Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
q u b e c Car audio system Outlander
Autor Wiadomość
bronsky1969 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi 2.2 outlander
Wysłany: 25-04-2009, 13:14   q u b e c Car audio system Outlander

Zwracam się z zapytaniem czy warto kupić tą nawigację i jakie będa wady i zalety w porównaniu z fabryczną?
Nie chciałbym bym się naciąć .http://www.qubec.es24.pl/opis/299696/outlander.html
Z góry dziękuje za każdą wskazówkę .

pozdrawiam,

Bronsky

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-04-2009, 01:28   

To sie robi tak...

http://www.qubec.es24.pl/.../outlander.html

A co do nawigacji prezentowanej versus oryginalnej....Troche juz bylo o tym na forum,szukaj pod haslem MMCS-no i wlasnie ten rzeczony MMCS to jedna z zalet systemu Mitsubishi,bo oprocz samej nawigacji jest to tez takie centrum obslugi samochodu,ktorego nie da Ci zadna nawigacja.Oczywiscie ze ten Qubec ma wiele wodotryskow i fajnych gadzetow ale nie bedzie to nigdy MMCS... Swoja droga niezle centrum rozrywki-jakby nie bylo Mitsubishowskiego zestawu to bralbym jak w dym. Ale mam fabryczna i jestem zadowolony,samochodu nie bede uzywal do ogladania TV,kamere mam zamontowana od reki i skalibrowana pod gabaryty samochodu,a dzieci z tylu mocno zajete sa wlasnymi PSP.Mysle tylko nad ewentualnym montazu zaglowkowych systemow (takich multi z grami).A jezeli masz gwarancje to i tak bedziesz chyba musial pojechac z tym do ASO (zeby nie utracic gwarancji-ingerencja w instalacje elektryczna) a oni juz nie omieszkaja zciagnac z Ciebie haracz za takie cudenko do instalacji :P
Nie bardzo uscisliles jaki co masz w tej chwili u siebie,czy Rocford Fosgate juz jest?Nie do konca wiadomo jak ten bluetooth bedzie dzialac (moze nawet lepiej niz w MMCS a moze wcale nie-bierzesz w sumie w ciemno-przynajmniej mikrofon wiadomo gdzie jest,bo ja w swoim do tej pory nie wiem gdzie :mrgreen: ) .Warto byloby sie spytac ile ASO wezmie za montaz(wlaczjac kamerke cofania,bo swietny gadzet) i jezeli bedzie ponizej oryginalnego to chyba warto sie pokusic.A na ustawienia roznych dyrdymalow jak w MMCS mozesz zawsze podjechac do nich i z ich komputera to zrobic... Na pewno masz dylemat :roll:

Pozdro
Ostatnio zmieniony przez karol_alasz 21-05-2009, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  

jachupda 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 D-ID
Wysłany: 21-05-2009, 10:15   Re: q u b e c Car audio system Outlander

bronsky1969 napisał/a:
Zwracam się z zapytaniem czy warto kupić tą nawigację i jakie będa wady i zalety w porównaniu z fabryczną?
Nie chciałbym bym się naciąć .http://www.qubec.es24.pl/opis/299696/outlander.html
Z góry dziękuje za każdą wskazówkę .

pozdrawiam,

Bronsky

poczytaj tu : http://www.mitsubishiforu...ead.php?t=32475

Ja tez sie zaczynam zastanawiac nad tym. Wnerwia mnie to radio gubiace stacje.

Jakub34 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2
Wysłany: 21-05-2009, 10:41   

Tu jest strona amerykańska, która oferuje ten Mutimedia system
Też się zastanawiam, ale czekam na wiarygodne opinie. Najlepiej z Polski ...

yesko 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DI-D Instyle
Wysłany: 21-05-2009, 11:15   

Wygląda to interesująco ale wydaje mi się, że inny jest odcień tych plastików zewnętrznych niż na oryginalnej desce. Może to wyglądać trochę dziwnie. Tak widzę na tych zdjęciach, może w realu jest lepiej.

Dziaders
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2009, 22:22   

Pytanie czy z ROCKFORDEM to współpracuje??

jachupda 
Forumowicz

Wysłany: 22-05-2009, 09:17   

Dziaders napisał/a:
Pytanie czy z ROCKFORDEM to współpracuje??

O widzisz i to jest dobre pytanie :) Czekamy na pierwszego odwaznego :)

Bo powiem Wam szczerze ze radio to mnie tak wnerwia, ze masakra , nawet jak wyaczylem szukanie najmocniejszej stacji to czasami jak slabszy sygnal scisza sie ech tu sie nie popisali ......
Ostatnio zmieniony przez Gene 11-06-2009, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 22-05-2009, 09:49   

W tych linkach na początku tematu (qubec) teraz dopiero zauważyłęm ,że są 2 różne zdjęcia... i to na samym dole pokazuje moduł z plastikiem w faktórze plastiku wypisz -wymaluj całej tej podszybówki z Outka (i jeszcze są takie inne pokrętła od tego na górnym zdjęciu-widać po powiększeniu)... A jakbym nie miał MMCS-a to bym się zdecydował. Co do Rocforda to czy to nie jest tylko wzmacniacz i system głośników w naszych samochodach a radio jakie podepniesz to będzie hulało?? Nie znam się na Audio Cars ale tak bym sobie to wyobrażał...

Dziaders
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2009, 11:44   

Co do Rocforda to czy to nie jest tylko wzmacniacz i system głośników w naszych samochodach a radio jakie podepniesz to będzie hulało??

Jeśli radio steruje wzmacniaczem sygnałem cyfrowym to niekoniecznie! :doubt:
A w Out z Rockfordem tak podobno jest.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 22-05-2009, 13:03   

No ale skoro ten produkt jest dedykowany do Outlandera II to chyba tak powinno być... Jednakoż mam świadomość iż nie musi... :ANAL:

jachupda 
Forumowicz

Wysłany: 08-06-2009, 11:05   

Jutro bede wiedzial czy dealer Auto-Club w Szczecinie moze to zamontowac aby nie stracic gwarancji.

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2009, 09:19   

jachupda napisał/a:
Jutro bede wiedzial czy dealer Auto-Club w Szczecinie moze to zamontowac aby nie stracic gwarancji.

i jak ??

jachupda 
Forumowicz

Wysłany: 09-06-2009, 09:21   

rafaelcx napisał/a:
jachupda napisał/a:

i jak ??

Spokojnie jescz enie wiem jak tylko bede mial wiadomosc zaraz na forum napisze.

edit :

Wstepne informacje , moze zamontowac i gwarancja bedzie nadal.

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2009, 14:52   

Dzwoniłem do gościa i mówił że musi pasować - wszak to dedykowane urządzenie jest i zgodził się żeby podjechać i ewentualnie sprawdzić czy wszystko śmiga. Jak sprowadzi to sie do niego wybiorę - szkoda będzie mi jedynie zmieniarki CD i RDS ... reszta to chyba wszystko na lepsze.

jachupda 
Forumowicz

Wysłany: 09-06-2009, 15:04   

rafaelcx napisał/a:
Dzwoniłem do gościa i mówił że musi pasować - wszak to dedykowane urządzenie jest i zgodził się żeby podjechać i ewentualnie sprawdzić czy wszystko śmiga. Jak sprowadzi to sie do niego wybiorę - szkoda będzie mi jedynie zmieniarki CD i RDS ... reszta to chyba wszystko na lepsze.

RDS to chyba ten tuner ma .

Odpowiedz do tematu