Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: roch_27
10-03-2009, 21:47
wymiana lewego migacza z przodu...
Autor Wiadomość
tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2009, 18:11   wymiana lewego migacza z przodu...

kilka dni temu jakiś pan Psikuta(s) obtarł mi na parkingu lewy przedni narożnik-zderzak do plastiku i rozbił przy okazji kierunek :(

Kierunek już zamówiłem, ale nie wiem jak się do niego dobrać-pewnie nie jest to skomplikowane?

[żona filuje w oknie, bo ma podejrzenie że to stare padło-mondeło jeździć nie umiało]

rick 
Mitsumaniak

Auto: EA2W 2.0Pb+lpi
Wysłany: 06-03-2009, 18:25   

nie wiem o ktory chodzi
żeby wymienić kierunek trzeba wyciągnąć przednią lampę. przednie śruby dość łatwo wykrecić pozostaje jeszcze jedna od środka za kierunkiem. kierunek jest przyczepiony jednym zatrzaskiem z lampą, podwarzasz śrubokrętem i po kłopocie. jedynym problemem może być spasowanie tego poźniej z nadkolem i zderzakiem(ja się męczyłem ok godziny)
kierunek boczny obok koła trzeba go delikatnie z jednej strony śrubokretem i już

hardtek 
Nowy Forumowicz

Auto: galant gls 2.0
Kraj/Country: UK
Wysłany: 06-03-2009, 18:39   

.....i jeszcze grila na zatrzaskach trza tez wybebeszyc :mrgreen:

matteo9
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2009, 18:41   

rick napisał/a:
nie wiem o ktory chodzi
żeby wymienić kierunek trzeba wyciągnąć przednią lampę. przednie śruby dość łatwo wykrecić pozostaje jeszcze jedna od środka za kierunkiem. kierunek jest przyczepiony jednym zatrzaskiem z lampą, podwarzasz śrubokrętem i po kłopocie. jedynym problemem może być spasowanie tego poźniej z nadkolem i zderzakiem(ja się męczyłem ok godziny)
kierunek boczny obok koła trzeba go delikatnie z jednej strony śrubokretem i już

Chyba wystarczy tylko górną śrubkę(taką małą srebrną) wykręcić i powinien zejść. Lampy nie ma potrzeby wyjmować.

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 06-03-2009, 18:53   

Tak jak mówią Big Tomala i matteo9 mały blachowkręt odkręcasz i wyciągasz kierunek bez demontowania pól auta,pierwsza śrubę błotnika warto poluzować,wtedy łatwiej uszczelkę od kierunku ułożyć,tak wygląda cala operacja,roboty na cale 5 min.

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-03-2009, 20:04   

uff, a juz chcialem zapytać czy muszę też przednią szybę wyjąć przy tym :badgrin:

dziękuję wszystkim za uwagi i rady!

PiotrBe 
Mitsumaniak
- ogrodnik

Auto: Galant 2,5 V6-24 '97
Wysłany: 06-03-2009, 20:44   

matteo9 napisał/a:
Chyba wystarczy tylko górną śrubkę(taką małą srebrną) wykręcić i powinien zejść. Lampy nie ma potrzeby wyjmować.

tego się trzymaj, z góry lampy jest śrubka n akrzyżakowy śrubokręt. Odkręć ją i kierunek wyciągniesz bez odkręcania błotnika. Prócz tej srubki kierunek trzyma sie bolcem w błotniku, ale jak go pociągniesz w kierunku jazdy ( czy jak to określić) to wyskoczy bez problemu. Montaz odbywa się w kolejności odwrotnej, jak to zwykle bywa. :mrgreen:
Na 100 % nie musisz odkręcać błotnika, ani niczego luzować wiem bo nie dalej jak 3 tygodnie temu wymieniałem u siebie prawy przód. Uszczelka pasuje bez luzowania blotnika, a przynajmnije tak bylo w moim przypadku.
i kolejny Miśkowaty: Hyundai H100, zwany pokraką

2.XII.08 Od dzisiaj tata;D

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2009, 20:04   

no, kierunke dotarl do mnie, wymiana zajela mi 5 minut-proste jak bat, nie wiem skad pomysl u niektorych zeby pol samochodu rozebrac przy tym :P
tylko ze ten kierunek taki nowiutki...a drugi juz "wyplowialy" ze starosci-moze tez wymienie...albo pobrudze ten nowy :biggrin:

rick 
Mitsumaniak

Auto: EA2W 2.0Pb+lpi
Wysłany: 10-03-2009, 21:00   

jak kupowałem używany właśnie z tego powodu. co prawda zapłaciłem 15zł więcej ale nic się nie rzucza w oczy

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-03-2009, 21:47   

tommyc1 napisał/a:
dziękuję wszystkim za uwagi i rady!
no to kliknij pomógł tym co pomogli ;)

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju