|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cari DID |
Autor |
Wiadomość |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2009, 07:04 Cari DID
|
|
|
Witajcie. Ździebko przynudzę, więc kto obawia się, że zaśnie może od razu skoczyć do fotek na końcu postu
Dawno się nie odzywałem w tym dziale - czas nie pozwala spędzać na forum tyle czasu, ile bym chciał:/ Jednak nowy pojazd trzeba przedstawić ogółowi, niezależnie od wszystkiego
Jak się okazało, słuszne jest twierdzenie, że słuszne wnioski przychodzą z czasem. Toteż zgodnie z tą zasadą po czasach beztroskiego przemierzania pomorskich dróg lansową klipsą 1g ( http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=21100 ) odkryłem, że klips w zasadzie to nie ma bagażnika, i dobytek się nie mieści... Cóż - chcąc nie chcąc - zacząłem szukać czegoś większego. No - ewentualnie czegoś co mniej pali przy mojej ułańskiej fantazji. Z początku miał to być LR Discovery, ale jak się okazało jakość blach w tych pojazdach powoduje, że ulegają one biodegradacji w tempie przyspieszonym, no i to spalanie w benzyniakach jest tragiczne Stwierdziłem wówczas, że kupię sobie cari. Ludzie to chwalą, mało się psuje, niewiele ciągnie z baka itd itp... Obejrzałem kilka, ale mi nie przypadły do gustu... A to odrapane, a to kolor nie ten, a to przebieg dziwnie mały jak na rocznik.. W końcu trafiło się coś interesującego w komisie w Gdańsku. Problem polegał na silniku - nie lubię diesli, ale stwierdziłem, że zaryzykuję. Diesel nieodmiennie kojarzył mi się z traktorem, a w tym przekonaniu utwierdzały mnie dodatkowo firmowe skody, które chodzą jak dorżnięty zetor.
Poprosiłem o pomoc kolegę andy1, który takowy pojazd już posiada (oczywiście cari, nie zetora). Obejrzeliśmy i efekt jest taki, że też mam teraz cari i jak dotąd jestem więcej niż zadowolony. Zwłaszcza tym, że trasę dom-praca robię za 50zł, a nie tak jak dotąd za 100 Co mnie jednak zadziwia, to fakt, że cari zwraca uwagę ludzi bardziej niż klips. Dziwne to, ale mi nie przeszkadza Dieselek natomiast spisuje się znakomicie - cichy i dynamiczny. Zero skojarzeń z ciągnikiem
Dobra, koniec pisaniny. Jeszcze tylko special thanx dla osób zaangażowanych w moje poszukiwania auta, trochę danych i fotki.
andy1 dzięki za pomoc w oględzinach auta, transport po gdańsku, cierpliwość do pań kasjerek w PKO we wrzeszczu i fachowe rady. Wiszę Ci ciągle kilka napojów alkoholizowanych za pomoc. Może w końcu uda się zgrać tczewskiego minispota to będę się mógł z tego wywiązać!
Baśka dzięki za pomoc w załatwieniu kredytu na dobrych warunkach i pomoc przy wszystkich formalnościach
Model: Mitsu Carisma DiD
Rocznik: 2002
Przebieg: ~170000km
Silnik: 1,9 DID, 102PS
     |
|
|
|
 |
wash
Mitsumaniak Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 286 Skąd: Międzyzdroje/Warszawa
|
Wysłany: 19-03-2009, 10:34
|
|
|
Świetne auto.
Najbardziej to podoba mi się wnętrze. Skórzana tapicerka to jest coś, co bym chciał mieć w samochodzie.
No to nic tylko życzyć bezawaryjności i szerokości.
Pozdrawiam! |
_________________ Mój były Misiek.
Mój obecny SAAB |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 19-03-2009, 16:09
|
|
|
Cos bylo robione z tylna klapa Bo emblemat Mitsubishi masz zbyt wysoko chyba...
