ASO Szczecin |
Autor |
Wiadomość |
Mr.U
Forumowicz Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2009, 10:23 ASO Szczecin
|
|
|
Nie znalazłem tematu, więc zakładam.
Opinie i doświadczenia z korzystania z ASO w Szczecinie, czyli AUTO CLUB, Ustowo 56.
Jedyne wpisy znalazłem tutaj ale to było dawno temu....
Mam nadzieję, że coś się zmieniło na lepsze, jeśli nie, warto wiedzieć zawczasu... |
W co pogrywa moja córa  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 16-11-2009, 11:16
|
|
|
Podobno mają jedne z najwyższych cen przeglądów jeśli chodzi o Outlandera
Dla porównania cena przeglądu przy przebiegu 60 tys. km w tym ASO kosztowała jednego z forumowiczów 2 000 PLN, podczas gdy inne ASO biorą średnio o 500-600 PLN mniej.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
krisator
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 '09
|
Wysłany: 17-11-2009, 09:18
|
|
|
ja jestem jeszcze przed 1. przegladem serwisowym po zakupie - wiec nie bede sie wypowiadal (licho nie spi...a i pracownicy ASO Szczecin zagladaja na forum)
ogolnie to slyszalem kilka opinii ze nie jest dobrze w porownaniu do pozostalych szczecinskich ASO innych producentow
K. |
|
|
|
 |
Mr.U
Forumowicz Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
|
Wysłany: 17-11-2009, 09:43
|
|
|
krisator napisał/a: | ja jestem jeszcze przed 1. przegladem serwisowym po zakupie - wiec nie bede sie wypowiadal (licho nie spi...a i pracownicy ASO Szczecin zagladaja na forum) |
I BARDZO DOBRZE, że zaglądają. Świadomość popełnianych błędów to połowa sukcesu.
A zaglądają zapewne po to, żeby podnieść jakość swoich usług i doczekać się tu pochwał (które także należy wpisywać, nie tylko narzekania
Cytat: | ogolnie to slyszalem kilka opinii ze nie jest dobrze w porownaniu do pozostalych szczecinskich ASO innych producentow |
I tu jest miejsce, by się swoimi konkretnymi doświadczeniami podzielić z innymi. |
W co pogrywa moja córa  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-11-2009, 12:02
|
|
|
jeśli ja mieszkałbym w Szczecinie to na 100% serwisował bym miśka u Niemców. taniej i lepiej.
Pozdr. |
Dominik |
|
|
|
 |
markyz [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2009, 09:04
|
|
|
Czesc,
Niezbyt często piszę o innych, ale być może taka informacja pozwoli innym zaoszedzić trochę pieniędzy a ASO w Szczecinie podnieść jakość usług.
Tak więc zacytuje to moje wypowiedzi z innej części tego forum:
Cytat: | Outlander'08 2.2DID 60tys przebieg, ASO w Szczecinie, cena przeglądu 2 tys zł.
Po komentarzu mitsu00, podzwonilem troszke po dealerach no i faktycznie zostalem niezle skrojony ceny nigdzie nie przekroczyly 1700 zl a w wiekszosci przypadkow bylo to 1500 - 1600 zl. Wiec info dla szczecinian - serwis mamy cholernie drogi
|
Cytat: | Jezeli zaś chodzi o jakość przeglądu to tylko powiem tyle: Na fakturze mam pozycje płyn do spriskiwacza szyb za 14,64 ale niestety w zbiorniczku mojego Outka go nie ma
Wymiana płynu chłodnicowego podobno przewidziana na 80tys km lub co 4 lata tez została dokonana mhm pytanie brzmi czy tylko na fakturze?
|
|
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 19-11-2009, 19:02
|
|
|
krisator napisał/a: | ogolnie to slyszalem kilka opinii ze nie jest dobrze w porownaniu do pozostalych szczecinskich ASO innych producentow
|
powiem Ci tak , ogolnie to nie ma szalu ani z mitsubishi ani z fordem, konczac na volvo... niestety, ale jest to jeden wlasciciel, i prezentuje rowny poziom ( niski ) na we wszystkich tych markach
przetestowane na wlasnej skorze ... |
|
|
|
 |
Pinio1969
Forumowicz

Auto: Lancer SB 1,8 INVITE 2010
|
Wysłany: 11-02-2010, 19:44
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | jeśli ja mieszkałbym w Szczecinie to na 100% serwisował bym miśka u Niemców. taniej i lepiej. |
Aż z ciekawości musze poszukać najbliższego dealera Miśków w mojej okolicy .
