Zamknięty przez: mkm 02-11-2011, 18:31 |
EA5A z warmii |
Autor |
Wiadomość |
bieniak
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 486 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 14-11-2009, 01:58 EA5A z warmii
|
|
|
no to teraz może ja opisze swoją historyjkę:) mimo tego że mam 21 lat to już kilka aut miałem .historia z galantem zaczęła się gdy po kolizji szukaliśmy kombi do domu i po żmudnych poszukiwaniach trafiło się piękne kombi w bordowym kolorze 2,0 z 98roku.jako że ja miałem inny samochód galantem jeździłem rzadko ale tak mi się spodobało że chciałem kupić swojego niestety nie znalazłem i kupiłem ładne 406coupe.galant w domu nie był za długo niestety wydarzył się wypadek na wąskiej drodze samochód podrzuciło na muldach pękło mocowanie spręzyny przy amorku i poleciał w rów w serwisie powiedziano że nie do naprawy.trudno.nadszedł czas na sprzedaż coupe i traf chciał że zaraz po sprzedaży trafił się galant 2,5 benzyna gaz blacharsko do drobnych poprawek reszta sprawna oprucz absu(z którym nadal walczę) po oględzinach okazało się że autko miało kiedyś kolizję ale lekką bez naruszenia głównych elementów pojazdu..czas było zacząć prace:) najpierw zamówienie nowego zderzaka i zrobienie blacharki z tyłu(rudy dał się we znaki) . samochód także dostał nowe felgi na lato:) 17 z rantem aluett + do tego czarna maska kolor robiony na zamówienie w śłońcu jest bordowy:)zresztą felgi będą takie same:)narazie zdj jak wygląda obecnie ale niedługo doją ciemne szyby wyrównane zawieszenie i lotka z tyłu
aaa wyposażenie to:
4xPP
4x el. szyby
el lusterka
klimatronik
welur
gaz
i te inne podstawowe rzeczy
o kolejnych zmianach bede informował na bierząco:)
http://www.fotosik.pl/pok...70a15e7457.html
http://www.fotosik.pl/pok...a4da961dc1.html
http://www.fotosik.pl/pok...749160213a.html
http://www.fotosik.pl/pok...59e28601bf.html |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-11-2009, 09:46
|
|
|
O matko co ta siatka robi w zderzaku. W dodatku tak niedokładnie zamontowana. Afe. |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-11-2009, 18:20
|
|
|
siatka jest jak najbardziej dokładnie a jest narazie taka bo innej nigdzie dostac nie mogłem a z dziurami jeździć nie bardzo.zderzak także dostanie wkłady halogenowe bo tak to kicha wiem ale chwilowo jest brak czasu na to |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-11-2009, 22:32
|
|
|
Jakby przedni zderzak przeobił na "Jet Fighter'a" to siatke srodkowa moznabyloby zostawic, ale przelakierowac na czarno, gratulacje nabytku, prosimy jednak o wiecej zdjec. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-11-2009, 23:29
|
|
|
bocznych nie będzie:)napewno:) na środek trafi raczje siatka z dużymi ooczkami:) a z boku będę dorobione dekle z nieoryginalnymi soczewkami:) tak żeby zasłonić dziury po halogenach:) no muszę się zebrać i porobić zdj |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-11-2009, 23:48
|
|
|
no to kilka zdj na szybko samochód nie umyty ale co tam:)czas zacząć coś robić w tygodniu powinien być daszek i lotka zrobiona:)w przyszłym tyg szyby pewnie będą przyciemnione:) no i oczywiście walka z mechaniką:) czyli pukający zawias z przodu(uszczuplenie budżetu o parę zł) no i wyrównanie zawieszenia z tyłu i obniżenie przodu:):) na zdj widać nie wyrównane lampy i grill zostało już to poprawione:):)
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-11-2009, 00:07
|
|
|
Na tych fotkach wygląda na zmęczonego i po niezłych przejściach. Napewno za sprawą maski i siatki w zderzaku i do tego brudnych felg. Tylko bez urazy. Będziesz coś z tym robił? |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-11-2009, 00:22
|
|
|
felgi czekają nowe na lato 17cali te są tylko do przejeżdżenia zimy:) siatka będzie czarna i halogeny będą założone .maska czarna zostaje.kolor jest dość specyficzny bo jest to p26 i nie potrafię określić jego barwy bo to zależy od światła w słońcu jest czerwony.zmęczony nie jest tylko brudny:):)no pogoda nie sprzyja |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 30-11-2009, 09:47
|
|
|
bieniak, wkoncu jakies aktualne foto staram sobie wyobrazic tego misia z czarna kratka po srodku i halogenami po bokach, oraz zmieniona atrapa, ta przednia klapa nawet jako tako sie komponuje, pasowalby jeszcze dach pod kolor maski, ale te felgi to sobie zostaw na zimowe opony, mozesz je troszke odnowic poprzez swiezy lakier, a na lato bedziesz mial fajne 17 , dobra nie przeszadzam, powodzenia z zawiasem
P.S. zamiesc fotki zrobionych lukow nadkoli tylnych. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-11-2009, 09:56
|
|
|
dachu nie chciałem.chciałem tylko maskę:):)te koła zostaną ale tylko na zimowe.odnowię je w lato jak będe jeździł na 17:)z zawieszeniem trochę roboty będzie no ale trudno przód musi iść niżej o jakieś 3-4cm a tył wyżej o 2:):)z tyłu będę kombinował na spręzynach od passata:):) |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-02-2010, 22:21
|
|
|
No więc tak prace nadal trwaja nad samochodem:) zawieszenie z tyłu podniesione niestety za dużo spręzyny od audi b4 mimo tego żę były o 3cm krótsze to i tak stoi wysoko wkłady w zderzak już prawie zrobione więc powinno być oki:) no i czarna siatka czeka:)
no i możliwe że na lato będzie kolejna zmiana koloru:):) |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-02-2010, 22:24
|
|
|
a no i na koniec zimy nie ma to jak złapać kapcia nie:)hehehe |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 28-02-2010, 22:37
|
|
|
Z tego profilu co widze, to wyglada na to ze przod i tyl ma podobny przeswit, a więc efekt powinien być OK. |
 |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-02-2010, 23:30
|
|
|
nie no prześwit bardzo podobny i z przodu i z tyłu:):):):) ale stoi fajnym klinem:)i wkońcu wygląda trochę agresywniej:)wiadomo lepiej by było jak przód i tył był by niżej ale nie jest zle |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 28-02-2010, 23:51
|
|
|
bieniak, w takim razie musiałbys zainwestowac najlepiej w regulowane zawieszenie Koni albo H&S, swojego czasu H&S miał promocje na zawieszke do Galanta, na gwincie kosztowała jak dobrze pamietam coś koło 1700zł, nowe sprężyny Eibacha dla przykładu kosztuja coś koło 800zł, trzeba do tego doliczyć komplet amorków KYB za około 600zł, nie wiem jak mają sie obecnie ceny zaiweszki H&S czy też Koni, ale niecałe pół roku temu była okazja tanio wyrwać taka zawieszke |
 |
|
|
|
 |
|