Spot Jarnołtówek - propozycja |
Autor |
Wiadomość |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-04-2009, 10:48 Spot Jarnołtówek - propozycja
|
|
|
Będąc ostanio na spocie w Jaworze wpadłem na pomysł zorganizowania weekendowego mikro spotu dla osób chętnych z naszego regionu oraz przyległych. Moja propozycja to pewnie wszystkim znany malowniczo położony w Górach Opawskich ośrodek MAX w Jarnotłówku. W ramach spotu obowiązkowe byłoby wdrapanie się na pobliską Kopę Biskupią (889 m.n.p.m,) . Ośrodek ten posiada niewielki parking strzeżony,grill kryty dwa stawiki nastawione na spacery, saunę, pomieszczenie z fotelami do rehabilitacji oraz masaży, rowery, stół do tenisa stołowego i wiele innych atrakcji. Pokoje występują w różnej konfiguracji wraz z łazienką ew. można wynając "bungalowy". Cennik znajduje się na stronie ośrodka czyli TU. Spotkanie miałoby charakter wypoczynkowy i rekreacyjny.
Interesuje mnie czy i kto byłby chętny na taki wyjazd (z Brzegu to ok. 70km z Opola niewiele więcej).
Niżej zamieszczam zdięcia zaszerpnięte z galerii ośrodka.
Nadmienię że w ośrodku tym była kręcona jedna z kilku edycji polsatowskiego programu "Bar" - resztę gości można zobaczyć w galerii sław w ośrodku.
"CENNIK
Do dyspozycji gości oddajemy 52 miejsca w pokojach 2 i 3 osobowych.
Przy większych grupach współpracujemy ze znajdującym się obok Ośrodkiem Rehabilitacyjno-Wypoczynkowym "Potok", który posiada 48 miejsc. Dysponujemy następującymi obiektami:
Bungalow - 4 apartamenty 3-osobowe z aneksem kuchennym
Pawilon - 8 pokoi 3-osobowych
Budynek główny:
Pokój 1 - dwuosobowy
Pokój 2 - jednoosobowy
Pokój 3 - dwuosobowy
Pokój 4 - dwuosobowy
Pokój 5 - dwuosobowy
Pokój 6 - trzyosobowy
Pokój 7 - dwuosobowy
Pokój 8 - dwuosobowy
CENNIK POKOI:
Nocleg 60 zł od osoby w pokojach 1,2 i 3-osobowych
Pokój dwuosobowy i trzyosobowy do pojedynczego wykorzystania - 120 zł
WYŻYWIENIE:
śniadanie - 13 zł
śniadanie z kawą - 13 zł
Obiad - 25 zł
Kolacja - 15 zł
Uroczysta kolacja - 70 zł" |
Ostatnio zmieniony przez Marti 29-04-2009, 17:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
spiryt
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
Wysłany: 29-04-2009, 13:58
|
|
|
Ja chetna oczywiscie wiec juz 2 osoby:) Slawekpurc tez zglaszal wstepnie chec uczestnictwa:) |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
|
Wysłany: 29-04-2009, 16:55
|
|
|
W zależności od terminu ja też się piszę
Proponuję trochę odczekać ze spotem, DLN poczekał 3 miesiące i proszę jaki wynik.
Nie oznacza to jednak, żeby czekać z organizacją i planowaniem
Moja propozycja terminu: 10-12 lipca.
Do tego czasu moglibyśmy wszyscy zarezerwować sobie ten wolny weekend, studenci byliby po sesji, możemy liczyć na dobrą pogodę, no i będzie okazja do przygotowania się do zlotu w Żywcu. |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-04-2009, 17:40
|
|
|
gigant87 oczywiście nie będę się spieszył ze spotem ale z organizacją muszę ze względu na rezerwacje miejsc, żeby to uczynić muszę znać liczbę chętnych żebym mógł wynegocjować to i tamto, pozostaje jeszcze zebranie zaliczek i załatwienie sprawy.
Nie zależy mi na mega zlocie bo taki chciałbym zorganizować w okolicach Nysy i to zaproponuję w oddzielnym temacie, tu w Jarnołtówku nie ma na tyle miejsca i nie będzie to masówka, aut wejdzie może z 20 a i miejsc noclegowych jest ograniczona liczba.
Propozycja jest taka - kto lubi i ma ochotę zapłacić za noclegi (ew. wyżywienie) i posiedzień z piwkiem przy grillu i nie znudzą go tematy z forum i o marce - ZAPRASZAM
Temat proponowałem na dolnośląskim ale może ktoś chce wpaść w nasze okolice (z noclegiem) z Pomorza więc zastanaiwam się czy nie zamieścić tematu w ZLOTY - SPOTY choć przez ograniczone miejsca jeszcze zwlekam. No i nie wiem na kiedy są wolne miejsa więc jest to rozmowa póki co czysto teoretyczna.
Ceny nie są niskie więc badam kto jest gotowy na takie spotkanie jeszcze sporo przed Beskidami.
EDIT: mam nadzieję na wynegocjowanie lepszych cen przy większej grupie |
|
 |
Tomasz__D
Mitsumaniak Tomasz__D
Auto: Outek 2.4
|
Wysłany: 09-05-2009, 21:40
|
|
|
Witam.Jesli tylko to bedzie weekend to ja sie pisze bo chyba czas najwyzszy poznac ludzi z opolskiego
Pozdrawiam Tomasz__D |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-05-2009, 12:17
|
|
|
Tomasz póki co propozycja "leży i kwiczy" miałem wrażenie że to dobry pomysł ale jak się okazłao albo za drogo albo nie w gust mitsumaniaków , do Jarnołtówka i tak się w te wakacje wybiorę (mam nadzieję że mimo wszystko będzie kilka osób i nie tylko z naszego regionu) bo lubię tam odpoczywać i cieszyć się ciszą + czeskie jedzonko . Co do terminu to proponuję czerwiec/lipiec |
|
 |
tucci
Mitsumaniak TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
|
Wysłany: 11-05-2009, 17:41
|
|
|
Sprawa do przemyslenia
Osrodek wyglada bardzo przyzwoicie |
_________________ alteri vivas oportet, si vis tibi vivere
HISTORIA GALICJUSZA
OfLS-DonKnutrix
 |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-05-2009, 22:45
|
|
|
Temat chyba umarł, poinformuję kiedy się tam wybiorę (pierwszy termin jak moja zda prawko bo jakoś trzeba wynagrodzić trudy ) i mam nadziję że nie będę "sam". |
|
 |
|