Przegląd dopiero w październiku ale juz warto sie rozejrzeć co i jak. |
_________________ If you know your enemy and know yourself, your victory not stand in doubt |
|
|
|
 |
Nikka
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, r 2001
|
Wysłany: 21-02-2010, 11:33 serwis
|
|
|
Ja skorzystałam raz z serwisu i nigdy więcej ich nie odwiedzę a to mianowicie z powodu cen z kosmosu.
przeżyłam 208 zł za podłączenie do kąpa i diagnostykę, jednak za 1 sondę lambda z wymiana zażyczyli sobie 1200 zł co powiem ze mnie kosztowało w warsztacie 350 zł z wymiana która trwała dosłownie 30 min. |
_________________ Lena
01462/KMM
 |
|
|
|
 |
Xsystoff
Mitsumaniak user
Auto: brak
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 708 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 21-02-2010, 23:19
|
|
|
Ja niestety mialem watpliwa przyjemnosc dwa razy byc w Auto Clubie, co prawda Suzuki, ale to ten sam wlasciciel i budynek i nawet chyba ten sam dzial czesci zamiennych (metr od biurka przy ktorym siedzialem stalo nowe Evo). Przy starszych samochodach w ogole robia łaske jak sie czlowiek o cos pyta i zmusza ich do poszukania w kompie numerow czesci. Mam wrazenie, ze wiem wiecej o budowie swojego samochodu niz pracownik. Same ceny wziete totalnie z sufitu przynajmniej jesli chodzi o Suzuki, komplet 16 hydropopychaczy do Swifta GTi to raptem 7000 zł z hakiem, a wymiana kolejne kilka stow Do Mitsu w ogole nie dzwonie juz nawet, ale chyba zaczne, bo nic tak nie poprawia humoru jak ceny czesci w ASO Z nowym samochodem jezdzilbym do Niemiec |
_________________ Renault Espace IV ph2`08
Renault Laguna II ph1`03 |
|
|
|
 |
Pinio1969
Forumowicz

Auto: Lancer SB 1,8 INVITE 2010
|
Wysłany: 22-02-2010, 14:56 Re: serwis
|
|
|
Nikka napisał/a: | Ja skorzystałam raz z serwisu i nigdy więcej ich nie odwiedzę a to mianowicie z powodu cen z kosmosu.
przeżyłam 208 zł za podłączenie do kąpa i diagnostykę, jednak za 1 sondę lambda z wymiana zażyczyli sobie 1200 zł co powiem ze mnie kosztowało w warsztacie 350 zł z wymiana która trwała dosłownie 30 min. |
No to faktycznie lekki szoczek cenowy. Ja póki co nic u nich nie zostawiłem. Montowałem hak i nalepiali mi ochrony na zderzaki (takie czarne listwy). Niestety nie oczyścili zbyt starannie i jeden z plastrów trzymających się odkleja ;(. Co ciekawe - samochodu nie umyli po zabawie gdyż jak to stwierdzili - zepsuła sie myjka ;(. Co gorsza, juz po wyjeździe będąc w domu zauważyłem na słupkach - na wszystkich cudowne łapki mechaników. Całe szczęście na myjni chłopaki jakimś środkiem do skór mi to zmyli. |
_________________ If you know your enemy and know yourself, your victory not stand in doubt |
|
|
|
 |
bono
Forumowicz
Auto: Outlander
|
Wysłany: 07-03-2010, 23:05
|
|
|
Witam,
Czy ktos z Was probowal serwisowac samochod w Niemczech? Jakie wrazenia / ceny?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
|
|
|
 |
bono
Forumowicz
Auto: Outlander
|
Wysłany: 07-03-2010, 23:34
|
|
|
dzieki za linka! ceny w DE wygladaja bardzo dobrze
mam jeszcze jedno pytanie - po jakim przebiegu jest pierwszy przeglad? u mnie w rodzinie pojawil sie Outlander 2.0 diesel z malym przebiegiem, w ksiazce podobno jest napisane, ze przeglad jest przy 20k km, w tym zestawieniu w podanego linka widze, ze ludzie jada do aso po 15k km...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 07-03-2010, 23:39
|
|
|
bono napisał/a: | dzieki za linka! ceny w DE wygladaja bardzo dobrze
mam jeszcze jedno pytanie - po jakim przebiegu jest pierwszy przeglad? u mnie w rodzinie pojawil sie Outlander 2.0 diesel z malym przebiegiem, w ksiazce podobno jest napisane, ze przeglad jest przy 20k km, w tym zestawieniu w podanego linka widze, ze ludzie jada do aso po 15k km...
pozdrawiam |
Od MY08 co 20 tys. km lub raz w roku. |
Dominik |
|
|
|
 |
|