Przesunięty przez: Maciek 06-10-2009, 13:04 |
Uwaga pod supermarketami - kradną nawet wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
ElemenT
Mitsumaniak

Auto: Subaru Forester XT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-09-2009, 22:48 Uwaga pod supermarketami - kradną nawet wycieraczki
|
|
|
Hej,
Dzisiaj o 14 w Warszawskim supermarkecie Carrefour na brudnie zakosili mojemu ojcu z samochodu... wycieraczki przednie !
W dodatku nie były nowe bo 1.5 roczne z dużym przebiegiem Ciekawe po co komu takie były...
Pisze to w ramach ostrzeżenia i informacji, że takie rzeczy się zdarzają :]
Pozdrawiam |
_________________ ******* |
|
|
|
 |
spowiednik
Forumowicz

Auto: Lancer SB Invite 1.8
|
Wysłany: 28-09-2009, 11:49
|
|
|
Nie obraź się ElemenT, ale to informacja w sumie bezużyteczna
Nikt nie wynajmie ciecia, który będzie pilnował auta podczas robienia zakupów, na wypadek kradzieży dupereli hehe. W Polsce kradną wszystko i każdemu... |
_________________ Czy ciemno, czy jasno, jadę Miśkiem przez miasto |
|
|
|
 |
Radassss
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
|
Wysłany: 28-09-2009, 14:48
|
|
|
haha ale moze jakis alarm na wycieraczki zalozyc?? hmmmm
swoja droga faktycznie czego to ludzie nie kradna...
jaki kraj tacy zlodzieje |
|
|
|
 |
shalafi
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Invite
|
Wysłany: 28-09-2009, 14:48
|
|
|
jak to nikt nie wynajmnie?
bardzo czesto zdarza sie, ze parkujac przy supermarketach 'ciec' sam sie znajduje - podchodzi i mowi ze za 2 złote 'popilnuje auta' |
_________________ Sprzedaje swoją poprzednią nawigacje do Lancera, info w dziale SPRZEDAM: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=82091 |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
|
Wysłany: 28-09-2009, 15:22
|
|
|
Ja kiedyś w Bieszczadach maiłem taką przygodę że po powrocie widzę że koło samochodu siedzi dwóch osiłków i im się na flaszkę należy bo pilnowali samochodu. Rzeczywiście był cały, nieuszkodzony to z czystym sumieniem za "usługę" zapłaciłem |
|
|
|
 |
czarny
Forumowicz
Auto: mitsu lancer sportback
|
Wysłany: 04-10-2009, 22:33
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Ja kiedyś w Bieszczadach maiłem taką przygodę że po powrocie widzę że koło samochodu siedzi dwóch osiłków i im się na flaszkę należy bo pilnowali samochodu. Rzeczywiście był cały, nieuszkodzony to z czystym sumieniem za "usługę" zapłaciłem |
a ja takich "gonie", przepędzam i wzywam ochronę parkingu (jeżeli taka jest, bo często jest tylko nie reaguje), to tak samo jak z żebractwem, dasz raz jednemu to następnym razem 10 przyjdzie i to nie na parkingu ale nawet i na ulicy, pod kinem, wszędzie. To właśnie ich taki zarobek nakłania do drobnych kradzieży i zniszczeń (rysowanko). A w warszawie to prawdziwa plaga.
Zapewne się ze mną nie zgodzicie ale taka jest prawda |
_________________  |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
|
Wysłany: 04-10-2009, 23:14
|
|
|
Radassss napisał/a: | haha ale moze jakis alarm na wycieraczki zalozyc?? hmmmm |
Widziałem samochód który na wycieraczkach miał namalowane białe kropki i numer rejestracyjny. |
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
|
Wysłany: 06-10-2009, 12:37
|
|
|
czarny napisał/a: | jaca71 napisał/a: | Ja kiedyś w Bieszczadach maiłem taką przygodę że po powrocie widzę że koło samochodu siedzi dwóch osiłków i im się na flaszkę należy bo pilnowali samochodu. Rzeczywiście był cały, nieuszkodzony to z czystym sumieniem za "usługę" zapłaciłem |
a ja takich "gonie", przepędzam i wzywam ochronę parkingu (jeżeli taka jest, bo często jest tylko nie reaguje), to tak samo jak z żebractwem, dasz raz jednemu to następnym razem 10 przyjdzie i to nie na parkingu ale nawet i na ulicy, pod kinem, wszędzie. To właśnie ich taki zarobek nakłania do drobnych kradzieży i zniszczeń (rysowanko). A w warszawie to prawdziwa plaga.
Zapewne się ze mną nie zgodzicie ale taka jest prawda |
Ale to była leśna dróżka w górskich ostępach, dodatkowo goście mieli siekiery... "Uczciwie zarobili" na flaszkę |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2009, 14:33
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Ja kiedyś w Bieszczadach maiłem taką przygodę że po powrocie widzę że koło samochodu siedzi dwóch osiłków i im się na flaszkę należy bo pilnowali samochodu. Rzeczywiście był cały, nieuszkodzony to z czystym sumieniem za "usługę" zapłaciłem | hehe gorzej jakbys zrezygnował z usługi, pewnie szybko bys sie przekonał ,jaka tam straszna okolica |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2009, 09:20 Re: Uwaga pod supermarketami - kradną nawet wycieraczki
|
|
|
ElemenT napisał/a: | W dodatku nie były nowe bo 1.5 roczne z dużym przebiegiem Ciekawe po co komu takie były... | ukradli nie po to bo sie komuś spodobały tylko dlatego ze jak wsiadasz, patrzysz nie ma wycieraczek i nagle podchodzi pan (spada z nieba) z wycieraczkami w torbie za 10zł to kupisz bo nie będziesz jechać bez..... ale tak to jest jak przed marketami nie ma kamer na parkingach. |
|
|
|
 |
lukaszpl
Mitsumaniak ..::Grim Reaper::..

