Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
26-12-2009, 16:16
[EAx 97-04] Galant 2.0, 2.4GDI Czaple,2.4GDI Żary 2.4GDI ???
Autor Wiadomość
norbiolo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 EA5W
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-11-2009, 08:17   [EAx 97-04] Galant 2.0, 2.4GDI Czaple,2.4GDI Żary 2.4GDI ???

Witam

Jestem nowy w tej piaskownicy

Mam prośbę do szanownych ekspertów. Obserwuję od 2.5 tygodnia allegro oraz pozostałe ogłoszenia, czytałem o braciach z Czapli mają 3 autka w ciekawym stanie lecz tak pierwszy jak i trzeci pojawia się już kolejny raz.

O czarnego pytał już kolega eniX:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=43690

Fotki na imageshack
Fotki pokaz

Kod:

Cena (brutto):
16 700 PLN / 3 935 EUR (do negocjacji)

Typ:
Sedan / Limuzyna

Informacje:
Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 12/1999, Przegląd: 10/2010, 163 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, fioletowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne

Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu:
Witam! Na sprzedaż bardzo rzadko spotykana wersja Galanta,czyli : Poliftingowa wersja Sport Edition z silnikiem 2.0 w manualnej skrzyni! Auto w dniu 13.10.2009 przyjechało 600km na kołach,zakupione bezposrednio od właściciela. Autko w super stanie,srodek jak nowy! Karoseria bez obic,rys i rdzy. Na wyposazeniu posiada:-klimatyzacje (KLIMATRONIK)-4el. szyby-elektryczne,podgrzewane i skladane lusterka-centralny zamek sterowany z pilota-radio CD MP3-4x Airbag-skorzana kierownice-welurową tapicerke-2 podłokietniki-halogeny-regulacje kierownicy-17 calowe alufelgi z NOWYMI oponami, w cenie dodaje rowniez komplet kol zimowych na felgach 15stkach.  Galant ma swiezo zrobiony przeglad niemiecki,ktory obowiazuje na 2 lata potwierdza to iz auto jest w idealnym stanie technicznym,IDEALNYM!! 3tygodnie temu własciciel wymienil kompletne hamulce przod i tyl( klocki tarcze i zaciski) ! po wcisnieciu hamulca auto staje w miejscu. Autem jedzie sie bardzo przyjemnie,nic nie buczy,nie stuka. Samochodem mozna wracac na kolach,ma wazne tablice niemieckie.W razie pytan prosze o kontakt pod numerem tel. 880579764

Dane kontaktowe

Polska , Czaple (woj. lubuskie),
tel.: +48 880579764

obecnie jest wystawiony ponownie jednak w innym mieście, ale to ten sam Misiek. Nie zapisałem jednak starszej fotki ale może ktoś już go widział, stał na podwórku koło garażu.
znalazłem go ;)

W poniedziałek wystawiony został ten :

Fotki na imageshack

Fotki pokaz

Kod:

Mitsubishi Galant IGŁA,Z KOŃCA 2001R,PIĘKNYWydrukuj ofertę
Cena (brutto):
14 700 PLN / 3 464 EUR (do negocjacji)

Ubezpieczenie OC AC:
Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC

Typ:
Sedan / Limuzyna

Informacje:
Rok produkcji: 2001, Data rejestracji: 09/2001, Przegląd: 07/2010, 159 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Pojemność skokowa: 2400 cm3, benzyna, czarny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne

Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu:
auto absolutnie bezwypadkowe!-pełen orginal,bez rdzy,wgniecen i rys,klimatyzacja sprawna,alufelgi 17 z 4nowymi oponami DUNLOP,bardzo ladne zegary,srodek czysty i zadbany,auto ze sportowym zacieciem,zakupione od starszego goscia,pelna elektryka,samochod na zywo prezentuje sie pieknie. wiecej informacji pod numerem 880579764

Dane kontaktowe
Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.
Polska , Łęknica (woj. lubuskie),
tel.: +48 880579764

czy ktoś z Was widział te autka i może coś na ten temat wie?

trzeci z posiadanych przez chłopaków to srebrny:

Fotki na imageshack

Fotki pokaz

Kod:
Cena (brutto):
12 700 PLN / 2 993 EUR (do negocjacji)

Typ:
Sedan / Limuzyna

Informacje:
Rok produkcji: 2000, 149 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 150 KM (110 kW), Pojemność skokowa: 2350 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne

Dodatkowe informacje:
bezwypadkowy

Opis pojazdu:
CENA + OPŁATY

Proponujemy Państwu możliwość zakupu samochodu za gotówkę, kredyt lub leasing
Decyzja o przyznaniu kredytu w 3 godziny bez wychodzenia z domu.
Oferta kredytowa dla samochodów osobowych , dostawczych idealnie zostaje dopasowana do państwa potrzeb, możliwości i upodobań
Przyjmujemy samochody w rozliczeniu.
Zapewniamy pełną pomoc w procedurach rejestracyjnych i celnych.

Możliwość wykupienia ubezpieczenia miesięcznego na miejscu !!!

Istnieje możliwość wystawienia Faktury VAT.-marża

MOŻLIWOŚĆ TRANSPORTU AUTA DO KLIENTA !!!

Więcej szczegółowych informacji udzielę pod numerem telefonu 505 028 436

był już wystawiony na allegro lecz szybko zniknął obecnie znajduje się w ofercie komisu ale to ten sam jaki wystawili 2 tygodnie temu bracia.

Być może ktoś z Was wie coś na temat srebrnego. Osobiście odszukałem go na mobile był jeszcze do niedawna, lecz jedno, co mnie zaciekawiło to to że w opisie w języku niemieckim była adnotacja wycofany!!! Czy jest to możliwe, aby auto zostało wyrejestrowane? Czy oznacza to brak możliwości rejestracji w Polsce ?

Na sam już koniec proszę o opinię ostatniego z miśków:

Fotki:

Fotki na imageshack

Fotki pokaz

Kod:

Produkcja auta 12.1999 pierwsza rejestracja 4.2000 silnik 2.4l, przebieg 150k km cena około 16k zł

Jest to Galant w najbogatszej opcji GLS. Nie było lepszych w tych rocznikach. Opis pojazdu:
-posiada książeczke serwisową
-przebieg: 150 tys.km.
-skrzynia biegów: manualna 5 biegów
-silnik 2,4 GDI eco
-technologia oszczędności silnika GDI
-Skórzana tapicerka (zadbana)
-klimatronik
-radio
-autoalarm, centralny zamek
-immobiliser, ABS, 4 poduszki powietrzne, wspomaganie kierownicy
-podgrzewanie foteli
-elektryczne szyby, lusterka, fotele
-podświetlana stacyjka
-zestaw głośnomówiący pod Nokie

Pojawia się rdza na nadkolach no i te wgniecenia na klapie

Dziękuję i prosze o informacje

< :biggrin: >
Ostatnio zmieniony przez Kmer 12-11-2009, 18:16, w całości zmieniany 3 razy  

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 11-11-2009, 11:20   

Odnośnie fioletowo-grafitowego SE oglądałem to autko osobiście,Galant warty uwagi,zadbany bez oznak rdzy na nadkolach,jak dla mnie cena troszkę za wysoka jak za 2.0 ale sadze ze jest do urwania parę złotych,
Odnośnie srebrnego co stoi w komisie,z zewnątrz jak widać wersja Elegance,ale środek czyli tapicerka i środkowy kokpit z wersji Avance,czyli coś było zmieniane w nim.

NadiR 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 11-11-2009, 13:21   

Szukaj lepiej 2.5 V6.

Fioletowy z Czapli już trochę stoi.
Fele ma ogolnie zajechane trochę od krawężników, także widać że po mieście śmigał więcej.
Cena jest za duża.
Nie mówie, żebys go nie brał, ponegocjuj dobrze,oblookaj i tyle, ale ja wole 2.5 TipTronic.

pozdro

Ostatnio zmieniony przez Kmer 11-11-2009, 13:56, w całości zmieniany 1 raz  

norbiolo 
Forumowicz

Wysłany: 11-11-2009, 13:50   

Wielkie dzięki za info

Więc jest tak jak sądziłem a co sądzicie o ostatnim srebrnym 12.1999 rok
Nikt o nim nic nie napisał czy jest aż tak straszny ?

Co do 2.5 v6 to święta racja lecz obecnie nie znalazłem nic.

Proszę o opinię ostatniego gala
:arrow: http://img41.imageshack.us/g/dsc0163o.jpg/

pozdrawiam

NadiR 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-11-2009, 15:27   

[Edit by MOD]

Ostatnio zmieniony przez BigTomala 12-11-2009, 14:48, w całości zmieniany 1 raz  

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 11-11-2009, 16:12   

witam co do motoru GDI z wrażliwością na paliwo teorie mocno przesadzone na wodzie to i v6 nie pojedzie jedynie bardziej trzeba dbać o przepustnicę lubi się zabrudzić i płatać figle co do auta to bym z wrócił na progi powinny być chyba w kolorze

norbiolo 
Forumowicz

Wysłany: 11-11-2009, 17:07   

radek79, Srebrny ten ostatni to zupełnie inne autko, choć podobne dane. W tym jest uszkodzona klap i zaczyn się rdzawka na nadkolach jak możesz zerknij na fotki poprawiłem troszeczkę.

NadiR, Czy te problemy z paliwkiem to realne zagrożenie? z tego co wiem 2.4 pali w mieście 10l a 2.5 już 13l a to sporo.

Wiem, że silnik 2.5 v6 jest mniej kapryśny, ale czy po wymianie potencjometru w przepływomierzu na hallotron problem nie staje się mniej uciążliwy ?

NadiR 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-11-2009, 17:13   

Jeśli nie masz zamiaru gazować i stać Cię na 10l po mieście to bierz GDI.
Poczytaj w dziale o silnikach. Ja bym GDI nie kupił, tylko 2.5 + LPG i tyle.
Dobre BRC S24 wydajny redukotr tak do 200km, i wtryski; 3500zł i latasz.

