Mój osobisty Lancer :] |
Autor |
Wiadomość |
ann87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-02-2009, 00:31 Mój osobisty Lancer :]
|
|
|
W środe 28.01.2009 stałam się posiadaczką białego Lancerka z tej okazji chciałam się tu z wami przywitać, opisać jak to się zaczeło i pochwalić się jako że jest to mój pierwszy całkowicie własny samochód :]
Wcześniej na spółkę z chłopakiem mieliśmy Renault 19 '94 full wypas niestety zaliczył dość głęboi rów a kupiliśmy go za 500zł więc do naprawy się nie nadawał. Bez auta jak bez nogi a był w okolicy był tani Passat no to go kupiliśmy ale to nie to zero wyposażenia, pali za dużo jeździ jak czołg. Wiadomo apetyt rośnie w miare jedzenia, no i zaczeło się szukanie auta na spokojnie... Najpierw nie dopuszczałam innej opcji jak Renault 19 ale po 2 miesiącach szukania i przejechaniu 300km po to żeby na miejscu usłyszeć "godzine temu go sprzedałem" wkońcu się zirytowałam i zaczełam szukać alternatywy, musiał to być sedan z jak najlepszą relacją pojemność /spalanie/moc i sensownym wyposażeniem... no i znalazłam Mitsubishi Lancer z silnikiem 1.6 v16. Ogłoszenia w serwisach sprawdzałam kilka razy dziennie (zawsze gotowa do wyjazdu ) i we wtorek wieczorem w lokalnym serwisie pojawił się mój Lancer... szybki telefon... autko stoi kilometr od mojego domu Środa 8 rano podjechałam pooglądałam potargowałam się i kupiłam
No to teraz się chwale Lancerek ma :
- 4 elektryczne szyby,
- elektryczne lusterka,
- szyberdach,
- halogeny,
- wspomaganie,
- centralny zamek,
- gaz,
no i alufelgi na lato ale nie szczególnie mi się podobają Historia Miśka zaczeła się gdzieś w Niemczech gość od którego go kupiłam był pierwszym właścicielem w Polsce. Na pytanie co przy nim robił odpowiedział "nic" po głębszym przesłuchaniu dowiedziałam się że kolumna mcpersona(jak to się pisze?) była wymieniana, rozrząd (tylko prz jakim przebiegu?),olej i niedawno klocki hamulcowe. Jeździł nim raczej mało bo w ostatnim roku zrobił tylko 8tys.
Auto w środku było niesamowicie zasyfione ale od czego jest odkurzacz Na karoseri jest rdza ale na szczęście dopiero początki, lakier jest bardzo zaniedbany, na szczęście podwozie jest ładnie zakonserwowane. Marzyła mi się zmiana koloru ale budżet biednej studentki 1000zł na samo malowanie nie wyskrobie więc jak dobrze pójdzie to skończy się na odmalowaniu. Pozatym mam jakieś jeszcze dokładnie nie zlokalizowane problemy z przepustnicą niedługo kolejne podejście do niej Mam też jakieś marzenia/ pomysły związane z Miśkiem jak się uda to może kiedyś je tu zaprezentuje
Zdjęcia porobie jak Misiek odtaje bo narazie go zasypało.
PS Jak ktoś to całe przeczyta to jest wielki |
|
|
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3444 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-02-2009, 00:59
|
|
|
Powodzenia i serca do miśka. A jeśli chodzi o odnowienie go, nie będzie problemu. Sam jestem uczniem/studentem i naprawiam swoją Cari, a była w gorszym stanie od Twojego Lancera.
Szerokości i bezawaryjności życzę. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 16-02-2009, 01:15
|
|
|
ann87, super dobry wybór!!! Też mam białego lancerka. (Moja historia)
Widzimy sie kiedy na zlocie podkarpackim |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2009, 02:05
|
|
|
ann87 napisał/a: | PS Jak ktoś to całe przeczyta to jest wielki |
hehe gratki i czekamy na fotosy i dalsze opisywanie story misia |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 16-02-2009, 02:18
|
|
|
Wszyscy gratki gratki, z mojej strony również ale technicznie też trzeba
ann87 napisał/a: | rozrząd (tylko prz jakim przebiegu?) | Nieważne. Musisz go zrobić zaraz po zakupie. To samo tyczy się filtrów powietrza, oleju i paliwa. Do tego dochodzą płyny.
Życzę bezawaryjnej eksploatacji |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
marcnow
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lis 2008 Posty: 122 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 16-02-2009, 10:26
|
|
|
ann87 napisał/a: | Zdjęcia porobie jak Misiek odtaje bo narazie go zasypało. |
Ja chyba już go widziałem w ogłoszeniach na krośnieńskim portalu też szukałem auta i tak samo jak Ty rano i wieczorem tam zaglądałem, bo pochodze z Krosna na zdjęciach wyglądał lepiej niż go przedstawiłaś
gratuluję i bezawaryjności życzę |
|
 |
ann87
Forumowicz

