Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Space Star - Śląsk
Autor Wiadomość
kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2009, 14:36   Space Star - Śląsk

Witam,

moja matka jeździ sobie Hyundaiem Accentem 1.3 (benz), lecz nie spełnia wymagań pod względem pojemności bagażnika

sam jeżdżę od prawie roku Cari po FL i jestem ogólnie zachwycony - zapewne gdyby była Cari w kombi matka już weszłaby w jej posiadanie - pozostaje jedynie Volvo V40 lub Space Star

wczoraj na otomoto zauważyliśmy fajny model MSS:

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10091092

na fotkach wygląda świetnie,
wiemy już, że został zakupiony w polskim salonie i jest poleasingowy (przebieg pewnie kręcony),
za kilka godzin jedziemy na pierwsze oględziny

co sądzicie o tym ogłoszeniu?
na co zwrócić uwagę testując GDI? po czym poznamy duże zużycie silnika?

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kuzi 09-10-2009, 20:49, w całości zmieniany 2 razy  

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-10-2009, 17:13   

enanthate napisał/a:
na co zwrócić uwagę testując GDI?

ciezko powiedziec, na pewno nie zaszkodzi spytac na jakim oleju jezdzila.
Nie jestem do konca pewien ale prawdopodobnie brakuje oznaczen GDI na blotnikach. Brakuje takze oznaczen na tylnej klapie. szparka miedzy blotnikiem a maska jest delikatnie mniejsza po prawej stronie wzgledem lewej strony. We wnatrzu widac slady po zestawie glosnomowiacym.
Pozdroo

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2009, 19:56   

Zabraliśmy ze sobą kumpla lakiernika. Samochód cały był lakierowany. Co więcej, ktoś starał się bardzo dokładnie ukryć kilka ognisk rdzy. Część dachu była zapiankowana i lakierowana. Można było zauważyć niedomalowania na spoilerze, na lusterkach i w kilku innych miejscach. Nadkola gniją - także starano się to bardzo ładnie ukryć. Relingi lakierowane na "odwal się" pod kolor samochodu. Podkład lakierniczy pod maską - od strony silnika. Pięknie wyczyszczony silnik i siwy dym przy odpaleniu. Nowa chłodnica, tłumik sportowy :twisted: . Środek bardzo zaniedbany, mimo, że ktoś starał się doprowadzić ten samochód do błysku. Kierownica świadczyła o możliwym przebiegu 150tyś (albo wymieniona na nową była), ale gałka skrzyni biegów już nie... Rdza przy lampie od kierowcy.

Nigdy nie słyszałem tak głośnego GDI. Brzmiał jak turbodiesle Volkswagena na pompo-wtryskiwadzach. Lepiej - był głośniejszy.
Próbka:
http://w622.wrzuta.pl/audio/ajB72UdhjH9/1005170601
http://w622.wrzuta.pl/audio/5IpmiY89uKP/1005170600

Pan z komisu przyszedł uśmiechnięty, a po naszych pytaniach i testach odszedł bardzo niezadowolony, nawet nie proponując nam oglądania innych samochodów - mimo iż o to prosiliśmy...

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 06-10-2009, 15:36   

enanthate napisał/a:

Nigdy nie słyszałem tak głośnego GDI. Brzmiał jak turbodiesle Volkswagena na pompo-wtryskiwadzach. Lepiej - był głośniejszy.
Próbka:
http://w622.wrzuta.pl/audio/ajB72UdhjH9/1005170601
http://w622.wrzuta.pl/audio/5IpmiY89uKP/1005170600

Pan z komisu przyszedł uśmiechnięty, a po naszych pytaniach i testach odszedł bardzo niezadowolony, nawet nie proponując nam oglądania innych samochodów - mimo iż o to prosiliśmy...
wystarczyły mi tylko te nagrania, żeby wiedziec, ze gdi tak nie powinien pracować... a co miał zaproponować, jak nic lepszego na stanie nie miał? :D

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2009, 22:56   

No to szukamy dalej...

Mamy ciekawą ofertę, ale z silnikiem 1.3. Ile MSS waży? Jak się spisuje ten motor w konkretnie tym samochodzie? Jak to wygląda w porównaniu do 1.6 czy 1.8GDI?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 08-10-2009, 08:13   

enanthate napisał/a:
Mamy ciekawą ofertę, ale z silnikiem 1.3. Ile MSS waży?

enanthate, okres ochronny 30 postów Ci już minął więc polecam używanie szukajki ;) . Tu masz dane: http://www.fotosik.pl/sho...122127249a03100

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2009, 12:20   

Jutro jedziemy oglądać Space Stara w Bytomiu: http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10221273 Coś rzuca się już wam w oczy?

A tutaj sprzedajemy aktualny dorobek matki ;) http://forum.mitsumaniaki...p=573316#573316

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 16-10-2009, 13:09   

Dziwne te zderzaki wypłowiały a listwy już na drzwiach już nie i radio nieori, coś odbite na schowku, jedna poducha, ogólnie bidna wersja ;) no ale za tą cenę :) Zobaczyć można prezentuję się znośnie, przynajmniej szpary podobne przy blachach.

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 16-10-2009, 15:45   

ja bym go sobie darował z b. prostego, może dla was dziwnego powodu: Jest przeokrutnie brzydki z tymi swoimi wyblakniętymi zderzakami i biednym wypasem...
jesli nie mam patrzec na to czy mi się podoba czy nie, to jest całkiem ok.
Zastanawia mnie brak logo z przodu, jakieś srebrne wstawki na gałce zmiany biegów i zbyt wyślizgana kierownica jak na 154 tys. km ;)
widać, że przełączniki do el. szyb już byly wymieniane :)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2009, 21:11   

A ja mimo wszystko stanę w obronie tych wyblakłych zderzaków. Jeżeli mechanicznie samochód byłby OK to wymiana lub malowanie pod kolor samochodu zderzaków byłby naprawde drobiazgiem.

A więc jutro znowu jedziemy ekipą oglądać samochód. ;) Żona będzie oceniać środek, sąsiad lakiernik blachę, a ja będę doczepiał się do stanu technicznego. ;) Oby było lepiej niż ostatnio (patrz wyżej).

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 16-10-2009, 21:19   

Czuję w moczu, że bedzie całkiem pozytywnie :)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2009, 17:30   

No i było pozytywnie.

Jest to MSS w dość słabej wersji wyposażeniowej:
- 1 air bag (w kierownicy)
- 2 elektryczne szyby (w przednich drzwiach)
- immobiliser
- klimatyzacja manualna
- ABS
- roleta w bagażniku
- alufelgi
- radioodtwarzacz (kaseciak)
- centralny zamek
- autoalarm
- hak holowniczy

brak m.in.:
- światła przeciwmgłowe przednie
- relingi
- elektryczne szyby (4x)
- elektryczne lusterka
- oryginalne radio
- obrotomierz (!!!)

OK, do rzeczy. Wizualnie: średnio. Zderzaki, listwy, lusterka - wszystko co czarne i plastikowe aktualnie jest już co najwyżej szare (czy też siwe). Lakier pełny zarysowań. Ktoś wjechał mu w tyłek lekko - ale na tylnej klapie ani grama kitu. Wgniecenie jest widoczne. Część była tylko malowana... dość kiepsko. Na szczęście mam kupla lakiernika, więc malowanie zderzaków czy drobne poprawki lakiernicze nie wyjdą drogo.

Mechanicznie wygląda to dobrze. Żadnych stuków w zawieszeniu. Luzów w układzie kierowniczym brak. Silnik pracuje bardzo ładnie. Można uwierzyć w przebieg 155.000 km.

Środek dość zadbany. Ktoś z niewyjaśnionych przyczyn wymienił "kulkę" drążka zmiany biegów na coś takiego mające imitować skórę. Skrzynia jest z Renault i nie ukrywam, że pierścień do wstecznego podnosi się niewygodnie z tą nakładką. Radio beznadziejne. Na szczęście w Carismie miałem oryginalne radyjko, które zmieniłem na CD, więc można je wrzucić do MSS. Jest jeden problem... chyba niemały... wyświetlacz komputera szwankuje. Zmiana wyświetlenia komputera nie działa z kombinacją "czarnego przycisku" i "SET". Chyba jest do wymiany.

Na MSS założone są 2 opony letnie z 2005, 2 z 2007 - wszystkie na alufelgach. Dwie zimówki z 2005 Dębicy założone są na stalówkach. Opony to 175/65 R14, więc akurat dokupienie dwóch, lub kupno czterech nowych opon to kwestia góra 180 zł za sztukę.

W przyszłym tygodniu jedziemy jeszcze sprawdzić w serwisie samochód. Jeżeli wszystko będzie z nim OK - bierzemy.

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 17-10-2009, 20:33   

W sumie drobne sprawy trzeba porobić. W wyświetlaczu może mikroprzełączniki w przyciskach siadły, wyświetlacz po prostu by nie działał. A reszta kwestia gustu , jak się Tobie podoba to fajnie, zobaczymy jeszcze co wyjdzie w serwisie.

Klocek 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.3
Wysłany: 18-10-2009, 20:38   

mój ma takie samo pochodzenie czyli pierwszy właściciel z salonu, też był cały poobijany i porysowany, ale mechanicznie super (90 tyś km) zerzak przedni był tak samo wyblaknięty ale kupiłem http://moto.allegro.pl/it..._spray_0_5.html i zderzak wygląda jak nowy , obrotomierza też nie miałem ale kupiłem zegary na allego i 10 min roboty i jest obrotomierz

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2009, 12:05   

Klocek napisał/a:
obrotomierza też nie miałem ale kupiłem zegary na allego i 10 min roboty i jest obrotomierz

A zegary trzeba kupić konkretnie do MSS 1.3, czy można np. do 1.6 czy GDI?

Odpowiedz do tematu