Service manual dla Colta CZ3, CZ5 i CZT |
Autor |
Wiadomość |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2009, 13:15 Service manual dla Colta CZ3, CZ5 i CZT
|
|
|
Dzięki uprzejmości forumowicza Zapro.dk z forum coltclub.eu użytkownicy Misiów wymienionych w temacie mogą dogłębnie zapoznać się z budową swoich bolidów Pod linkiem h**p://r****share.com/users/MSJQ74 (domyślacie się zapewne, co powinno być w miejscu gwiazdek - dwie litery t, a potem "apid") można ściągnąć dokumentację serwisową, co na pewno przyda się Mitsumaniakom, którzy nie ufają mechanikom
Pozdrawiam
09.02.2009 - zmieniłem temat z: "MUT3 manual dla Colta CZ3, CZ5 i CZT" na aktualny. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 10-02-2009, 16:56, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
looq
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 116 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-02-2009, 18:36
|
|
|
Baaardzo dziękuje i zasysam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:39
|
|
|
Grasshopper, fajnie, że znalazłeś service manual,
Tytułem sprostowania - temat - MUT3 to komputer servisowy nie service manual...
Po drugie - dokumentacja serwisowa jest dla mechaników, żeby nie narobili głupot przy naprawie a nie po to, żeby sprawdzać czy ich nie narobili.
Dziękuję i pozdrawiam |
Just think...
. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 09-02-2009, 23:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:50
|
|
|
Pierwsze koty za płoty
Dzięki, Grasshopper. |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2009, 21:21
|
|
|
Hubeeert, nie rozumiem tego - w moim odczuciu - nieprzyjaznego tonu Twojej wypowiedzi. Na tym forum liczyłem raczej na życzliwą i merytoryczną poprawę błędów, które popełniam ze strony bardziej ode mnie wyedukowanych i doświadczonych Mitsumaniaków.
Hubeeert napisał/a: | Po pierwsze - temat - MUT3 to komputer servisowy nie service manual... |
Przyznaję się do błędu - jak widać nie zawsze warto ufać bezkrytycznie wypowiedziom użytkowników innych forów.
Hubeeert napisał/a: | dokumentacja serwisowa jest dla mechaników, żeby nie narobili głupot przy naprawie a nie po to, żeby sprawdzać czy ich nie narobili |
Moim zdaniem to oceni każdy, komu ta dokumentacja się przyda. Ja uważam, że lepiej zrobić w samochodzie coś samemu wg. wskazówek zamieszczonych w takich manualach (tym bardziej, jeżeli są to rzeczy proste), niż oddawać samochód w ręce mechaników - tym bardziej, jeżeli nie są z ASO.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-02-2009, 23:57
|
|
|
Masz rację - przepraszam. Zirytowało mnie sformułowanie o braku zaufania do mechaników. Ale nie miałem racji pisząc tak jak powyzej dlatego edytuję swoją wypowiedź.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2009, 08:37
|
|
|
Hubeeert, cieszę się, że są jeszcze forumowicze, z którymi można prowadzić rozmowę na poziomie Koniec OT z mojej strony.
PS. Zauważyłem, że edytowałeś mój post i w miejscu gwiazdek wstawiłeś prawidłowe litery - teraz link będzie wyświetlany w wyszukiwarce, a to może prowadzić do usunięcia go z rapidshare'a ze względu na "treści niezgodne z regulaminem"
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 10-02-2009, 09:01
|
|
|
Znów są gwiazdki. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 10-02-2009, 09:07
|
|
|
A co za problem ściągnąć tego manuala i niech Wichura zrobi up`a do downloadu? |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
looq
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 116 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-02-2009, 09:22
|
|
|
jakby ktoś miał problemy ze sciagnięciem z rapida, to niech skrobnie na priv, to podam namiary na swoj ftp. |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10-02-2009, 09:34
|
|
|
londolut napisał/a: | A co za problem ściągnąć tego manuala i niech Wichura zrobi up`a do downloadu? |
Już się to dzieje od wczoraj.
Drobne problemy są, ale przezwyciężymy je. |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
strk [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2009, 21:49 Re: Service manual dla Colta CZ3, CZ5 i CZT
|
|
|
Grasshopper napisał/a: | Dzięki uprzejmości forumowicza Zapro.dk z forum coltclub.eu |
Jest też taki oto manual, również z coltclub.co.uk:
http://www.sendspace.com/file/hw4z9m
Mam nadzieję, że towarzysze z wyspy nie będą mieli mi tego za złe??
A może już było to na naszym forum?? |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2009, 22:43
|
|
|
strk, nie przypominam sobie, żeby ktoś go zamieszczał, jednak ściągających od razu trzeba uprzedzić, że jest on bardzo ubogi
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
strk [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2009, 22:55
|
|
|
Niniejszym więc uprzedzam, że to tylko instrukcja opisująca główne elementy samochodu. Nie ma tam szczegółowego ukompletowania wszystkich elementów, sposobów montażu i demontażu.
Nie mniej jednak może posłużyć jako samouczek moto-angielskiego.
[ Dodano: 12-02-2009, 10:53 ]
Grasshopper napisał/a: | można ściągnąć dokumentację serwisową, co na pewno przyda się Mitsumaniakom, którzy nie ufają mechanikom
|
Mały update dla tych, którzy z angielskim są na bakier, lub nie doczytali jak instalować.
1. ściągnięte archiwa wrzuć do jednego folderu
2. uruchom archiwum part1 (to chyba logiczne), jest to selfextractor
3. podaj ścieżkę do wypakowania: może być dowolna, bowiem ww archiwa part1-4 stworzą jeden plik obrazu ISO
4. zamontuj ISO daemonem lub wypal na CD
5. rozpocznij instalację. po jej zakończeniu usuń płytę/obraz z napędu i zrestartuj kompa
6. po ponownym uruchomieniu PONOWNIE zamontuj płytę/obraz i ponownie zainstaluj program: jak sami zauważycie, proces drugiej instalacji będzie inny - to upgrade bazy danych
7. po instalacji uruchom program skrótem z pulpitu kliknij vehicle info i wprowadź dane swojego pistoleta
8. gdyby rysunki zawarte w manualu nie pojawiały się w pełnym rozmiarze, pobierz i zainstaluj najnowszego akrobata
9. jeśli acrobat reader 9.0 muli na twoim kompie, ściągnij speedera. w guglu keyword: "adobe reader speedup"
Ah! Jest nawet jak wyregulować ręczny świetny programik. |
|
|
|
 |
OLOs
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ5 2007
|
Wysłany: 30-05-2009, 23:41
|
|
|
Witam. Kurcze wszystko do pkt. 7 jest OK, ale skrót na pulpicie to "Service Manual Wiever System" jest to plik tekstowy. Gdzie mam szukać pliku uruchamiającego? Pzdr OLOs |
|
|
|
 |
|