Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASO Szczecin
Autor Wiadomość
Mr.U 
Forumowicz
Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-11-2009, 10:23   ASO Szczecin

Nie znalazłem tematu, więc zakładam.
Opinie i doświadczenia z korzystania z ASO w Szczecinie, czyli AUTO CLUB, Ustowo 56.
Jedyne wpisy znalazłem tutaj ale to było dawno temu....
Mam nadzieję, że coś się zmieniło na lepsze, jeśli nie, warto wiedzieć zawczasu...

"Nie wiem, jakie będzie moje następne auto, ale wiem, jakie nie będzie."
"Dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam"
W co pogrywa moja córa

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 16-11-2009, 11:16   

Podobno mają jedne z najwyższych cen przeglądów jeśli chodzi o Outlandera :twisted:
Dla porównania cena przeglądu przy przebiegu 60 tys. km w tym ASO kosztowała jednego z forumowiczów 2 000 PLN, podczas gdy inne ASO biorą średnio o 500-600 PLN mniej.

Pozdr.

Dominik

krisator 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 '09
Wysłany: 17-11-2009, 09:18   

ja jestem jeszcze przed 1. przegladem serwisowym po zakupie - wiec nie bede sie wypowiadal (licho nie spi...a i pracownicy ASO Szczecin zagladaja na forum)

ogolnie to slyszalem kilka opinii ze nie jest dobrze w porownaniu do pozostalych szczecinskich ASO innych producentow

K.

Mr.U 
Forumowicz
Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
Wysłany: 17-11-2009, 09:43   

krisator napisał/a:
ja jestem jeszcze przed 1. przegladem serwisowym po zakupie - wiec nie bede sie wypowiadal (licho nie spi...a i pracownicy ASO Szczecin zagladaja na forum)

I BARDZO DOBRZE, że zaglądają. Świadomość popełnianych błędów to połowa sukcesu.
A zaglądają zapewne po to, żeby podnieść jakość swoich usług i doczekać się tu pochwał (które także należy wpisywać, nie tylko narzekania 8)

Cytat:
ogolnie to slyszalem kilka opinii ze nie jest dobrze w porownaniu do pozostalych szczecinskich ASO innych producentow

I tu jest miejsce, by się swoimi konkretnymi doświadczeniami podzielić z innymi.

"Nie wiem, jakie będzie moje następne auto, ale wiem, jakie nie będzie."
"Dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam"
W co pogrywa moja córa

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-11-2009, 12:02   

jeśli ja mieszkałbym w Szczecinie to na 100% serwisował bym miśka u Niemców. taniej i lepiej.

Pozdr.

Dominik

markyz
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2009, 09:04   

Czesc,
Niezbyt często piszę o innych, ale być może taka informacja pozwoli innym zaoszedzić trochę pieniędzy a ASO w Szczecinie podnieść jakość usług.
Tak więc zacytuje to moje wypowiedzi z innej części tego forum:

Cytat:
Outlander'08 2.2DID 60tys przebieg, ASO w Szczecinie, cena przeglądu 2 tys zł.

Po komentarzu mitsu00, podzwonilem troszke po dealerach no i faktycznie zostalem niezle skrojony :( ceny nigdzie nie przekroczyly 1700 zl a w wiekszosci przypadkow bylo to 1500 - 1600 zl. Wiec info dla szczecinian - serwis mamy cholernie drogi :cry:

Cytat:
Jezeli zaś chodzi o jakość przeglądu to tylko powiem tyle: Na fakturze mam pozycje płyn do spriskiwacza szyb za 14,64 ale niestety w zbiorniczku mojego Outka go nie ma :twisted:
Wymiana płynu chłodnicowego podobno przewidziana na 80tys km lub co 4 lata tez została dokonana mhm pytanie brzmi czy tylko na fakturze?

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 19-11-2009, 19:02   

krisator napisał/a:

powiem Ci tak , ogolnie to nie ma szalu ani z mitsubishi ani z fordem, konczac na volvo... niestety, ale jest to jeden wlasciciel, i prezentuje rowny poziom ( niski ) na we wszystkich tych markach
przetestowane na wlasnej skorze ...

Pinio1969 
Forumowicz

Auto: Lancer SB 1,8 INVITE 2010
Wysłany: 11-02-2010, 19:44   

mitsu00 napisał/a:
jeśli ja mieszkałbym w Szczecinie to na 100% serwisował bym miśka u Niemców. taniej i lepiej.

