791 Skąd: Okolice Międzyrzecza
|
Wysłany: 25-11-2008, 17:14 auto z dalekiej japonii...
|
|
|
Co myślicie o sprowadzeniu auta z Japonii
http://www.tradecarview.com/
Znalazłem tu ciekawą stronkę - auta są naprawdę tanie, ale jest minus, trzeba robić przekładkę.
Myślicie że się opłaca??Galanty vr4 naprawde tanie |
_________________ Mitsubishi Galant GLS 2.0 97r - Sprzedany
Mitsubishi Galant Avance 2.5 V6 03r - Jest
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60097
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 25-11-2008, 17:20
|
|
|
KamilR10, temat jest juz chyba 10 razy na Forum. Ba! Nawet sa osoby, ktore juz niejednego "japonczyka" przelozyli. Poczytaj spokojnie Forum. Tu jest WSZYSTKO. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 25-11-2008, 17:42
|
|
|
Dolicz Transport, cło, opłaty....mało tego nie będzie....i trochę potrwa.... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2008, 18:42 Re: auto z dalekiej japonii...
|
|
|
KamilR10 napisał/a: | Co myślicie o sprowadzeniu auta z Japonii
http://www.tradecarview.com/
Znalazłem tu ciekawą stronkę - auta są naprawdę tanie, ale jest minus, trzeba robić przekładkę.
Myślicie że się opłaca??Galanty vr4 naprawde tanie |
trade car to nie exporter to posrednik ktory daje adresy do prywatnych osob ktore moga nam auto wyexportowac. doradzal bym zapoznac sie ze strona i ze 4 wiadra zimnej wody ogloszenia z dwoma-3 zdjeciami w garazu lub gdzies na parkingu gieldowym to fajny bajer: tak naprawde te samochody sa w liscie na gieldzie, ludzie ci przewiduja plus minus cene auta i wystawiaja ze niby stock, pozniej moga byc schody pomysl tylko kto chcac sprzedac samochod wystawia zdjecia z gieldy? i to zdjecia ktore aktualnie mozna zobaczyc na gieldzie bo nie poszly na NEGO wiec cena jest znana a i stan techniczny dyktuje wlasnie cena bo jak dochodzi do sytuacji ze NEGO nie pomaga to przy takiej cenie jest lipa. ale jak juz sie uprzesz to zadaj definitywnie auction sheet copy zanim wlejesz kase!
IBC lub Japan Partner kolego nie jakis tam trade cus tam bo moze byc tak ze kupisz i nie dadza rady wyslac |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 07-12-2008, 13:05
|
|
|
Robert wiem dlaczego polecasz www.japan-partner.com, gdyż za ich pomocą kupiłeś już paręnaście VR-4
Niestety ale jednak nie mogę się do końca z Tobą zgodzić w kwestii kupowania na stronie www.tradecarview.com
Po pierwsze, dlatego że na wspomnianej stronie nie sprzedają osoby prywatne tylko firmy, o których posiadasz pełne dane (jak np od jak dawna są zarejestrowani na tradecarview, nr telefonów, lokalizację, godziny pracy, etc)
Poza tym nie kupuje się auta ad hoc czyli od razu tylko na początek uzyskujemy więcej informacji na temat danego auta - przede wszystkim dodatkowe zdjęcia ze wskazaniem na poszczególne interesujące nas elementy auta, dodatkowo pytamy o dokumenty auta, ewentualne uszkodzenia etc.
BTW: dane auto może być sprzedawane przez więcej niż jedną firmę, dlatego ceny aut moga się trochę różnić
Zazwyczaj takie auto posiada dodatkowy opis w ogłoszeniu, a mianowicie BCNw miejscu tablicy rejestracyjnej lub w tytule ogłoszenia widnieje napis LMS czyli Local Market Stock.
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2008, 11:11
|
|
|
Co by nie pisać o kosztach transportu, cła, przekładki - to są tam niesamowite furki - tanie i zadbane (inne pieniądze i inna mentalność) Moim zdaniem się opłaca i jak widzę w większości oddawane są (co u nas jest nie do pomyślenia) z dobrym audio plus 2din - zauważyliście że tam wszystkie audio mają wbudowane DSP ? Ciekawi mnie jakie audio dodawali fabrycznie do EC5W ? |
|
|
|
 |
Krzys
Forumowicz SYLVER

Auto: Mitsubishi Galant/Legnum VR4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 470 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 09-12-2008, 18:19
|
|
|
ja mialem 2dinowe radyjko: radio+kaseta+MD/CD(zmieniarka)(u mnie CD) sub w bagazniku seryjnie wbudowany w prawy bok(zmieniarka w lewy) |
|
|
|
 |
|