Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero '97, 2,8TD - kilka pytan do konkretnego egzemplarza
Autor Wiadomość
MSc04
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2009, 12:37   Pajero '97, 2,8TD - kilka pytan do konkretnego egzemplarza

Witam,
Planuje zakupic Pajero II i od jakiegos czasu poszukuje ciekawych ofert. W tej chwili znalazlem takie cos: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9918957
Zaleta dla mnie niewatpliwa to to, ze jest na miejscu i moge pojechac bezkosztowo i dokladnie go ogladnac. Poki co przejrzalem zdjecia z oferty i mam kilka pytan:

- Wyczytalem, ze czysty silnik to podejrzana sprawa, a ten wyglada prawie jak nowy, na co wiec zwrocic uwage / zapytac?
- Tylni zderzak jest chyba zle spasowany i ma otarcia, wiec mozliwe, ze mial jakas stluczke od tylu. Czy w zwiazku z tym mam sie czegos obawiac, ewentualnie jak sprawdzic rame czy jest ok? Czytalem na forum, ze z tylu rama czesciej rdzewieje, wiec wnioskuje, ze jest tez pewnie slabsza.
- Licznik wskazuje ok 180000, a auto jest z 1997 roku. To w sumie malo, tak wiec pytanie, czy mozna jakos uwiarygodnic te liczbe? Gdzies wyczylalem, ze tapicerka i pedaly sie wycieraja po ok 250000, tu wyglada w miare ok. Tyle, ze samochod jest od handlarza, wiec moze go "odpicowal"?

Wreszcie pytanie najwazniejsze ;) Moze znajdzie sie jakas dobra dusza w Poznania, ktora by ewentualnie przejechala sie ogladnac ze mna ten samochod? Oczywiscie zapewniam transport i obiecuje ewentualna gratyfikacje (moze zgrzewka piwka starczy ;) ). Nawet nie wiem, czy handlarz pozwoli mi na przeglad techniczny przed sprzedarza, wiec wolalbym aby ogladnal go ktos, kto widzial Pajero nie tylko na zdjeciach (czyli tak, jak ja) :(

Z gory dziekuje za wszelka pomoc.

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2009, 15:39   

Skoro jesteś "zielony"w temacie to faktycznie najlepiej było by żeby ktoś z tobą obejrzał auto.Pajero ma sporo "kruczków"na które trzeba zwrócić uwagę...(jak poczytasz na forum,to wszystkie znajdziesz)...powiedziałbym,że ma ich nawet więcej niż przeciętne płaskie auto,więc nie podejmuj decyzji pochopnie,bo wtedy błędy mogą sporo kosztować.To że silnik umyty to jeszcze o niczym nie świadczy,to że tapicerka jest ładna to jest tylko plus,że jest po prostu ładna i o niczym więcej nie świadczy.Licznika nie uwierzytelnisz w tym aucie,a ten stan według mnie jest mało realny i patrzył bym na niego z pewną dozą nieśmiałości....Po prostu trzeba wszystko obejrzeć i ocenić na żywo i być morze okaże się super autem(a wtedy gwarantuję dużą radość z pajerki bo ogółem to wspaniały sprzęt),ale zdjęcie nic nikomu nie powie.niestety ja mam do Ciebie zbyt daleko żeby Ci pomóc...ale może ktoś...powodzenia życzę

Odpowiedz do tematu