Ladna sztuka
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Banolito
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI GALANT
|
Wysłany: 19-03-2009, 17:10
|
|
|
piękny miś bardzo mi się podoba......
świetny kolor..........
niech służy jak najdłużej |
_________________ http://www.elan-vital.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2009, 17:12
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Cos bylo robione z tylna klapa |
Czujnik grubości lakieru nie wykazał nic niepokojącego. Przód był robiony. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 19-03-2009, 17:14
|
|
|
Lothar napisał/a: | Przód był robiony. |
emblemat powinien byc nizej z przodu takze... Tak czy siak choroba taka ze pytam hehe Zycze zadowolenia zadowolenia i niezawodnosci
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2009, 18:16
|
|
|
Z przodu była stłuczka i maska była od nowa malowana. Znaczek przyklejali później, więc może być ździebko za wysoko. Grunt, że jest centralnie, a nie przesunięty w bok |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 19-03-2009, 18:42
|
|
|
Lothar napisał/a: | Z przodu była stłuczka i maska była od nowa malowana. Znaczek przyklejali później, więc może być ździebko za wysoko. Grunt, że jest centralnie, a nie przesunięty w bok |
podstawa to zeby byla dobrze poskladana, bo nawet jesli autko bylo po wypadku/stluczce a zostalo dobrze poskladane to niczym sie nie rozni od "wersji" bezwypadkowej
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2009, 05:52
|
|
|
wichura1 napisał/a: | zmień te kołpaki |
A co z nimi nie tak? Jak przestanie walić z nieba tym białym paskudztwem to wsadzę alusy.
Robson86, przyjrzałem się dokładnie temu znaczkowi z tyłu - on nie może być ani wyżej ani niżej, bo jest dokładnie dopasowany w przetłoczeniu. Jakby go przesunąć w którymkolwiek kierunku wisiałby w powietrzu. Co do składania zaś to tu była jedynie stłuczka - popękany zderzak i z deka pogięta maska, co potwierdziło badanie lakieru. Czterech śladów nie robi, z zawieszeniem też nie ma problemów. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 20-03-2009, 08:12
|
|
|
ładne autko:) lokalizacja robienia zdjęć - świetna wiem, bo byłem
co do czujnika grubości lakieru, to jestem zdania, że przy dzisiejszych technikach malowania, to można sobie go między książki włożyć jako przekładke |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2009, 09:52
|
|
|
Chooper napisał/a: | między książki włożyć |
Nie mogę - używam go na co dzień w robocie przy badaniach detali ocynkowanych |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 20-03-2009, 12:05
|
|
|
Chooper napisał/a: | co do czujnika grubości lakieru, to jestem zdania, że przy dzisiejszych technikach malowania, to można sobie go między książki włożyć jako przekładke |
nie takie hop siup
uwierz mi ze to urzadzenie pokazuje co trzeba, ale najczesciej to go nie trzeba nawet uzywac zeby sie dowiedziec co i jak z lakierem |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2009, 12:52
|
|
|
Chooper napisał/a: | lokalizacja robienia zdjęć - świetna |
Wszystkie moje pojazdy mają tam fotki |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 20-03-2009, 13:34
|
|
|
Lothar napisał/a: | wichura1 napisał/a: | zmień te kołpaki |
A co z nimi nie tak? Jak przestanie walić z nieba tym białym paskudztwem to wsadzę alusy...... |
Uff. kołpaki masz paskudne, szpecą ładny samochód. Miałem na zimówkach podobne i wywaliłem je bardzo szybko zastępując kołpakami od SpaceStara.
Lothar napisał/a: | wichura1 napisał/a: | zmień te kołpaki |
...Robson86, przyjrzałem się dokładnie temu znaczkowi z tyłu - on nie może być ani wyżej ani niżej, bo jest dokładnie dopasowany w przetłoczeniu. Jakby go przesunąć w którymkolwiek kierunku wisiałby w powietrzu..... |
Tu masz pokazane jak powinny być, pomierz czy się zgadza.
 |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
|
|