|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moj Diamencik |
Autor |
Wiadomość |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 13-07-2006, 13:22 Moj Diamencik
|
|
|
W zyciu mlodego czlowieka nadchodzi taki czas gdy marzy o wlasnym samochodzie. Gdy wiec tylko udalo odlozyc sie troche grosza zaczalem rozgladac sie za czyms co ma 4 kolka. Nie pamietam od jakiego auta sie zaczelo ale cale wakacje 2005 dumalem co jest in/cool/jazy/fajne i na co moge sobie pozwolic. Wreszcie wypatrzylem - Mazda 626. Zapodalem nawet jakis temat na forum Mazda Speed zwiazany z zakupem. Nadeszly odpowiedzi i jeden priv - daj sobie spokoj z mazda, kup mitsubishi - mniej sie psuje. Podumalem, popatrzylem - niee mitsu zle wyglada Potem ktos sprzatnal mi dwie mazdy sprzed nosa - przerzucilem sie na Toyote Carine lecz tej w ogole nie moglem uchwycic. Gdzies tam przejawila sie jeszcze marea kombi, omega kombi, laguna ale po opiniach o usterkowosci odpuscilem... Wpadla mi w oko Carisma ale tak duzo złota nie posiadałem Zrezygnowany jeszcze raz od poczatku zaczalem wertowac ogloszenia i szukac czegos nowego. Rozsadek zaczal podpowiadac, że nie potrzebuje zadnej limuzyny a po prostu cos mniejszego bo nie ma sensu wozic powietrza Teraz sprawy potoczyly sie blyskawicznie. Przeklikalem allegro z gory na dol. Byla chyba noc z 2. na 3. XI 2005 gdy wypatrzylem Mitsubishi Colt gen III i V. Z zewnatrz niby CJ0 ladniejsze ale przeciez bede jezdzil w sordku a tu zdecydowanie bardziej podoba mi sie C5x. Konsultacje z kumplami czy fajne czy nie, czy ktos ma czy nie ma... Grono "fachowcow" proponowalo tylko Golfa ale na to bylem gluchy. O 21 w piatek, gdy juz wiedzialem ze w sobote (5 XI) jade go obejrzec przypomnialem sobie o Wojtku, (niestety) eksfacecie od siostry - przeca on mial jakies sportowe mitsu (na forum jest brat Wojtka - piotrek). Niestety nie moglem sie dodzwonic by spytac o niezawodnosc o dziwo nie znalazlem tez mitsumaniakow ani MKP! Pojechalem wiec w ciemno. O 11 bylem we Wrocku. Obejrzalem autko na stacji benzynowej, przejechalem sie i wzialem. I mam
A o sile rodziny mitsumaniakow przekonalem sie szybciej niz moglem sie spodziewac. Jak tylko dotarla do piotrka wiadomosc, ze mam Mitsu od razu zaoferowal pomoc we wszyskim co się da i co ma.
Jak dotad uwazam, ze nic lepszego nie moglem kupic. Od 5. listopada przejechalem juz chyba ponad 10kkm i poza znana na forum wpadka z kompem autko smiga jak zloto
Jedna z pierwszych fotek (hmm 15 dni op zakupie wynika z daty pliku):
http://podbeskidzie.net/~...ik/IMG_0302.jpg
A tu już maj 2006:
http://podbeskidzie.net/~brodzky/diamencik/
W moim aucie cenię najbardziej: ogrzewane fotele
W moim aucie brak mi najbardziej: klimatyzacji |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2006, 23:14
|
|
|
Gratuluję zakupu! Wybrałeś najładniejszy kolorek jaki występował na tych Coltach Bardzo widzą mnie się Twoje kołpaki, rozglądam się za jakimiś ori na zimę na felgi stalowe. Dziwi mnie jednak brak plastików pod przednim zderzakiem - w wersjach silnikowych 1.5 powinny być.
Ponadto zazdroszczę podgrzewanych foteli!!!!!!!!!!! Lepiej nie mogłeś trafić |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 14-07-2006, 00:23
|
|
|
Jest podejrzenie ze byl pukniety w przod. Nie ma tez czerwonego paska wzdluz ani spryskiwaczy reflektorow mimo, ze na galce guzik jest i jakies styczniki pukaja...
A kolpaki sa sliczne szkoda tlyko ze przednie strasznie poobijane od kraweznikow - felgi oryginalne z kolpaczkami w dosc dobrym stanie |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24278 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-07-2006, 09:56
|
|
|
Ja też nie mam plastików pod zderzakiem z przodu (mam identycznie jak Brodzky) - widziałem, że Colty po maju lub wrześniu 1990 miały zmieniony ten pas dolny.
Skoro są grzane fotele, to masz wersję skandynawską i powinieneś mieć spryskiwanie świateł (więcej zimnych dni ze śniegiem tam jest), więc dzwon był na 100%. |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-07-2006, 12:21
|
|
|
Coż... auta jak i kierowcy dzielą sie na tych, którzy zaliczyli i dopiero zaliczą. Zgodnie jednak ze statystyka są raczej małe szanse, że diamencik znowu będzie miał dzwona. A po za tym... nic nie gnije wszystko proste wiec chyba nie ma sie czego obawiac No i serce ma jak dzwon
Tylko szkoda tych spryskiwaczy
ps. ale swiatla mam wypasione bo z regulacja wysokosci a po dzwonach ponoc nie ma regulacji... |
|
|
|
 |
kamilholland [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 14:10
|
|
|
powodzenia |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-08-2008, 14:31
|
|
|
Z dniem zakupu Gala oddalem Misia siostrze jednak jak tylko mam okazje to sie nim bujam
Dzis ma 230kkm, Polske zjezdzil wzdluz i wszerz, bylem nim w Holandii i tuz po zakupie Gala na drugim koncu Niemiec. Jednak chyba sie obrazil na mnie bo miesiac temu zaczal troche dymic... Mam nadzieje ze po wymianie uszczelniaczy zaworowych bedzie ok
Tak z glowy co wymienilem w trakcie 2,5 roku uzytkowania i 63kkm przebiegu
- uszczelka pod glowica (mechanik mowil, ze nie trzeba bylo) + pelny serwis glowicy
- rozrzad + pompa wody + termostat
- amortyzatory z tylu
- felga (ca. 50km/h w kraweznik i krotki lot nad asfaltem :/)
- olej w silniku co 10kkm, olej w skrzyni
- gumki stabilizatora
- sworzen wahacza, poduszka wahacza
- dwa razy urwano mi lusterko kierowcy wiec musze dokupic bo teraz mam poskladane z dwu strzepow po urwisach
- swiece x2 (NGK, teraz DENSO)
- kopulka + palec
- zalozylem centralny zamek i otwieranie bagaznika z pilota
chyba wszystko co bylo wymieniane. Po za tym jezdzi jak szatan |
|
|
|
 |
|
|