Ale musisz poczytać jeszcze ;)

ps. bierz TipTronica. Piękna sprawa :!:

Ostatnio zmieniony przez BigTomala 11-11-2009, 19:03, w całości zmieniany 1 raz  

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 11-11-2009, 18:52   

norbiolo, Z GDI zgadzam się z tym co mówi NadiR zresztą to widać ile tych aut z tymi silnikami stoi u wroga na internecie,GDI najlepiej się czuje jak mu lejesz Pb98,poczytaj Sobie tematy kolegi Bartek on przerobił silników GDI masę,mogę powiedzieć ze jest autorytetem w tej dziedzinie na forum,ja jeżeli miałbym do wyboru 2.0 i 2.4 GDI wziąłbym 2.0,co do spalania 2.4 i 2,5 V6 to nie do końca jest to prawda,ja jeżdżę swoim V6 na krótkich odcinkach i mieszczę się w 10L,

Odnośnie tego Gala o którego pytasz to ze zdjęć widać ze zderzak w innym kolorze z przodu,prawdopodobnie był malowany zresztą widać to na zdjęciu nr 8 po powiększeniu,maska z tylu do zrobienia,ale to dodatkowy koszt,nadkola są we wczesnym stadium gnicia,przed zima trzeba by było je zrobić,żeby nie było gorzej,wiadomo sol robi swoje,ogólnie wizualnie auto wygląda ładnie,szkoda ze nie masz zdjęcia jak wygląda komora silnika,jak masz możliwość to poproś,a także o numer Vin sprawdzi się który to jest dokładnie rok i miesiąc produkcji.

BTW Dzięki za edycje posta wszystko jest :finga: :finga: :finga:

A odnośnie tego gala czarnego w GDI z Czapli co podałeś zdjęcia oglądałem go osobiście,i pod względem blacharskim nie miałem ani ja ani chłopaki żadnych zastrzeżeń,odnośnie jak pracuje silnik się nie wypowiem,bo nie sprawdzaliśmy,ale jeżeli serce ma tak samo zdrowe jak blacharkę to polecam,

norbiolo 
Forumowicz

Wysłany: 12-11-2009, 22:26   

Witam Mitsumaniaków

Mam prośbę o identyfikacja VIN: JMBSNEA3AXZ000153
Zgodnie z tym co sam sprawdziłem jest to:
- ver. europejska,
- marka GALANT SALOON(50Q)
- model 2400/2WD(EA3A)
- klasyfikacja GLS,5FM/T(CENTRAL-EU/D3) LHD(SNHCDL6C)
- opcja U73
- kolor A71B
- 2 kolor 82X
- rok produkcji 12/1998.1

W innym przypadku dostaje rok 1999 wykonanie Japonia

Jeżeli jest ktoś, kto ma możliwość sprawdzenia to bardzo proszę o pomoc. Może ma ktoś, namiar na jakiś serwis, który może podać szczegółowe dane.

Pozdrawiam

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 12-11-2009, 23:39   

Wszystko się zgadza tak jak napisałeś.

Tu masz dwa linki:
http://www.japancars.ru/cat/mitsubishi/
http://www.detali.ru/cat/mi/mi.mycat

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

norbiolo 
Forumowicz

Wysłany: 12-11-2009, 23:56   

Czy może ktoś mi powiedzieć jaki to rok?

Sprzedający twierdzi że 12.1999 a według VIN 12.1998 lub 1999
Można to jakoś jednoznacznie określić?
:roll:

fj_mike 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-11-2009, 06:19   

norbiolo napisał/a:
Można to jakoś jednoznacznie określić?

Data produkcji to grudzień 1998.

norbiolo napisał/a:
Sprzedający twierdzi że 12.1999 a według VIN 12.1998 lub 1999

Może facet ma na myśli pierwszą rejestrację, takowa właśnie jest w dokumentach.

norbiolo napisał/a:
W innym przypadku dostaje rok 1999 wykonanie Japonia

Wszystkie Galanty były "Made In Japan" :biggrin:

A tak w ogóle to którego autka jest ten VIN?

A z innej beczki to jak użytkownik "fałki" mówię ci, szukaj V6 :mrgreen: Nie przerażaj się tymi spalaniami, jeśli stać cię na spalanie GDI to z V6 tragedii nie będzie. Ja się dałem namówić tylko dzięki takim postom z forum :twisted:

PS
Kurczę, ale tu się czerwono zrobiło

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 13-11-2009, 09:22   

fj_mike napisał/a:
A tak w ogóle to którego autka jest ten VIN?

Numer Vin jest od tego srebrnego na samym końcu pierwszego postu.

fj_mike 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-11-2009, 12:41   

To auto jest dobrze wyposażone. Nie wygląda źle. Decyzja jednak należy do ciebie. Jak dla mnie cena trochę za wysoka. Przemyśl i podejmij decyzję, w tym ci nie pomożemy :D

by Owczar

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi