Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
16-09-2007, 13:24
[ALL] jak omiąć immobilizer
Autor Wiadomość
Laki023
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2006, 11:44   [ALL] jak omiąć immobilizer

Mam problem z immobilizerem, a raczej kluczykiem do stacyjki. Niestety mam tylko jeden i ten w dodatku wytarł się i czasem mam problemy z przekręceniem go w stacyjce. Niestety mam immobilizer, a nie mam też karty do kodowania kluczyka. Dorobiłem sobie juz kluczyk, ale bez kodu i niestety na tym nie zapalę samochodu. Pomóżcie proszę jak wyłączyć całkiem immobilizer, bo w moim przypadku to tylko kłopot

Mitsubishi colt 1997 rok
silnik 4G13 - CJ1A1
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 17-04-2008, 00:18, w całości zmieniany 2 razy  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 09-06-2006, 11:56   

a to nie idzie dorobic kluczyka z immobiliserem?? ja dorobilem normalnie u slusarza ktory dorabia klucze wraz z immo
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2006, 12:46   

O ile pamiętam, to w ASO dorobienie klucza (zlecają komuś) i zaprogramowanie (zgranie immo z ECU) kosztuje 200 zł.
Mi też haczył w środku bębenek na jednej zapadce - rozebrałem stacyjkę, wyczyściłem, sprawdziłem co haczy, spiłowałem lekko pilniczkiem 1 zapadkę, nasmarowałem, złożyłem i jak nowa.

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2006, 22:48   

Kilka razy spotkałem się z takim patentem:
W samochodzie wyposażonym w fabryczny immobiliser została uszkodzona stacyjka. Myślicie, że właściciel dorobił stacyjkę pod kluczyk, czy kupił nową z kluczykami i je wkodował? NIE! Zdemontował pentle znajdującą się na stacyjne, przyłożył do niej jeden z właściwych kluczyków, szczelnie obkleił taśmą klejącą i całość schował pod tapicerką. Samochód odpala każdym kluczykiem, który pasuje do stacyjki ;-)

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2006, 22:56   

Laki023 imobilaizer to taki mały chip w kluczyku.. ja na Twoim miejscu rozciał bym stary kluczyk wyciagnal z niego ten chip i jakos estetycznie włozył bym w obudowe nowego kluczyka.. to chyba lepsze rozwiazanie...

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2006, 10:22   

zyraff85, jeżeli ma się jeden kluczyk to jestem innego zdania. To nie jest dobre rozwiązanie.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2006, 10:51   

Można też zamówić kluczyk z immo - w serwisie lub u Japaneze. Pierwsze rozwiązanie jest drogie :(

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 11-06-2006, 11:14   

Oba rozwiązania nie są tanie - mnie dorobienie kluczyka (od Japaneze) z wkodowaniem w immo kosztowało w sumnie prawie 300 zł.... ale jest to jedyne rozsądne rozwiązanie w tym przypadku..... Można metodą podaną przez Bartka_nkm pozbawić się kłopotu, ale to rozwiązanie jest bardzo wygodne dla potencjalnych intruzów - ich uniwersalne kluczyki radzą sobie doskonale z misiowymi stacyjkami, więc cała nadzieja w immobiliserze....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2006, 11:33   

Fabryczny immobiliser nie stanowi problemu dla złodzieja, nie mam tu na myśli amatorów. Przy zastosowaniu mojego patentu polecam montaż nawet najprostrzego ukrytego wyłącznika zapłonu. Przekaźnik, dwie diody prostownicze i przycisk to koszt max 10zł.

brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Wysłany: 11-06-2006, 19:41   

bartek_nkm napisał/a:
Przekaźnik, dwie diody prostownicze i przycisk to koszt max 10zł.

Po co diody?

Bartek napisał/a:

wygodne dla potencjalnych intruzów - ich uniwersalne kluczyki radzą sobie doskonale z misiowymi stacyjkami

Co to jest uniwersalny kluczyk? Taki co zmienia ksztalt? Ma ktos foto czegos takiego?

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2006, 19:44   

Pierwsza dioda na cewkę przekaźnika, żeby się pozbyć przepięcia. Druga żeby podtrzymać "plus" na cewce.

Klucz uniwersalny to inaczej "łamak", czyli przyrząd do wyłamywania zamków ;-)

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 16:28   

Temat umarł? Nie ma możliwości ominięcia tego dziadostwa? U mnie ta sama sytuacja...

cactooz 
Mitsumaniak
-=Arek=-

Auto: CJ0 1,3 12V 1998
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-04-2008, 15:55   

Ja rozebrałem obudowę kolumny i na plastikowe zaciski przymocowałem kluczyk z immo, jeżdżę już tak ok 2 tygodni i wszystko gra.

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 18:19   

Mógłbyś podesłać fotkę gdzie dokładnie ten kluczyk zamocowałeś? Byłbym bardzo wdzięczny...
Z góry wielkie dzięki!

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 18:31   

Jedz do elektryka i niech Ci wywali ten immo bo t ylko problemy stwarza, zwlaszcza ze dzis i tak nikt nie kradnie takich samochodow a jak bedzie chcial to poradzi sobie nawet z tym ;)

Odpowiedz do tematu