glosniki .... |
Autor |
Wiadomość |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2006, 18:02 glosniki ....
|
|
|
jakie kupic glosniki do Gala w miejsce oryginalnych ?? chodzi o to zeby byly stosunkowo tanie i dobre - z gory dziekuje za porady ( podajcie ceny )
czy w Galancie z przodu na desce rozdzielczej sa glosniki o srednicy 10cm ?
a jakie glosniki do tylu ?
zapomnialbym dodac ze mam radio SONY EXPLOD 4*50 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2006, 19:01
|
|
|
Możesz się zastanowić nad głośnikami firmy Boschmann. Moim zdaniem - dobry stosunek jakości do ceny. Znajdziesz mnóstwo ofert na Allegro, jest też wielu sprzedawców oferujących te głośniki w swoich sklepach.
Post scriptum
Po co zakładasz drugi topic z tym samym? |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2006, 19:07
|
|
|
do gregorbu : myslalem ze tutaj jest maly ruch i zalozylem ten sam topic na ogolnym |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2006, 07:48
|
|
|
Meteo napisał/a: | myslalem ze tutaj jest maly ruch i zalozylem ten sam topic na ogolnym |
Myslal indyk o niedzieli a w sobote leb ucieli.Wiec uwazaj |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24274 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-08-2006, 08:49
|
|
|
z przodu są 10 cm, z tyłu, nad amortyzatorami wsadzisz 6x9"
ja od siebie polecam głośniki Hertz - sam będę niedługo takie montował; komplet 4 szt to ok. 350 zł - grają przyzwoicie, ale licz się z tym, że umieszczając je w tych miejscach i za tą cenę nic lepszego nie osiągniesz
nie piszę o tylnej półce, bo tam nie chciałem dziur robić
ew. myślałem o kupieniu jakiegoś zestawu 2.1 do kompa (np. Logitech X230 czy jakoś tak), umieszczeniu suba w bagażniku, satelity gdzieś z tyłu bym przykręcił a na przód kupił jakieś malutkie wysokotonowe;
to są moje przemyślenia, które z profesjonalnym car-audio pewnie nie mają zbyt wiele wspólnego |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-08-2006, 21:56
|
|
|
Oj, oj Panowie bez druciarstwa. Darku - nie wiadomo czy kolega ma hatchbacka czy sedana ( a propos 6x9" ). No cóż jak kolega ma Sony za radio to poszukaj takich głośników. To moje zdanie. Na Boschmany wogóle się nie oglądaj, na żadne Daxy, Firsty i inne wynalazki również. Masz sony, bierz sony. Bez rewelacji ale grać będzie. |
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2006, 23:30
|
|
|
Mam hatchbacka , chcialbym kupic tanie a w miare dobre |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 22:45
|
|
|
dax to paść, miałem takie z przodu w GTi.. niby 80 w nominal power, ale dobrze było jakby mialy 10w... charczało to jak nie wiem co.
phonocary miałem z tyłu (165mm) i były ok. cena poniżej 130 zł / para i grały przyzwoicie, ale do JBL'i które miałem okazję posłuchać się nie umywały.
nie ma tanio i dobrze. tanie i dobre to są tylko tanie wina... są dobre bo są tanie |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2006, 10:38
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | ew. myślałem o kupieniu jakiegoś zestawu 2.1 do kompa (np. Logitech X230 czy jakoś tak), umieszczeniu suba w bagażniku, satelity gdzieś z tyłu bym przykręcił a na przód kupił jakieś malutkie wysokotonowe; |
ale przecież zestaw PC o którym piszesz jest zespolony ze sobą i ma wzmacniacz na 230V.
Czy byś ominoł wzmacniacz w tym zestawie i podłąńczył bezpośrednio pod radio? Napisz jak Ty to widzisz.
Może to i dobry pomysł. |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 01-09-2006, 13:24
|
|
|
pytam tych co mieli okazje porownac, lepiej zakupic glosnik basowy i wsadzic go w polke dobrze wytlumiajac wszelkie drgania czy lepiej skrzynke do bagaznika?...... i ktora serie glosnikow i wzmacniacze polecacie do najczystszego dzwieku......nie najmocniejszego huku... |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2006, 01:45
|
|
|
najlepsza konstrukcja jest skrzynia zamknieta, z glosnikiem max 25cm, dobrej firmy tj, JL Audio, DLS, Hertz, Rodek... glosniki przeznaczone do montazu w polke sa inne i nie nadaja sie jednoczesnie do montazu w skrzyni (patrz Pioneer serii TS np. W302F oraz W302C) wsadzajac glosnik w polke, nigdy nie wiesz czego sie spodziewac,nie uzyskasz basu kontrolowanego i glebokiego, tymbardziej na tanszym glosniku.
do naczystszego dzwieku....sound off? pomijajac takie wariacje jak konstrukcje lampowe np. ancient audio, rewelacyjne sa Audisony ale tez i drogie, DLS, Hertz, Soundstream, Rockford, earthquake...itp.
odpusc sobie wszelkie SUPER HIPER wzmacniacze i glosniki made in niewiadomogdzie |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
|
Wysłany: 02-09-2006, 13:50
|
|
|
chce nieldugo cos zmienic, w uk ten sprzet do bardzo drogich nienalezy, autko mam okompletowane dookola JBL GTO ale chce wsadzic teraz dobry wzmacniacz i glosnik i zastanawiam sie czy jest sens zostac przy firmie jbl czy moze postawic na cos innego.
odpalam wszystko na kenwoodzie dosc wysokim modelu ale ostatnio zaczynam miec znim lekkie problemy ( fakinnn tasiemka na obrotowym panelu ) wiec mozliwe ze nowe tez wejdzie w gre |
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2006, 17:36
|
|
|
TommiCrazy napisał/a: | czy jest sens zostac przy firmie jbl |
to zalezy czego oczekujesz od sprzetu i jakiej muzyki sluchasz...JBL jak kazda inna firma ma serie dobre i gorsze (odklejajace sie swego czasu karkasy cewek w subwooferag GTP)..no i jeszcze ile pieniedzy chcesz przeznaczyc |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
|
Wysłany: 02-09-2006, 18:28
|
|
|
trudno mi tu mowic o pieniadzach....bo co do glosnikow to raczej w uk tanie sa..... wymien mi serie glosnikow ktore sam bys sobie chcial wsadzic do bagaznika a rozejrze sie po cenach w uk...wtedy bede wiedzial jaki przedzial cen mnie interesuje....... jak juz wspomnialem.....ja lubie pelne masywne brzmienie , soczyste , bez przesterowanaego i znieksztalconego soundu, zadnego harczenia i pierdzenia.....jak z porzadnego lapowego pieca gitarowego z cztero glosnikowej paczki
wiesz jak puscisz pink floydow to tak zeby dzwon z nagran utworu division bell cie walnol w glowe jakbys prosto o serce zygmunta zawadzil.
ten opis chyba wystarcza |
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2006, 18:51
|
|
|
mialem kiedys glosniki 2x JBL GT1200d (d oznacza dual voice coil czyli podwojna cewka).
graly niesamowicie czysto, a jak trzebabylo to potrafily wlosy na glowie zarzucic na czolo, naprawde szczerze polecam.
na zawodach sound off niemieccy sedziowe zachwycali sie moim basem, zajalem 11 miejsce ale dzwiek mialem drugi i to bylo dla mnie najwazniejsze (byly to moje pierwsze zawody i poplynelem na instalacji). w dzwieku nawet pokonalem slyna Frontere Kliniki Dzwieku
link do tabeli http://www.pasca.org.pl/soundoff_warszawa01.htm kategoria amator 300-600W |
|
|
|
 |
|