[EA5A]Prośba o pomoc instalacja sterownika centralnego zamka |
Autor |
Wiadomość |
zefir [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2008, 16:55 [EA5A]Prośba o pomoc instalacja sterownika centralnego zamka
|
|
|
Witam
Zakupiłem sterownik do centralnego. Mój gal z przed liftu 98rok2,5.
Nie potrafię sobie poradzić z instalacją sterownika.
Dostałem instrukcję od sprzedawcy niestety kolory przewodów o których on pisze nie mają się do rzeczywistości.
Załączam oryginalny pudełkowy schemat jak i podesłany niby do galanta.
Pewnie nie jeden z was instalował już taki badziewie i będzie w stanie mi powiedzieć gdzie mam się podpiąć?
Znalazłem na forum post w którym autor pisze ażeby podłączyć się do kostki od lewej strony kierownicy zrobiłem tak i nie hula. Zasilanie chwilowo pociągnąłem z gniazda zapalniczki. Proszę o pomoc.
Link do instrukcji.
http://wgrajfoto.pl/pokaz...schematcf59.jpg
Pozdrawiam
Piotr |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
yrdn
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Cze 2006 Posty: 216 Skąd: kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 31-12-2008, 18:40
|
|
|
A ja sie podłączę...
mam oryginalnego pilota mitsubishi od poprzedniego galanta
mam centralny zamek w samochodzie
mam centralke
nie mam sterowania z pilota, a bardzo chciałbym mieć
MOTOCHAMP w bydgoszczy powiedzial, ze galant nie byl sprzedawany w PL (sic!)
i nie wokdują mi pilota.
do kogo się zwrócić? |
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2352 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 31-12-2008, 18:49 Re: [EA5A]Prośba o pomoc instalacja sterownika centralnego z
|
|
|
zefir napisał/a: | Witam
Zakupiłem sterownik do centralnego. Mój gal z przed liftu 98rok2,5.
Nie potrafię sobie poradzić z instalacją sterownika.
Dostałem instrukcję od sprzedawcy niestety kolory przewodów o których on pisze nie mają się do rzeczywistości.
Załączam oryginalny pudełkowy schemat jak i podesłany niby do galanta.
Pewnie nie jeden z was instalował już taki badziewie i będzie w stanie mi powiedzieć gdzie mam się podpiąć?
Znalazłem na forum post w którym autor pisze ażeby podłączyć się do kostki od lewej strony kierownicy zrobiłem tak i nie hula. Zasilanie chwilowo pociągnąłem z gniazda zapalniczki. Proszę o pomoc.
Link do instrukcji.
http://wgrajfoto.pl/pokaz...schematcf59.jpg
Pozdrawiam
Piotr |
Zmierz miernikiem ktory z tych trzech przewodow sterujacych puszcza mase. Potrzebujesz dwa sygnaly masowe do sterowania. Jeden do otwierania, drugi do zamykania. Podpinasz sie pod wiazke z lewej strony i powinno dzialac. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
zefir [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2009, 15:33
|
|
|
Zmierzyłem miernikiem, podłączyłem i działa tylko że jak chce. Raz tylko zamyka, a raz tylko otwiera - jakieś sugestie? |
|
|
|
 |
irekkczek
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:35
|
|
|
kolego zefir masz centralkę w galancie po lifcie, tak jak ja miałem. Próbowałem z samplerem podpiąć się pod nią, pojawiał się "+5V" taki podałem mu potem i nie chciał działać.
Spróbuj kable we wiązce od strony pasażera. O ile dobrze pamiętam jest to pierwsza kostka jak odsłonisz wykładzinę pod schowkiem na ścianie po prawej stronie, a kale to dwa pierwsze od góry z lewej strony, kolory to fioletowo-biały i fioletowo - zielony. Pewny jestem fioletowo- białego, a ten drugi z fioletowym był pod nim, albo nad nim, ale na pewno dwa koło siebie są. Tylko , że który jest od jakiej opcji to już nie pamiętam. Podaj na jeden z nich masę(bo tak są sterowane) i będziesz wiedział, który czym steruje. W razie pytań pisz. Pozdrawiam!! |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2352 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 03-01-2009, 18:03
|
|
|
Sprobuj jesli masz farbycznego pilota zamknac i otworzyc drzwi. Moze sie ustabilizuje. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 625 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-01-2009, 21:05
|
|
|
zefir napisał/a: | Zmierzyłem miernikiem, podłączyłem i działa tylko że jak chce. Raz tylko zamyka, a raz tylko otwiera - jakieś sugestie? |
Poszukaj, było o tym. Przetnij czarny przewód który idzie przez drzwi do zamka kierowcy - jeśli to pomoże oznacza, że musisz wysterować przekaźnikami dodatkowymi. |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
pipi_ja
Forumowicz
Auto: Galant EA 2.5 V6
|
Wysłany: 03-01-2009, 23:58
|
|
|
zefir napisał/a: | Zmierzyłem miernikiem, podłączyłem i działa tylko że jak chce. Raz tylko zamyka, a raz tylko otwiera - jakieś sugestie? |
Sprawdź jaki długi impuls podaje ta centrala. Powinno być w instrukcji jak to pozmieniać, Ty potrzebujesz coś koło sekundy.Nie wiem jaki ustalił producent tego czegoś )
Co do wybadania przewodów sterujących to ja zawsze robię to poprzez wskaźnik 12V na kablu. Zabkę zapinasz do masy i wskaźnikiem kłujesz przewody. Jak trafisz na jakiś plus nic sie nie dzieje tylko wskaźnik sie zapala a jak trafisz na przewód sterujący central zamkiem poprostu usłyszysz zadziałanie.
Tak na marginesie rób to na wyłączonym zapłonie i staraj sie omijać przewody od poduszek bo może być różnie |
|
|
|
 |
|