|
Wysłany: 16-02-2009, 12:53
|
|
|
Dziękuję wszystkim
londolut napisał/a: | Wszyscy gratki gratki, z mojej strony również ale technicznie też trzeba
ann87 napisał/a: | rozrząd (tylko prz jakim przebiegu?) | Nieważne. Musisz go zrobić zaraz po zakupie. To samo tyczy się filtrów powietrza, oleju i paliwa. Do tego dochodzą płyny.
Życzę bezawaryjnej eksploatacji |
Jeszcze z 1000 km i planowa wymiana oleju i wtedy chciałabym wymienić rozrząd i uszczelki. Narazie i tak nie mam funduszy i musze się do chłopaka poprzymilać żeby mu się chciało w tym grzebać
marcnow napisał/a: | ...na zdjęciach wyglądał lepiej niż go przedstawiłaś |
Zdjęcie było w średniej rozdzielczości a na takim wszystko wygląda lepiej Ale pranie tapicerki, karcher specjalny płyn i od razu inne auto chociaż niektórych przebarwień na lakierze zmyć się nie dało ale cena była za to kożystna a dużo moge przy nim za darmo zrobić to gotówka zostaje
Rosomak1983 i Marcnow mam nadzieje że się kiedyś spotkamy na zlocie o ile Lancerek będzie grzeczny |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 18-02-2009, 22:57
|
|
|
Hehe, Lancer 1.6 rocznik 93 - swietny wybor
Musimy jakis spot zorganizowac, bo w sumie nie tak daleko mamy (rosomak, ann87) do siebie, a moze i jeszcze ktos by sie dolaczyl? A autka fajnie byloby porownac by dazyc do perfekcji
Bezawaryjnosci nie musze zyczyc, wiec zycze milego uzytkowania |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 19-02-2009, 00:05
|
|
|
j-rules napisał/a: | Hehe, Lancer 1.6 rocznik 93 - swietny wybor |
dodam ze biały dokładnie jak mój PS A masz lotke na klapie??? j-rules napisał/a: | Musimy jakis spot zorganizowac, bo w sumie nie tak daleko mamy (rosomak, ann87) do siebie, a moze i jeszcze ktos by sie dolaczyl? |
koniecznie !!!! Jestem za Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze przybyło nam lancerków w klubie i to jeszcze w moim regionie
j-rules napisał/a: | A autka fajnie byloby porownac by dazyc do perfekcji |
dokładnie
j-rules napisał/a: | Bezawaryjnosci nie musze zyczyc, wiec zycze milego uzytkowania |
No i szerokosci |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

|
Wysłany: 23-02-2009, 17:15
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | A masz lotke na klapie???? |
Lotke mam ale czarną żeby nie było że mamy takie same Miśki.
Muszę się poskarżyć że mój Misiek mnie chyba nie lubi Nalałam mu benzyny 98 to mi zaczął szarpać na benzynie. A wczoraj to chciał chyba samobójstwo popełnić - ja wyjeżdzam na skrzyżowaniu z daleka widze auto jedzie ale zdąrze spokojnie - gaz - a tu nic nie ma mocy toczy się wolniej niż ja chodze na nogach i musiałam się ratować zjechaniem na lewy pas. Dobrze że nic z lewej nie jechało bo by była marmolada Dodam że ta akcja była dla odmiany na LPG i poza tymi numerami złośliwiec jeździ normalnie |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 23-02-2009, 20:53
|
|
|
ann87, ann87 napisał/a: | Lotke mam ale czarną żeby nie było że mamy takie same Miśki. |
przemalujemy ja na biało
ann87 napisał/a: | Nalałam mu benzyny 98 to mi zaczął szarpać na benzynie. A wczoraj to chciał chyba samobójstwo popełnić - ja wyjeżdzam na skrzyżowaniu z daleka widze auto jedzie ale zdąrze spokojnie - gaz - a tu nic nie ma mocy toczy się wolniej niż ja chodze na nogach i musiałam się ratować zjechaniem na lewy pas |
to do lancelota nie podobne trzeba zdiagnozowac i leczyć... |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

|
Wysłany: 04-03-2009, 16:00
|
|
|
No i z okazji zakończenia sesji i tego że mam wreszcie troche czasu Misiek doczekał się mycia i małego malowanka może idealnie nie jest ale napewno dużo lepiej
Oto i mój Lancer
Tak było
A tak jest
 |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 04-03-2009, 20:47
|
|
|
ann87 napisał/a: | Oto i mój Lancer |
hehe zacny no no Jak go dopiescisz bedzie cudeńko
Czym malowałas obramówki czarny mat spray??? |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
danino88
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5V6TT & Lancer 1.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2007 Posty: 1315 Skąd: Częstochowa/Wrocław
|
Wysłany: 04-03-2009, 20:50
|
|
|
witamy lancerka:) ja sie aktualnie zamieniłem na lancermania:) chociaż wielki sentyment mam do colta:(:(:( |
_________________ Jest :
Evo 8 - 500KM/600NM
Evo X - czerwone, niebieskie,białe
a do jazdy na codzień Outlander I Turbo 288/365
Był :
Galant EA5A VR4 2001r 2,5V6TT 2011- http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=67562 |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

|
Wysłany: 04-03-2009, 22:20
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: |
hehe zacny no no Jak go dopiescisz bedzie cudeńko
Czym malowałas obramówki czarny mat spray??? |
Dopieszczać to ja go będe jeszcze długoooo ale od czegoś trzeba było zacząć W sobote zaznajomiony mechanik będzie nad nim dumał ciekawe czy coś mądrzejszego poza błędem przepustnicy wymyśli
Cytat: | Czym malowałas obramówki czarny mat spray??? |
Malowałam oczywiście czarnym matowym sprayem, pistoletu szkoda by było na coś takiego wyciągać |
|
|
|
 |
|