skaner MUT II gdzie go mozna dostac? |
Autor |
Wiadomość |
chariot
Nowy Forumowicz
Auto: SPACE WAGON 2.4GDI X3SZTUKI
|
Wysłany: 14-02-2009, 23:51 skaner MUT II gdzie go mozna dostac?
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich MitsuManiakow ktorym i ja sie od niedawna stalem. W ostanim czasie stalem sie szczesliwym posiadaczem trzech Space Wagonow 2.4 GDI oraz jednego Space Stara 1.3. Poczytalem sobie troszke i wiem ze bardzo pomocnym urzadzeniem majac te samochody bylby skaner MUT II ,problem jest tylko ze nie natrafilem na jego slady na allegro czy tym podobnych stronach. Czy ktos z Was wie gdzie jest mozna kupic to urzadzonko. A moze jest jakis dobry program lub inne rzadzenie obslugujace MSW? Jesli cos wiecie prosze dajcie znac. Napewno wiecej osob bylo by zainteresowanych tym tematem. Ja wlasnie mam problem z moim najnowszym nabytkiem MSW 2.4 GDI z 2001 roku. Samochod jest sprowadzony prosto z japoni jednak nie odpalal. Dzisiaj udalo mi sie go uruchomic lecz pracuje prawdopodobnie w trybie awaryjnym (maksymalne obroty 2500 i migajacy chek engine). Mysle ze przy pomocy odpowiedniego skanera jestem wstanie niejedno sprawdzic i tym samym pomoc innym w ich problemach. pozdrawiam |
|
|
|
 |
axg [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2009, 21:13
|
|
|
Witam
O MUT II to mozesz zapomniec, to specjalistyczne narzedzie mitsu dostepne tylko w serwisie. Bledy mozesz odczytac poprzez zwarcie pinow 1 i 4 w zlaczu OBD II .
Na forum tez przewinelo sie ze dzialaja kabelki na ELM327, pogogluj troche. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 16-02-2009, 22:23
|
|
|
axg napisał/a: | O MUT II to mozesz zapomniec | Widziałem kiedyś na allegro. Licytowali go i poszedł za 4,5 stówki.
chariot, w dziale Download jest serwisówka do Wagona. Są w niej opisy błędów. Błędy wymigasz tak jak radzi axg. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 17-02-2009, 07:09
|
|
|
londolut, od 5 lat obserwuję Alledrogo - MUT II był jeden na kup teraz za 4200 zł....... była jeszcze sama skrzynka (bez programów) - ale ona sama jest bezużyteczna - sprzedawana kilka razy, za różne kwoty przez tych co ją wylicytowali
chariot, z Japonii masz Chariot Grandisa? Będziesz go cywilizował (LHD), czy na części? |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
chariot
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2009, 02:34
|
|
|
Dzieki Koledzy za informacje. Jednym slowem moge zapomniec o tym skanerze. Wiec wyblyskalem sobie bledy. wyskoczyly 21 i 22, o ile dobrze to rozszyfrowalem to czujnik temperatury i czujnik polozenia walu. Podmienianie zaczne od tego. A jesli chodzi o japonczyka to mam zamiar nim jezdzic (jestem w tej dobrej sytuacji ze mieszkam teraz w irlandi i odpada mi "cywilizowanie "go). Mysle ze przerobka nie byla by zbyt latwa ioplacalna. Ale rozwijajac temat auta na czesci, mam zamiar jednego z moich MSW poswiecic na ten cel dlatego mozecie rzucic temat (ja jako nowicjusz tutaj nie dotre pewno do zainteresowanych ale Wy napewno tak). Jesli ktos potzebuje cos chetnie pomoge, a tak prawde mowiac mam na oku kolejnego chariota i chyba go kupie. Jesli ktos potrzebuje czesci lub calego w rozsadnych pieniadzach moge pomoc. Pozdrowionka |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 18-02-2009, 07:35
|
|
|
Ciągnąc Chariot Grandisa z JP skupiłbym się na wersji 3.0 - uwierz, że Wagon z silnikiem v6 nabiera nowego wymiaru niesamowitości...... U mnie do 3000 rpm we wnętrzu nie słychać silnika (delikatny szum - żadnych wibracji od silnika czy napędu) - powyżej muzyka 6 garów i większość aut w wielkich lusterkach...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
chariot
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2009, 08:19
|
|
|
No i wlasnie wyobrazilem sobie jakie to musi byc uczucie. Tymi kilkoma slowami obudziles we mnie cos takiego ze naprawde mam wielka ochote na ten samochod. Prawde mowiac wczesniej nie przyszlo mi do glowy aby zainteresowac sie jeszcze wiekszym silnikiem, a tak wlasciwie to dopiero pol roku temu odkrylem ze jest msw w takiej budzie a na v6 sie tu nie natknalem. Tego chariota upolowalem u importera aut z japonii, poprostu zepsol sie po sprowadzeniu i cena byla wyjatkowa. Musze poruszyc temat czy znajda mi takie autko. Dzieki za ciekawy pomysl. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-02-2009, 11:07
|
|
|
MUT III kosztuje okolo 20 000 zl - sam interface z wtyczkami ok. 1000 zl; reszta to soft
kiedys przewinal mi sie przez rece, ale z braku hardware na nic sie nie przydal... |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 18-02-2009, 16:30
|
|
|
jakbyście mieli soft , to ja reflektuje - bo właśnie buduję sobie komputer do miśków .. - bazuję na manualach , praktyce , wiedzy , i LAUNCH'u . Narazie duze postępy , jak bedzie gotowy to cena zestawiku byłaby w granicach 0.6-1k pln (soft+przystawka) :) |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 19-02-2009, 08:30
|
|
|
MUT II kiedyś był w wawie do sprzedania w serwisie za cene całkiem przyzwoitej uzywanej carismy.
Krzyzak napisał/a: | MUT III kosztuje okolo 20 000 zl - sam interface z wtyczkami ok. 1000 zl; reszta to soft
kiedys przewinal mi sie przez rece, ale z braku hardware na nic sie nie przydal... |
a ja jeszcze mam go gdzieś na CD |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
lukpaw
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A 1997 LPG Vialle
|
Wysłany: 19-02-2009, 20:54
|
|
|
pogadaj z uzytkownikiem Saphire on ma kabel i pogram do testowania sciagal go z islandii czy jakos tak, na pewno dziala bo podpinal mojego misia |
_________________ Misiek Galant EA2A
KIA Venga 1.4 ON
Peugeot 407SW 2.0 Pb/lpg lovato smart
 |
|
|
|
 |
|