Aż z ciekawości musze poszukać najbliższego dealera Miśków w mojej okolicy ;) .

Przegląd dopiero w październiku ale juz warto sie rozejrzeć co i jak.

Nikka 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, r 2001
Wysłany: 21-02-2010, 11:33   serwis

Ja skorzystałam raz z serwisu i nigdy więcej ich nie odwiedzę a to mianowicie z powodu cen z kosmosu.
przeżyłam 208 zł za podłączenie do kąpa i diagnostykę, jednak za 1 sondę lambda z wymiana zażyczyli sobie 1200 zł co powiem ze mnie kosztowało w warsztacie 350 zł z wymiana która trwała dosłownie 30 min.

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Auto: brak
Wysłany: 21-02-2010, 23:19   

Ja niestety mialem watpliwa przyjemnosc dwa razy byc w Auto Clubie, co prawda Suzuki, ale to ten sam wlasciciel i budynek i nawet chyba ten sam dzial czesci zamiennych (metr od biurka przy ktorym siedzialem stalo nowe Evo). Przy starszych samochodach w ogole robia łaske jak sie czlowiek o cos pyta i zmusza ich do poszukania w kompie numerow czesci. Mam wrazenie, ze wiem wiecej o budowie swojego samochodu niz pracownik. Same ceny wziete totalnie z sufitu przynajmniej jesli chodzi o Suzuki, komplet 16 hydropopychaczy do Swifta GTi to raptem 7000 zł z hakiem, a wymiana kolejne kilka stow :rolleyes: Do Mitsu w ogole nie dzwonie juz nawet, ale chyba zaczne, bo nic tak nie poprawia humoru jak ceny czesci w ASO :lol: Z nowym samochodem jezdzilbym do Niemiec :?

Pinio1969 
Forumowicz

Auto: Lancer SB 1,8 INVITE 2010
Wysłany: 22-02-2010, 14:56   Re: serwis

Nikka napisał/a:
Ja skorzystałam raz z serwisu i nigdy więcej ich nie odwiedzę a to mianowicie z powodu cen z kosmosu.
przeżyłam 208 zł za podłączenie do kąpa i diagnostykę, jednak za 1 sondę lambda z wymiana zażyczyli sobie 1200 zł co powiem ze mnie kosztowało w warsztacie 350 zł z wymiana która trwała dosłownie 30 min.

No to faktycznie lekki szoczek cenowy. Ja póki co nic u nich nie zostawiłem. Montowałem hak i nalepiali mi ochrony na zderzaki (takie czarne listwy). Niestety nie oczyścili zbyt starannie i jeden z plastrów trzymających się odkleja ;(. Co ciekawe - samochodu nie umyli po zabawie gdyż jak to stwierdzili - zepsuła sie myjka ;(. Co gorsza, juz po wyjeździe będąc w domu zauważyłem na słupkach - na wszystkich :axe: cudowne łapki mechaników. Całe szczęście na myjni chłopaki jakimś środkiem do skór mi to zmyli.

bono 
Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 07-03-2010, 23:05   

Witam,

Czy ktos z Was probowal serwisowac samochod w Niemczech? Jakie wrazenia / ceny?

Pozdrawiam

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-03-2010, 23:24   

Proszę bardzo: http://outlander-forum.de...lander20did.php

Dominik

bono 
Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 07-03-2010, 23:34   

dzieki za linka! ceny w DE wygladaja bardzo dobrze

mam jeszcze jedno pytanie - po jakim przebiegu jest pierwszy przeglad? u mnie w rodzinie pojawil sie Outlander 2.0 diesel z malym przebiegiem, w ksiazce podobno jest napisane, ze przeglad jest przy 20k km, w tym zestawieniu w podanego linka widze, ze ludzie jada do aso po 15k km...

pozdrawiam

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-03-2010, 23:39   

bono napisał/a:
dzieki za linka! ceny w DE wygladaja bardzo dobrze

mam jeszcze jedno pytanie - po jakim przebiegu jest pierwszy przeglad? u mnie w rodzinie pojawil sie Outlander 2.0 diesel z malym przebiegiem, w ksiazce podobno jest napisane, ze przeglad jest przy 20k km, w tym zestawieniu w podanego linka widze, ze ludzie jada do aso po 15k km...

pozdrawiam

Od MY08 co 20 tys. km lub raz w roku.

Dominik

Odpowiedz do tematu