Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cari DID
Autor Wiadomość
Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2009, 07:04   Cari DID

Witajcie. Ździebko przynudzę, więc kto obawia się, że zaśnie może od razu skoczyć do fotek na końcu postu ;)
Dawno się nie odzywałem w tym dziale - czas nie pozwala spędzać na forum tyle czasu, ile bym chciał:/ Jednak nowy pojazd trzeba przedstawić ogółowi, niezależnie od wszystkiego :)
Jak się okazało, słuszne jest twierdzenie, że słuszne wnioski przychodzą z czasem. Toteż zgodnie z tą zasadą po czasach beztroskiego przemierzania pomorskich dróg lansową klipsą 1g ( http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=21100 ) odkryłem, że klips w zasadzie to nie ma bagażnika, i dobytek się nie mieści... Cóż - chcąc nie chcąc - zacząłem szukać czegoś większego. No - ewentualnie czegoś co mniej pali przy mojej ułańskiej fantazji. Z początku miał to być LR Discovery, ale jak się okazało jakość blach w tych pojazdach powoduje, że ulegają one biodegradacji w tempie przyspieszonym, no i to spalanie w benzyniakach jest tragiczne :) Stwierdziłem wówczas, że kupię sobie cari. Ludzie to chwalą, mało się psuje, niewiele ciągnie z baka itd itp... Obejrzałem kilka, ale mi nie przypadły do gustu... A to odrapane, a to kolor nie ten, a to przebieg dziwnie mały jak na rocznik.. W końcu trafiło się coś interesującego w komisie w Gdańsku. Problem polegał na silniku - nie lubię diesli, ale stwierdziłem, że zaryzykuję. Diesel nieodmiennie kojarzył mi się z traktorem, a w tym przekonaniu utwierdzały mnie dodatkowo firmowe skody, które chodzą jak dorżnięty zetor.
Poprosiłem o pomoc kolegę andy1, który takowy pojazd już posiada (oczywiście cari, nie zetora). Obejrzeliśmy i efekt jest taki, że też mam teraz cari i jak dotąd jestem więcej niż zadowolony. Zwłaszcza tym, że trasę dom-praca robię za 50zł, a nie tak jak dotąd za 100 :) Co mnie jednak zadziwia, to fakt, że cari zwraca uwagę ludzi bardziej niż klips. Dziwne to, ale mi nie przeszkadza :) Dieselek natomiast spisuje się znakomicie - cichy i dynamiczny. Zero skojarzeń z ciągnikiem ;)
Dobra, koniec pisaniny. Jeszcze tylko special thanx dla osób zaangażowanych w moje poszukiwania auta, trochę danych i fotki.
andy1 dzięki za pomoc w oględzinach auta, transport po gdańsku, cierpliwość do pań kasjerek w PKO we wrzeszczu ;) i fachowe rady. Wiszę Ci ciągle kilka napojów alkoholizowanych za pomoc. Może w końcu uda się zgrać tczewskiego minispota to będę się mógł z tego wywiązać!
Baśka dzięki za pomoc w załatwieniu kredytu na dobrych warunkach i pomoc przy wszystkich formalnościach :)

Model: Mitsu Carisma DiD
Rocznik: 2002
Przebieg: ~170000km
Silnik: 1,9 DID, 102PS

wash 
Mitsumaniak
Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-03-2009, 10:34   

Świetne auto.
Najbardziej to podoba mi się wnętrze. Skórzana tapicerka to jest coś, co bym chciał mieć w samochodzie. ;)
No to nic tylko życzyć bezawaryjności i szerokości.

Pozdrawiam! :)

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 19-03-2009, 16:09   

Cos bylo robione z tylna klapa :?: Bo emblemat Mitsubishi masz zbyt wysoko chyba...
Ladna sztuka :)
Pozdroo

Banolito 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI GALANT
Wysłany: 19-03-2009, 17:10   

piękny miś bardzo mi się podoba......
świetny kolor.......... :mrgreen:

niech służy jak najdłużej

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2009, 17:12   

Robson86 napisał/a:
Cos bylo robione z tylna klapa

Czujnik grubości lakieru nie wykazał nic niepokojącego. Przód był robiony.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 19-03-2009, 17:14   

Lothar napisał/a:
Przód był robiony.

emblemat powinien byc nizej z przodu takze... Tak czy siak choroba taka ze pytam :) hehe Zycze zadowolenia zadowolenia i niezawodnosci :)
Pozdroo

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2009, 18:16   

Z przodu była stłuczka i maska była od nowa malowana. Znaczek przyklejali później, więc może być ździebko za wysoko. Grunt, że jest centralnie, a nie przesunięty w bok :)

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 19-03-2009, 18:42   

Lothar napisał/a:
Z przodu była stłuczka i maska była od nowa malowana. Znaczek przyklejali później, więc może być ździebko za wysoko. Grunt, że jest centralnie, a nie przesunięty w bok

podstawa to zeby byla dobrze poskladana, bo nawet jesli autko bylo po wypadku/stluczce a zostalo dobrze poskladane to niczym sie nie rozni od "wersji" bezwypadkowej :)
Pozdroo

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 19-03-2009, 20:56   

Fajna Carisma. Ja cię błagam zmień te kołpaki, nie wiem jaka felga , więc 14" albo 15"

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2009, 05:52   

wichura1 napisał/a:
zmień te kołpaki

A co z nimi nie tak? Jak przestanie walić z nieba tym białym paskudztwem to wsadzę alusy.

Robson86, przyjrzałem się dokładnie temu znaczkowi z tyłu - on nie może być ani wyżej ani niżej, bo jest dokładnie dopasowany w przetłoczeniu. Jakby go przesunąć w którymkolwiek kierunku wisiałby w powietrzu. Co do składania zaś to tu była jedynie stłuczka - popękany zderzak i z deka pogięta maska, co potwierdziło badanie lakieru. Czterech śladów nie robi, z zawieszeniem też nie ma problemów.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 20-03-2009, 08:12   

ładne autko:) lokalizacja robienia zdjęć - świetna :) wiem, bo byłem ;)

co do czujnika grubości lakieru, to jestem zdania, że przy dzisiejszych technikach malowania, to można sobie go między książki włożyć jako przekładke :P

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2009, 09:52   

Chooper napisał/a:
między książki włożyć

Nie mogę - używam go na co dzień w robocie przy badaniach detali ocynkowanych ;)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 20-03-2009, 12:05   

Chooper napisał/a:
co do czujnika grubości lakieru, to jestem zdania, że przy dzisiejszych technikach malowania, to można sobie go między książki włożyć jako przekładke :P

nie takie hop siup :)
uwierz mi ze to urzadzenie pokazuje co trzeba, ale najczesciej to go nie trzeba nawet uzywac zeby sie dowiedziec co i jak z lakierem :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2009, 12:52   

Chooper napisał/a:
lokalizacja robienia zdjęć - świetna

Wszystkie moje pojazdy mają tam fotki :)

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 20-03-2009, 13:34   

Lothar napisał/a:
wichura1 napisał/a:
zmień te kołpaki

A co z nimi nie tak? Jak przestanie walić z nieba tym białym paskudztwem to wsadzę alusy......

Uff. kołpaki masz paskudne, szpecą ładny samochód. Miałem na zimówkach podobne i wywaliłem je bardzo szybko zastępując kołpakami od SpaceStara.

Lothar napisał/a:
wichura1 napisał/a:
zmień te kołpaki

...Robson86, przyjrzałem się dokładnie temu znaczkowi z tyłu - on nie może być ani wyżej ani niżej, bo jest dokładnie dopasowany w przetłoczeniu. Jakby go przesunąć w którymkolwiek kierunku wisiałby w powietrzu.....

Tu masz pokazane jak powinny być, pomierz czy się zgadza.

Odpowiedz do tematu