LaNcEr 1.5 i jego poprzednicy:) |
Autor |
Wiadomość |
mandesik1406
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.5 GLXi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 23 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:00 LaNcEr 1.5 i jego poprzednicy:)
|
|
|
a więc tak od początku;) moja prawwdziwa przygoda z naszą wspaniała motoryzacja zaczeła sie od wielkiej ochoty na posiadanie jakiegos środka lokomocji;) zaraz po zrobieniu prawka 20.08.07 wziełem sie z banda moich kolegów za poszukiwania, plan był taki: nie wydac wiecej niz 1000żł nie dotykac sie do silnika przez najblizszy miesiac tylko go go go no i po po okolo 3 godzinnych poszukiwaniach padlo na naszych południowych sąsiadów i ich ryrafinowaany pojazd Skoda 105 juz po przejechaniu kilometra wiedziałem ze to pojazd Bogów nie wazne ze po tygodniu juz ja sprzedałem bo wbrew mojej woli rzuciła palenie... zawsze bedziesz przy moim sercu, wyszeptał kumpel kiedy juz nowemu właścicielowi ukradł emblemat grunt ze milo wspominam dalej juz byly HELMUTY najpierw audi 80 gdzie wszystko dało sie rozebrac plaskim śróbokrętem i kluczem 13 ale wtedy germance jeszcze mysleli jak ludzie (86rocznik) audi bylo gdzies ze 2 dni po czeskiej myśli technicznej i musze przyznac ze miałem ja ze 3 miech no ale niestety przyszla ta cenzura kochana zima a co za nia idzie mróz i mój diselek 1.6, po podłączeniu do niego linki a na jej drugim koncu zazwyczaj poloneza kolegi dopiero czuł rytm wkoncu stało sie to niewygodnie i juz mało smieszne wiec powiedziałem precz no moze nie doknca bo jeszcze trzeba bylo znalesc kupca i sie pan zgłosił auto poszło do żyda pzez jakis miesiac słóżyła mi komunikacja miejska co nie było miłym doznaniem przyszedł czas na cos sprawnego i nie dajacego sie weznaki... polo... tak tak wiem damski samochód a jak by tego bylo mało to 1.4 w cudownym zielonymlandrynkowymsraczkowatogównianym kolorze...traumatyczne przezycie i dlatego nie chce o tym mowic... dziadostwo nawet nic nie nie zepsulo przez 6 miesiecy, bo właśnie tyle posiadałem ten wynalazek... no normalni zbrzydł mi i postanowiłem pozbyc sie go na rzecz tatusia i tak właśnie on stał sie szczesliwym WVpolo N6 (BLLLE) i znowu bez auta i to tak wyszło ze na świeta.. aaaaaaaaaaa szok... no ale ze sprytny jestem to postanowiłem sam zadowolic sie na świeta I TU PRZECHDZIMY DO MERITUM SPRAWY: to byl samochód którego szukałem bardzo intensywnie i długo bo około miesiaca. w gre wchodziło wszystko do 2500 zł wiec srednio jak na marzenia nastolatka wszystko pieknie i ładnie znalazłem peugota 405 1.9 td w srode umówiłem sie z panem na piątek. 2 dni umierałem z podniecenia ze bede jezdził samochodem rodem z pod wieży Eiffla. w piątek szybki telefon do pana od "LWA" a tu szok... pan właśnie pisze umowe. a ze kulturalny ze mnie młodzieniec to powiedziałem mu cenzura na co on mi przepraszam.. sie zdenerwowałem w szedłem na allegro wpisałem co mnie interesuje pierwszy na liscie pokazuje sie polonez... hmmm. no właśnie widze ze mnie popieracie. drógi w mojej wyuzdaniej kojejce obiawił sie LANCEREK nio cudenko po prostu kolejny szybki telefonik dzis i jestem umówiony za 40 minut umowa napisana 10 minut po pzyjezdzie i tak właśnie stałem sie posiadaczem wisniowego cuda z sercem o poj. 1.5 i 90 kucach mocy kocham go to mało powiedziane oczywiscie teraz wkładam w moja skarboneczkie pieniązek ale szcześliwy jestem bo zaden z dotychczasowych mobili nie dał mi tyle frajdy. podsumowujac japonczyka szczególnie takiego polecam kazdemu!! naprawde nie zdwałem sobie sprawy ze to tak wygodne i fajniusie autka. dzieki ci japonio za nienawiść do amerykanów i za mitsu
a i tu bardzo chciał bym podziekowac panu od peugota ze nie kupiłem tego szitu |
Ostatnio zmieniony przez mkm 28-01-2009, 23:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:07
|
|
|
wciągające jak ''opowieści salonowe'' Jakcky'iego. daj jakąś fotkę Twojego cuda |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
pawliku
Forumowicz Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 3165 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:12
|
|
|
gartulacje że stałeś się posiadaczem lancelota czekamy na foty |
_________________ Mitsubishi Colt C58A GTi 1990r ---- Był
Mitsubishi Lancer C66A 1992r ---- Jest i będzie
Mitsubishi Lancer C62A 1991r ---- Dawca
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:20
|
|
|
Jogurt napisał/a: | wciągające jak ''opowieści salonowe'' Jakcky'iego. |
rzeczywiście ciekawe tylko strasznie brakuje kropek i przecinków do pełni szcześcia.
no i fotosy fotosy! |
|
|
|
 |
mandesik1406
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:32
|
|
|
a no bo pisane na kolanie na szybkiego wszystkich dotknietych i pomacanych moja pisownia przepraszam... poprawie się a foty za sekundy |
|
|
|
 |
mandesik1406
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
shinai
Mitsumaniak

Auto: , Galant 2,5 V6 sport
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:48
|
|
|
fajny lancerek tylko coś zamieszaleś z linkiem, ale chyba taki masz styl pisowni pozdrawiam i witam w rodzinie. |
_________________ Wake up and drive - Mitsubishi
 |
|
|
|
 |
mandesik1406
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:53
|
|
|
co do linka to nie opanowałem jeszcze zasad wstawiania zdjec:) ale spoko dam rade wtedy wszyscy zobacza moje cudeńko shinai, dziekówa za akceptasje w familli |
|
|
|
 |
Makos
Mitsumaniak Panzermeister

Auto: Renault Megane Classic '97
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 189 Skąd: Świebodzin
|
Wysłany: 12-02-2009, 19:00
|
|
|
Zdaje się, że mandesik sprzedaje Lancelota Gdyby to nie było tak daleko... |
|
|
|
 |
mandesik1406
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2009, 12:20
|
|
|
a no bardzo słuszne zauważyłes Makos no mam nadzieje ze tarafi sie szczesliwiec a ja wsiade albo do gala albo PROSIAKA924 moje marzenie od dzieciaka... a tak przy okazja gdyby ktos wiedział o takim autki jak wyżej wymieniony to prosze o info. |
|
|
|
 |
|