Kupiłem czerwoniutkiego Colta 1.6 GLX z 96 roku :) |
Autor |
Wiadomość |
PJ
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1.6 GLX'96
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:54 Kupiłem czerwoniutkiego Colta 1.6 GLX z 96 roku :)
|
|
|
Troszkę ponad tydzień temu kupiłem Colta CJ0 . Nie chciałem pisać póki nim troszkę nie pojeżdżę. Ogólnie zaskoczyła mnie (a może i nie do końca zaskoczyła, może bardziej spełniła moje oczekiwania) dynamika tego samochodu, bardzo fajnie przyspiesza, szczególnie gdy ma ponad 3000 na budziku. To na pewno najdynamiczniejszy samochód jakim dotąd jeździłem . Teraz się cieszę z kupna 1.6 a nie 1.3, i tych 90 KM na prawdę czuć pałer . Bardzo miło i fajnie się nim jeździ, pod tym względem jestem zadowolony. Samochód oczywiście sprowadzany, jestem 4 właścicielem i pierwszym w Polsce. Pierwszy właściciel o niego bardzo dbał, pieczątka z ASO Mitsu jest równo co 15k km, drugi i trzeci już troszkę mniej, ale do ASO też wozili, z tym, że nie Mitsu, a Renault i coś jeszcze... W każdym razie wpisy w książce serwisowej świadczą o tym, że przebieg jest prawdziwy. Byłem z nim na stacji kontroli, okręgowej, bo tylko oni mają uprawnienia do kontroli sprowadzanych i tam go nieźle wytrząchali. Ponoć wszystko sprawne oprócz hmmm zdawałoby się pierdół. Tzn. wiadomo 3 lampki musiałem wymienić, bo ich czas już minął, opony niestety też, geometrię trzeba poprawić, ale śruby są nieco skorodowane to jutro jadę do mechaniora, żeby coś poradził, a oprócz tego prawa szyba się nie opuszcza, ale to opisałem w oddzielnym wątku. Na razie nie wrzucam zdjęć, bo mój Misiek to brudas i się jeszcze umyć nie zdążył, jak weźmie prysznic to zobaczycie co upolowałem ;P. Aha jego przebieg to ~225200km, co potwierdza książka serwisowa, więc licznik nie był cofany. Ma kilka drobnych wgnieceń na tylnym zderzaku, z przodu zderzak jest nie równo spasowany i widać, że w nieco innym kolorze, ale z tego co mnie się wydaje poza jakąś małą stłuczką chyba nie miał jakiegoś większego dzwona (mam nadzieję). |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 29-12-2008, 20:13
|
|
|
PJ napisał/a: | wiadomo 3 lampki musiałem wymienić, |
czyli???
1.6 to dobry wybór....
GRATKI i czekamy na fotki. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
PJ
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-12-2008, 20:33
|
|
|
Lampkę stopu i chyba pozycyjna to jest jednocześnie, czy coś w tym klimacie i 2 żaróweczki od podświetlenia tylnej tablicy. 1.6 to świetny wybór, ten samochód to mała rakieta . Również wszystkim znajomym się bardzo podoba. Ale najważniejsze, żeby się kobietom podobał (sorry taki wiek ;P). |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 29-12-2008, 20:38
|
|
|
PJ napisał/a: | ten samochód to mała rakieta | Trzeba się było przejechać najpierw poprzednią generacją
Z tego co pamiętam długo szukałeś Colta, będzie dobrze jechał |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
Ostatnio zmieniony przez londolut 29-12-2008, 20:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2008, 20:40
|
|
|
"gratulejszyn!" Niech się spisuje i nie psuje, no i czekamy na foty |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 29-12-2008, 20:55
|
|
|
gratuluje wyboru i tego ze nie ustałeś w poszukiwaniach |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 29-12-2008, 23:18
|
|
|
londolut napisał/a: | PJ napisał/a:
ten samochód to mała rakieta
Trzeba się było przejechać najpierw poprzednią generacją |
dokładnie poprzednia generacja miała o 23 konie wiecej.... Ale 90 na ta mase jest dobrze. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3444 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-12-2008, 00:08
|
|
|
Ciekawe, czy spotkam Cię gdzieś na osiedlu. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
PJ
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-12-2008, 00:44
|
|
|
Piwor napisał/a: | Ciekawe, czy spotkam Cię gdzieś na osiedlu. |
Hmmmm, a skąd mieszkasz? .
MaRIo_ napisał/a: | I żebyś się cieszył z samochodu hehe |
A co, to od Ciebie wóz kupowałem? ;P. Bo troszkę zabrzmiało to w stylu sprzedawcy, który chce powiedzieć: "Hehe wreszcie wcisnąłem tego złoma temu frajerowi" .
Chciałbym się cieszyć tylko póki co muszę naprawić tą szybę, bo się linka zerwała, a bez tego mi nie chcą chamy do ruchu dopuścić na stacji diagnostycznej i troszkę się denerwuję, bo nie do końca wiem co z tym zrobić. Nie wiem czy uda mi się samemu ten mechanizm naprawić :/. Jakby ktoś miał może pomysł to opisałem to więcej w wątku, do którego odnośnik podałem w pierwszym poście. |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 30-12-2008, 00:54
|
|
|
PJ napisał/a: | Hmmmm, a skąd mieszkasz? . |
w Polsce piszemy gdzie mieszkasz
PJ napisał/a: | A co, to od Ciebie wóz kupowałem? ;P. Bo troszkę zabrzmiało to w stylu sprzedawcy, który chce powiedzieć: "Hehe wreszcie wcisnąłem tego złoma temu frajerowi" . |
no niewiem skad masz takie skojarznia.... Kolega Ci noramlnie zyczy zadowolenia z auta...
