|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:40 |
jaki silnik najlepszy do LPG |
Autor |
Wiadomość |
jarq7
Nowy Forumowicz
Auto: ibiza
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2009, 15:00 jaki silnik najlepszy do LPG
|
|
|
Witam
Panowie interesuje mnie Carisma 97-98 na LPG, co powiedzie o silniku 1.8? czy ten silnik nadaje sie do zagazowanie czy lepszy bedzie 1.6? te silniki maja 1-punktowy czy wielo punktowy wtrysk? Jak wiadomo LPG lepiej sie sprawuje w 1-punktowych. No i najlepiej nie 16v bo tez moga byc problemy. Co poleciacie ? prosze o pomoc, pozdrawiam i z góry dziekuje za wszelkie rady:) |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 18-09-2009, 15:05
|
|
|
jarq7, ja w swojej starej cari 1,8 SOHC miałem mieszalnikowa instalecje gazowa przez 4 lata i autko bezproblemowo sie spisywało na gazie wiec polecam z czystym sercem ten silnik do zagazowania pod kazda postacia.obecnie mam carisme z silnikiem 1,6 tez z gazem ale LPI i jak narazie bo mam ja od 3 miesiecy autko dobrze sie spisuje ale jednak brakuje mu tej mocy troszke wiec polecałbym bardziej silnik 1,8 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 18-09-2009, 15:59
|
|
|
jarq7 napisał/a: | czy ten silnik nadaje sie do zagazowanie czy lepszy bedzie 1.6? |
Oba silniki 1,6 i 1,8 (sohc)dobrze znosza zasilanie LPG. Wyjatkiem jest silnik 1,8 GDI do ktorego nie polecamy instalacji gazowej.
jarq7 napisał/a: | te silniki maja 1-punktowy czy wielo punktowy wtrysk? |
oba maja wielopunktowy wtrysk i 16 zaworowa glowice
W Carismie nie ma silnikow benzynowych 8v
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |