|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moje 2 ukochane miśki:) wrum wrum |
Autor |
Wiadomość |
marexi
Mitsumaniak

Auto: EJ9
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-06-2009, 02:07 Moje 2 ukochane miśki:) wrum wrum
|
|
|
To moje dwa ukochane autka:) niedługo cala historia obu autek;)
http://img2.imageshack.us...zdjecie004i.jpg
No wiec zaczne moja przygode z miskami:)
W 2008roku na wakacje wymyslilem ze sprzedaje mojego Leona poniewaz benzyna tansza od ropy i w ogole zaczela mu sie psuc skrzynia no i zaczyalem szukac autka dla mnie:) nie wiedzialem jeszcze co kupic ale przegladajac niemieckie portale znalalzlem piekna carisme GDI 2000r w wersji Dynamics na 17calowych felgach. Ale cena wydawala mi sie zbyt niska jak na ten samochod no ale auto tak stalo juz 2tydzien wiec dzwonie gosciu odebral umowilem sie z nim no i pojechalem prawie pod granice niemiec z luxemburgiem. No i autko stalo bylo przesliczne, zadbane, jedyne co mialo to swiecil sie ABS ale w polsce jak sie okazalo poszla pompa ktora dostalem tu za 100zl:)
Nastepnym miskiem jaki sie pojawil byl misiek mojej narzeczonej kochanej- jej rodzice wymyslili ze auto w rodzinie musi byc i ze mam jej kupic autko do 6tys zl. no wiec zaczalem szukac na mobile, autoscout i ebay aut typu colt, civic, ibiza w obrebie drezna zeby mozna bylo obejrzec okolo 10 samochodow jednego dnia. No pojechalismy, ogladalismy bmw3, civickow 5, 2 colty no i 1 ibize, i wszystko bylo szrotem nie bylo zadnego auta ktore bylo godne uwagi no ale zostal nam jeszcze jeden komic gdzie stala czrowna civic i zasnawialismy sie czy jechac. Wybor padl jedziemy, gdy zajechalismy na komic zauwazylismy w rogu zielonego colta - przeciwmgielne, szyberdach, el szyby. Piekny! poszedlem do wlasciciela, wypytalem, zagadalem - kupujemy:) Colt 92 rok, 1.6 GLXi - cudo:) auto od jednego wlasciciela urodzonego w 1920roku o przebiegu bagatela 135tysiecy km. po wymienae rozrzadu, ukladu zaplonowego i wydechu wszystko ori w mitsu:)
no i gdy tak pojezdzilem kilka razy tym cudem malym o mocy 113koni, stwierdzilem ze moja carisma co ma 122 jest za slaba i trzeba zmienic na cos wiekszego:) wybierac za bardzo nie bylo czego bo wiadomo bylo ze bedzie to galancik 2.5 V6:)
oczywiscie trwaly ogromne poszukiwania - najpierw po polsce a potem sam wybralem sie do niemiec gdzie zakupilem ladniusiego galancika z 98roku w wersji WINTER EDITION.
Auto posiada ksiazke serwisowa, a roboty za wiele przy nim nie bylo bo tylko wymienilem na dzien dobry sprzeglo z dociskiem i plyny z filtrami. a potem jeszcze aku, hamulce z klockami i przerobilem swiatelka na bi xenony.
Auto przyspieszenie mialo dla mnie super, bylem zarypiascie zadowolony z niego, ale jakoims trafem dzwoni kuzyn do mnie ze ogladal wlasnie VR4 z ebaya , ze jest w nim to to to , to to i to do poprawy a to do naprawy. Pytam go o cene a on ze grosze i decyzja zapadla biore! no i tak sie stalo ze w czwartek polecialem sobie do anglii a w piatek juz mialem autko na podworku i jestem posiadaczem preliftowe vr4 z 97roku:) niedlugo wrzuce zdjecia kazdego z moich autem:) |
_________________ 92' Colt 1.6 GLXi -
00' Carisma Dynamics 1.8 GDI - sprzedana
98' Galant V6 Winter Edition - sprzedany
97' L - E5CW :( buum było
97' Honda Civic 1.4i
http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=13173 |
|
|
|
 |
wilk88
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA6W
Pomógł: 9 razy Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 613 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 08-06-2009, 22:03
|
|
|
No i jest kolejny Legnum ( o co tu chodzi), tylko Swinks jest rodzynkiem i ma sedana A tak na poważnie to gratulacje marexi, teraz długa droga przed Tobą, wszystkie przeróbki itp. Podziel się wrażeniami jak się jeździ Legnumem? |
_________________ "Jaka to bitwa? gdzie Biblia, ty mi powiedz
Europa sra przepychem by Afrykę żywić głodem
Co tydzień w poświęconej wodzie moczysz palce
Którymi oczy byś wydłubał za pięć złotych na klatce..."
(EX)-Toyota Corolla E8 DX- pierwszy samochód,wielki sentyment
-Mitsubishi Galant EA6W
 |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-06-2009, 22:34
|
|
|
hmmm wrazenia sa bezcenne, galant 2.5 i legnum to dwie rozne kategrorie. przyspieszenie, prowadzenie tego cuda jest po prostu nie do opisania:) wszystko na biezaco bedzie opisane w tym poscie, no mam nadzieje ze prace rusza juz w przyszlym tygpdniu. |
97' Honda Civic 1.4i
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 27-06-2009, 20:49
|
|
|
i jak postepy??? |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-11-2010, 03:22
|
|
|
Niestety,w środę wieczorkiem wracając z warsztatu po małym przeglądzie jakiś facet wyjechał mi z prawej z podporzadkowanej i przerysował mi cały bok a ja uciekając przed stłuczka wlecialem w drzewo:( poducha strzelila i caly naroznik razem z lampa i zderzakiem mam do dupy;/ zdjec jeszcze nie pokaze bo nie zrobilem ale jestem zly zly i jeszcze raz zly
czekam teraz na rzeczoznawce i zobaczymy co dalej czy wyplaca i bede robic czy tez rozsprzedaje... ehhh
jutro postaram sie wrzucic zdjecia:( |
97' Honda Civic 1.4i
|
|
|
 |
KRUGER_V6