Auto: Carisma GDI LX
|
Wysłany: 11-10-2009, 16:37
|
|
|
A opuścili ramiona? znajomemu przytrafił się taki pech że przy wymianie wycieraczek podniósł ramię, zdjął wycieraczkę odwrócił się tylko żeby ze stołu w garażu wziąć nową w tym czasie ramie się opuściło i trach ... pajęczyna na szybie . Od tamtego czasu podchodzę do tej czynności bardzo ostrożnie. Nawet myjąc samochód nie podnoszę wycieraczek, przy wymianie opuszczam delikatnie samo ramię jak nie mam pod ręką nowej ... |
_________________ Carisma GDI LX '98 125KM - srebrna strzała
Colt GLXi 1.6 16V '95 113KM - biały miś R.I.P.
 |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
Wysłany: 25-10-2009, 17:49
|
|
|
Jakiś tydzień temu byłam na zakupach w Gdańsku-Matarni i na parkingu podziemnym widziałam citroena, który miał stłuczoną tylną szybę. Gdy przechodziłam, autem zainteresowała się jedna z osób z ochrony. Wyglądało na to, że ktoś manewrował swoim samochodem i uderzył w citroena, a potem zwiał. |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
Arti_Ca0
Forumowicz
Auto: Colt CJO 1.3 '97
|
Wysłany: 25-10-2009, 19:28
|
|
|
akurat stluczki parkingowe pod marketami to chyba codziennosc... |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
|
Wysłany: 26-10-2009, 07:00
|
|
|
Arti_Ca0 napisał/a: | akurat stluczki parkingowe pod marketami to chyba codziennosc... |
Zależy gdzie się parkuje, ja akurat parkuję z dala od wejścia gdzie jest mało aut i chętnie idę te 100 metrów |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24316 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 26-10-2009, 07:42
|
|
|
Paweł_BB napisał/a: | Zależy gdzie się parkuje, ja akurat parkuję z dala od wejścia gdzie jest mało aut i chętnie idę te 100 metrów |
ja tak samo
najchetniej jeszcze w poblizu "wozkarni" - wtedy nie trzeba z koszykiem wracac i wychodzi na to samo (jakbym zaparkowal przed drzwiami sklepu) |
|
|
|
 |
|