rafamalk - CA5A NO GTi NO FUN (lift & style) |
Autor |
Wiadomość |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2009, 21:37 rafamalk - CA5A NO GTi NO FUN (lift & style)
|
|
|
Moje dwa Colciki
Pierwszy z nich to Czerwone CA0 1.6, które kupiłem pod koniec sierpnia 2007 roku.
Przed zakupem wyglądał tak:
Kilka miesięcy po zakupie pościągałem już te wieśniackie naklejki. Dołożyłem kopłaki z Tesco i założyłem pokrowce na masakrycznie zniszczone fotele.
Mijały miesiące, a ja w końcu się dorobiłem alusków i opon z prawdziwego zdarzenia i Colcina zaczęła się na prawdę prezentować.
Miałem co do niego wielkie plany. Powoli zacząłem już kończyć kompletować potrzebne części. Byłem już poumawiany ze specjalistami i pech chciał, że 11.11.2008, około godziny 13.30 na rondzie wjechał mi w dupę VW Touran.
Plany trzeba było odłożyć na później. Minęło kilka miesięcy i Colcik został naprawiony i wystawiony na allegro po czym kupił go gościu z mojego miasta. Trafiła mu się okazja, bo samochó został sprzedany 2 miesiące po kompletnym remoncie (nowe wszystkie elementy gumowe zawieszenia, układ wydechowy, tarcze, klockki, bębny, uszczelki w silniku, filtry, olej). Dostał nowe wnętrze (kanapa i boczki welurowe, przednie fotele z Colta GTi). O wnętrze dbałem jak nikt i nawet po wyjęciu kratni nawiewu nie znależli byście kurzu W takim stanie został i sprzedany i takim go zapamiętałem. Był ze mną 1,5 roku. Nauczyłem się nim jeżdzić. Zwiedziałem nim pół Polski. Robiłem nim czasem po 1000km trasy dziennie. Dobry samochód.
W międzyczasie, gdy czerwony stał rozbity, a ubezpieczyciel zwlekał z wypłatą odszkodowania kartomaniak przywiózł z Niemiec coś o czym marzyłem oddawna. Poliftingowego Colta GTi w kolorze czarnym. Pełna seria. Praktycznie 0 modyfikacji. Oryfinalne dywaniki, lewarek, koło zapasowe. Po porstu jak by wyjechał z fabryki. Długo się nie zastanawiając zaporzyczyłem się i pojechałem po niego przez pół Polski. Tak wyglądał przed zakupem.
Po sprzedaży czerwonego i otrzymaniu odszkodowania wyszedłem prawie na 0 przy zakupie GTika. Trzeba było jeszcze pokryć koszty rejestracji w kraju i wymian eksploatacyjnych. W zimę zrobiłem mu sesję w scenerii śniegowej. Powstała wtesy też słynna fota poślizgowa, która niektórym przypadła do gustu, a Św.p. Lord umieściął ją nawet u siebie na pulpicie
W między czasie Colcik dostał w prezencie fotele kubełkowe ze Swifta GTi 2002 rok. Gdy je kupowałem miały 30 000 przebiegu i były w stanie idealnym.
W oczekiwaniu na cieplejsze dni Colcik zaprezentował się jeszcze podczas eksperymentalnej sesji nocnej.
W końcu przyszła wiosna i mogłem założyć GTikowy piękne aluski, które odziedziczył po Czerwonym.
I bonusowo mały VT.
Od tego czasu obiecałem sobie, że nie pokażę aktualnych zdjęć do czasu pełnego ukończenia mojego projektu. Nie dotrzymałem słowa, bo kilka dni temu światło dziennie ujrzały 2 zdjęcia. Jest to namiastka tego co planuję pokazać 21 czerwca.
Zdjęcia prawie ukończonego Colcika. Zostało tylko przyciemnić szyby.
I prawie w pełni ukończony. Tylko jedna fotka, bo na razie ciągle pada.
Kolejna porcja fotek w tym 2 fajne eksperymenty.
 |
Ostatnio zmieniony przez rafamalk 21-06-2009, 12:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 20-06-2009, 21:49
|
|
|
Muszę ci powiedzieć, że to perełka. Jeden z bardziej zadbanych i super wyglądających Coltów. Szacunek stary |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 20-06-2009, 23:08
|
|
|
Co tu duzo pisac... wyglada pieknie. |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
macieekg
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 377 Skąd: Głosków k. Piaseczna
|
Wysłany: 21-06-2009, 01:21
|
|
|
Fajny colcik, piękny w swojej oryginalności. Te 5 ramienne alu super do niego pasują. |
_________________ Live to ride, ride to live by
Mitsubishi Colt CAO 1.6 16v |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2009, 08:12
|
|
|
Dzięki za opinie To cieszy.
Cezar - to z prodzu to jest mój patent. Nie jest to typowo dokładkowe, a poszerzenie zderzaka w dół |
|
|
|
 |
Banolito
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI GALANT
|
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-06-2009, 12:40
|
|
|
fotoszopa się jeszcze musisz pouczyć
a poważnie, moje zdanie znasz - przód idealnie, fele supraśne, tył w ogóle mi nie leży, brak gleby.
Generalnie jest GIT |
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2009, 12:41
|
|
|
pawela napisał/a: | fotoszopa się jeszcze musisz pouczyć |
Rozwiń myśl... |
|
|
|
 |
macieekg
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 377 Skąd: Głosków k. Piaseczna
|
Wysłany: 21-06-2009, 13:35
|
|
|
pawela napisał/a: | Generalnie jest GIT |
chyba GTI |
_________________ Live to ride, ride to live by
Mitsubishi Colt CAO 1.6 16v |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-06-2009, 13:52
|
|
|
rafamalk napisał/a: | pawela napisał/a: | fotoszopa się jeszcze musisz pouczyć |
Rozwiń myśl... |
dużo przepaleń, opony niemal białe |
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2009, 14:03
|
|
|
pawela napisał/a: | dużo przepaleń, opony niemal białe |
Ale na której fotce są przepały i białe opony?
Przepały to akurat nie PS tylko pogoda |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 06-07-2009, 03:17
|
|
|
rafamalk, czy moglbys zrobic zdjecie Twoich foteli przy podlodze? Interesuje mnie w jaki sposob sie wkomponowaly w podloge i jak rozwiazales sprawe zapiecia pasow bezpieczenstwa. |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2009, 08:26
|
|
|
Ok, znajdę chwilę czasu to zrobię. Pasy bardzo prosto - uchwyt jest z foteli z CA0. |
|
|
|
 |
rafamalk [Usunięty]
|
Wysłany: 07-07-2009, 16:08
|
|
|
Obiecane fotki:
 |