|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Otwarty przez: Owczar 23-03-2010, 11:26 |
[EAx 97-04] galant 2,5 v6 Bydgoszcz - opinia? |
Autor |
Wiadomość |
smuzzy
Nowy Forumowicz
Auto: brak :-(
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2009, 20:32 [EAx 97-04] galant 2,5 v6 Bydgoszcz - opinia?
|
|
|
witam
spójrzcie na tego galanta:
galant Bydgoszcz
Kod: | Rok produkcji (1900 - 2100): 2002
Przebieg (km): 170000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Skórzana tapicerka, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Sprowadzony
Zamów inspekcję Co to jest inspekcja pojazdu?
Witam!!!
Przedmiotem licytacji jest samochód osobowy MITSUBISHI GALANT 2,5 V6 24V 163 KM.
Produkcja - grudzień 2002,
Pierwsza rejestracja 2003/2004.
Samochód wyposażony jest w praktycznie najlepszy motor z oferty Mitsubishi - widlasty sześciocylindrowy. Poza nim były oferowane 2,0 czterocylindrowe (trochę za słabe do wyglądu i aspiracji tego auta, 2,4GDI- silnik niestety rzędowy przy czym konstrukcja tego silnika praktycznie wyklucza montaż gazu. Samochód posiada pełne dodatkowe wyposażenie, w tym skóry, klimatronik, pełną elektrykę, oryginalne alufelgi, itp.
Samochód nie eksploatowany w Polsce - do rejestracji.
Wyposażony w instalację gazową SEKWENCYJNĄ!!! Jej wartość z nawiązką zrekompensuje ewentualne koszty rejestracji, ponadto zapewnia doskonałe właściwości trakcyjne oraz niskie koszty eksploatacji. Samochód przyjechał z Niemiec na kołach, początkowo z przeznaczeniem dla żony, zmiana planów wymusza sprzedaż poniżej ceny zakupu - to naprawdę okazja, odliczając cenę instalacji sekwencyjnej dla silnika V6 w kwocie min. 4500 zł - otrzymujemy auto w cenie leciutko powyzej 10 tyś zł. Koszt rejestracji ok 3.000 zł (w tym akcyza naliczana w następujący sposób - min. wartość rynkowa minus 22% minus 18% razy 0,18. Samochód pali od 10 do 14 l/100km gazu co daje nam koszt eksploatacji w kwocie ok. 23 zł/100 km, przy czym pomruk tego silnika - bezcenny ;) Skrzynia może pracować zarówno w trybie automatycznym jak i manualnym. Nie musisz się martwić o awaryjność tych skrzyń - wytrzymują dużo więcej niż manualne a ewentualne koszty naprawy sa zbliżone do siebie. Skrzynie te były reklamowane jako "inteligentne" ponieważ zmiana biegów odbywa się praktycznie niewyczuwalnie. Polecam.
Cena oczywiście do uzgodnienia - rozpatrzę każdą ofertę. |
 |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 23-03-2010, 11:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 18-12-2009, 07:51
|
|
|
Nie wiem dlaczego takie małe zdjęcia wrzucone- po powiększeniu nic prawie nie widać.
Chyba, że nie umiem ich powiększyć.
Zapytaj co to za instalacja. Czy aby nie holenderska z pompą w/na butli. |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 18-12-2009, 19:20
|
|
|
smuzzy napisał/a: | Przebieg (km): 170000 |
Brakuje osłony lampy przeciwmgielnej po prawej. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale w tym roczniku powinny być także halogeny dalekosiężne.
Generalnie źle nie wygląda ale ten przebieg to bujda. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-12-2009, 19:46
|
|
|
Zbiorniczek wyrównawczy puściutki |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 18-12-2009, 19:51
|
|
|
robertdg napisał/a: | Zbiorniczek wyrównawczy puściutki |
Nie, płyn jest na normalnym poziomie. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-12-2009, 19:55
|
|
|
fj_mike napisał/a: | Nie, płyn jest na normalnym poziomie. | chyba ten od wspomagania, na MIN. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
pitbu77
Mitsumaniak Made in Poland

Auto: Galant EA5W '98 Nardi Torino
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 728 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 21-12-2009, 00:16
|
|
|
Ja go już gdzieś widziałem... Od dłuższego czasu do sprzedania (mówię przynajmniej o kilku tygodniach). Poza tym instalacja gazowa ciosana siekierką... pięknie to nie jest zrobione. |
_________________ ラリードライバーは、横にそれをします - Rally drivers do it sideways
"Nie ucz świni śpiewać bo stracisz czas i zdenerwujesz świnię"
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14373 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 21-12-2009, 11:58
|
|
|
smuzzy, poproś o VIN. |
|
|
|
 |
smuzzy
Nowy Forumowicz
Auto: brak :-(
|
Wysłany: 21-12-2009, 18:08
|
|
|
ups, kolejny temat do zamknięcia
jutro odbieram galanta 2,5 V6 z Niemiec.
jak będzie ok i jak znajdę czas (praca.... grrrr..... ) to się pochwalę
dzięki za pomoc i w ogóle... |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 21-01-2010, 09:23 [EAx 96-04] Galant 2.5V6 Bydgoszcz 2002 z Niemiec z gazem
|
|
|
http://moto.allegro.pl/it...mbi_okazja.html
Witam!!!