PJ napisał/a: | Chciałbym się cieszyć tylko póki co muszę naprawić tą szybę, bo się linka zerwała, a bez tego mi nie chcą chamy do ruchu dopuścić na stacji diagnostycznej i troszkę się denerwuję, bo nie do końca wiem co z tym zrobić. Nie wiem czy uda mi się samemu ten mechanizm naprawić :/. Jakby ktoś miał może pomysł to opisałem to więcej w wątku, do którego odnośnik podałem w pierwszym poście. |
jak ja kupiłem auto to tez miałem zapsuty mechanizm tyle ze z tyłu... Rozumiem ze masz elektryczne szyby...Najlepiej kup cały mechanizm ja dałem jakies 70 zł. A wymina linki to koszt jakis 100 zł . Niby mozna wymienic ta linke ale ponoc to nie takie proste.... Wymiana mechanizmu jest prosta tylko potrzeba kogos do przytrzymania szyby.Rozejrzyj sie na aledrogo albo napisz ogłosznie w dziale kupie. Spytam tez jednego forumowicza od którego ja kupowałem i jak cos dam Ci znac. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
PJ
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-12-2008, 01:21
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | no niewiem skad masz takie skojarznia.... Kolega Ci noramlnie zyczy zadowolenia z auta... |
Nie no spoko, żartowałem . Troszkę mnie ten "wesoły ton" na taki trop naprowadził . Jeśli ktoś się poczuł urażony to przepraszam, nie to było moim zamiarem, ja po prostu czasem tak mam, ci co mnie znają w realu to wiedzą .
rosomak1983 napisał/a: | jak ja kupiłem auto to tez miałem zapsuty mechanizm tyle ze z tyłu... Rozumiem ze masz elektryczne szyby...Najlepiej kup cały mechanizm ja dałem jakies 70 zł. A wymina linki to koszt jakis 100 zł . Niby mozna wymienic ta linke ale ponoc to nie takie proste.... Wymiana mechanizmu jest prosta tylko potrzeba kogos do przytrzymania szyby.Rozejrzyj sie na aledrogo albo napisz ogłosznie w dziale kupie. Spytam tez jednego forumowicza od którego ja kupowałem i jak cos dam Ci znac. |
Rozumiem. Jutro pokombinuję jeszcze z tą linką, ale oczywiście jeśli znalazłby się mechanizm byłoby fajnie. Szczerze mówiąc nawet prowizorka przejdzie, byle tylko tydzień, albo 2 wytrzymała . A nie wiesz może czy pasują na przykład opcje od Lancera, albo jeszcze innych modeli? To by nieco rozszerzyło obszar poszukiwań. Jakbyś coś miał to oczywiście bardzo chętnie przygarnę . |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 30-12-2008, 03:46
|
|
|
PJ napisał/a: | , ja po prostu czasem tak mam, ci co mnie znają w realu to wiedzą |
hehe jestes podejrzliwy? Tu na forum raczej wszyscy sa zyczliwi jesli chodzi o auta...
PJ napisał/a: | Rozumiem. Jutro pokombinuję jeszcze z tą linką, ale oczywiście jeśli znalazłby się mechanizm byłoby fajnie. Szczerze mówiąc nawet prowizorka przejdzie, byle tylko tydzień, albo 2 wytrzymała |
Jak naprawisz linke tj wstawisz nowa mozesz smiało zostawic i nie ruszac bedzie smigac. Niektórzy uzywali z powodzeniam linki hamulcowej od roweru.Sa chyba nawet opisy na forum. Ale ponoc to trudne a ty jako student nie majacy czasu.... hmmm... pomyslałem po prostu ze wybieresz opcje mniej czasochłonną. Ale jak masz czas to próbuj. Druga mozliwosc to nawalił silniczek. I wtedy zmiana linki nie pomoze. Posłuchaj czy cos tam bzyczy itp. Trzecia opcja to cos nie łaczy przy załozeniu ze silniczek nie pracuje (oby to było to) rozłóz i popsikaj WD-40 jak nie pomoze to przyczyna lezy gdzie indziej... Nie sadze by mechanizm od lancer pasował. Ponoc własnie nie pasuja. Wiec nie kupuj pochopnie i sie upewnij. W CBO i CAO jest troszke inny kształy tej płozy chyba... a jak jest w Cj i Ck niewiem....
Napisałem do jednego mitsumaniaka ze potrzebujesz machanizm jak bedzie miał dam Ci do niego kontakt. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2008, 07:49
|
|
|
Gratulacje. Życzę, by spisywał się tak dobrze jak mój i byś z niego był zadowolony jak ja ze swojego. W temacie linki od razu pisz do trawor76. Rozbierał niedawno anglika, to pewnie mu jakieś graty jeszcze zostały. Przejedziesz się nowym nabytkiem do Sulejówka, kupisz mechanizm czy samą linkę i będziesz zadowolony. |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 30-12-2008, 09:38
|
|
|
gregorbu napisał/a: | W temacie linki od razu pisz do trawor76 |
własnie jemu dałem znac |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
|