Montaż haka holowniczego w Lancerze kombi |
Autor |
Wiadomość |
AdamColt [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2009, 20:20 Montaż haka holowniczego w Lancerze kombi
|
|
|
Dzisiaj montowałem hak do mojego Lancera kombi i jest to czynność dziecinnie prosta. Do montażu haka nie trzeba wiercić żadnych otworów, nie trzeba ciąć zderzaka ani nawet go demontować!! W podłużnicach tylnych są nagwintowane otwory (po 4 otwory na stronę) przeznaczone pod montaż belki haka holowniczego. Wystarczy przykręcić 12 śrub i gotowe. Niestety nie podłączyłem jeszcze kabli gdyż w komplecie nie było gniazda elektrycznego o czym się dowiedziałem po rozpakowaniu przesyłki. Hak kupiłem nowy z firmy "Auto Hak Słupsk", oto strona producenta:
http://www.autohak.com.pl/index.php?id=main |
|
|
|
 |
adamcie
Nowy Forumowicz adamcie
Auto: Lancer Kombi, 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2009, 12:08
|
|
|
Bardzo przydatna informacja, tez się zastanawiam nad montażem haka i myślałem że będzie z tym dużo kłopotu.
A ile zapłaciłeś za hak i za przesyłkę?
pozdrawiam
adamcie |
_________________ Lancer 1.6 Kombi, 2007 |
|
|
|
 |
AdamColt [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2009, 14:18 Montaż haka holowniczego w Lancerze kombi
|
|
|
Ja go kupiłem na Allegro za 240 zł + 35 zł wysyłka od gościa który wyprzedawał haki. Oto link strony:
http://allegro.pl/item619..._wyprzedaz.html
Normalna cena tego haka to 469 zł, na stronie producenta jest zakładka sprzedaż wysyłkowa i taką cenę mi podano jak zadzwoniłem. Na stronie producenta można też pobrać instrukcję montażu haka. Pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez AdamColt 18-05-2009, 17:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adamcie
Nowy Forumowicz adamcie
Auto: Lancer Kombi, 2007
|
Wysłany: 18-05-2009, 16:15
|
|
|
No to mało dałeś. Teraz już podnieśli cenę do 340 zł.
pozdrawiam |
_________________ Lancer 1.6 Kombi, 2007 |
|
|
|
 |
AdamColt [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2009, 17:23 Montaż haka holowniczego w Lancerze kombi
|
|
|
Wiem, dlatego go kupiłem tak na zapas. Cena katalogowa tego haka to 469 zł. Dzisiaj dokupiłem brakujące gniazdo za 12 zł i zrobiłem przegląd na hak za 35 zł. Pozostaje wizyta w wydziale komunikacji żeby wbili w dowód. |
|
|
|
 |
Wojti [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2009, 16:06
|
|
|
Witam !
Też mam taki hak - kupiłam i zamontowałem w Norauto. Ok. 550 zł. z pełnym montażem - Oni mają jeszcze jakiś upust u producenta. Mam zamontowany od ponad 2 lat.
Należy jednak przesmarowywać po zimie w szczególności jak się kule zdejmuje. Jak się tego nie wykona to trochę wtety ciężko zatrzask chodzi. |
|
|
|
 |
gorpaw
Mitsumaniak
Auto: Lancer
|
Wysłany: 21-05-2015, 14:02
|
|
|
Drodzy mitsumaniaki czy montaż hala w sedanie jest tak samo prosta jak w kombi ? |
|
|
|
 |
|