Przedmiotem licytacji jest samochód osobowy MITSUBISHI GALANT 2,5 V6 24V 163 KM.
Produkcja - grudzień 2002,
Pierwsza rejestracja 2003/2004.
Samochód wyposażony jest w praktycznie najlepszy motor z oferty Mitsubishi - widlasty sześciocylindrowy. Poza nim były oferowane 2,0 czterocylindrowe (trochę za słabe do wyglądu i aspiracji tego auta, 2,4GDI- silnik niestety rzędowy przy czym konstrukcja tego silnika praktycznie wyklucza montaż gazu). Samochód posiada pełne dodatkowe wyposażenie, w tym skóry, klimatronik, pełną elektrykę, oryginalne alufelgi, tempomat, itp.
Samochód nie eksploatowany w Polsce - do rejestracji.
Wyposażony w instalację gazową SEKWENCYJNĄ!!! Jej wartość z nawiązką zrekompensuje ewentualne koszty rejestracji, ponadto zapewnia doskonałe właściwości trakcyjne oraz niskie koszty eksploatacji. Samochód przyjechał z Niemiec na kołach, początkowo z przeznaczeniem dla żony, zmiana planów wymusza sprzedaż poniżej ceny zakupu - to naprawdę okazja, odliczając cenę instalacji sekwencyjnej dla silnika V6 w kwocie min. 4500 zł - otrzymujemy auto w cenie leciutko powyzej 10 tyś zł. Koszt rejestracji ok 3.000 zł (w tym akcyza naliczana w następujący sposób - min. wartość rynkowa minus 22% minus 18% razy 0,18. Samochód pali w trasie od 9 do 11 l/100km gazu co daje nam koszt eksploatacji w kwocie ok. 20 zł/100 km, przy czym pomruk tego silnika - bezcenny Skrzynia może pracować zarówno w trybie automatycznym jak i manualnym. Nie musisz się martwić o awaryjność tych skrzyń - wytrzymują dużo więcej niż manualne a ewentualne koszty naprawy sa zbliżone do siebie. Skrzynie te były reklamowane jako "inteligentne" ponieważ zmiana biegów odbywa się praktycznie niewyczuwalnie. Polecam.
Cena oczywiście do uzgodnienia - rozpatrzę każdą ofertę.
Witam, zainteresowała mnie ta oferta. Do Bydgoszczy mam kawał drogi...czy ktoś z tamtych okolic zna to autko, kojarzy, było już oferowane gdzieś?
Troszkę mnie odtrasza kwestia rejestracji, bo to chyba sporo latania...
Bardzo proszę o opinie |
Ostatnio zmieniony przez tommyc1 21-01-2010, 09:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14373 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 21-01-2010, 09:38
|
|
|
Brak emblematu Avance na drzwiach i emblematów na tylnej klapie, brak zdjęcia tyłu, brak plastikowej osłony silnika (gaz), wlew gazu zamontowany okropnie. Zaślepka zderzaka nie jest w kolorze. nie jestem pewien, ale prawy reflektor chyba jest zaparowany.
Brak płynu z zbiorniczku.
[ Dodano: 21-01-2010, 09:38 ]
Poproś o VIN. |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 21-01-2010, 09:49
|
|
|
Dzięki Owczar, już wysłałem zapytanie do sprzedającego |
|
|
|
 |
małkis [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2010, 16:37
|
|
|
tommyc1 co się dowiedzałeś? prawdę mówiąc też trafiłem na to ogłoszenie, rozmawiałem z gościem i twierdził że dla żony sprowadził we wrześniu dziś mamy luty i auto stoi
powiedział również że świeci się kontrolka od ABS, pytanie co się tam wysypało...
książki serwisowej nie posiada i w ten przebieg 170 to absolutnie nie wierzę |
|
|
|
 |
sewkor
Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
|
Wysłany: 06-02-2010, 18:57
|
|
|
Reflektor nie jest zaparowany. To raczej zmotowienie klosza ze względu na duży przebieg ( raczej nie 170 tyś ). O ile pamiętam wykonane są z laminowanego plastiku i przy durzuch przebiegach tak zazwyczaj wyglądają. Lekko matowe i zżółknięte od żarówek. Takie moje zdanie. |
_________________ 007 " Diamenty są wieczne " |
|
|
|
 |
|
|