|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 06-02-2010, 21:29 |
Mitsubishi Galant GALANT,SPROWADZONY,OPŁACONY |
Autor |
Wiadomość |
lego86
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-01-2010, 19:22 Mitsubishi Galant GALANT,SPROWADZONY,OPŁACONY
|
|
|
Witam wszystkich Chciałbym być szczęśliwym posiadaczem Galanta. Chciałem się zwrócić o prośbę co do tego ogłoszenia
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10983328
Oferta wydaje się być ciekawa, aczkolwiek gdyby ktoś mógł pomóc, podpowiedzieć bądź zna kogoś kto ma do sprzedania taki samochód byłoby świetnie
z góry dzięki za pomoc
-----------------------------------------
Cena (brutto):
12 800 PLN / 3 116 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:
Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1998, 146 890 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 140 KM (103 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: przygotowany do rejestracji/opłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe
Opis pojazdu:
Mitsubishi GALANT 2,0 1998 rok, auto sprowadzone z niemiec ,opłacone(wszystkie opłaty celno-skarbowe,recykling,przegląd) przygotowane do rejestracji (koszt około 235zł), Samochód nie wymaga wkładu finansowego, wsiadać i jechać, po wykupieniu ubezpieczenia można wracać na kołach do domu,Autko posiada klimatyzacje, elektryczne szybki (przód i tył), szyberdach i lusterka, wspomaganie kierownicy, poduszki powietrzne (4szt),ABS,halogeny,radio,regulowaną wysokość kierownicy,centralny zamek z pilotem,Samochód we wrzesniu 2009 roku przy przebiegu 145174 Km miał robiony nowy przegląd i test spalin . |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 03-01-2010, 19:30
|
|
|
Auto było opisane tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=46419 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 03-01-2010, 19:39
|
|
|
Autko wygląda bardzo ładnie. Wręcz aż za ładnie.
Przebieg bardzo prawdopodobny (lub zbliżony), tapicerka nie zmęczona, pedały też nie są mocno wytarte.
Poproś o zdjęcie komory silnika.
Sądzę, że jest warty uwagi. Jeśli sprawdzisz go organoleptycznie, i wszystko będzie OK, to bierz go jak najszybciej
[ Dodano: 03-01-2010, 19:42 ]
robertdg, w tym linku żadnych konkretów nie ma, na temat tego auta.
Jedyny minus to brak klimatronika, ale to zależy od indywidualnych upodobań. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 03-01-2010, 19:48
|
|
|
fj_mike, Kmer napisał wystarczająco:
Kmer napisał/a: |
Odnośnie drugiego z Lubania auto wygląda ładnie,brak zdjęć lewego przodu,poproś sprzedajacego żeby Ci dosłał zdjęcia,oraz komory silnika,zapytaj ile auto ma poduszek i czy z tylu szyby są elektryczne czy na korbki,przydałoby się zdjęcie od tylu,możliwe że tylko mi się wydaje ze oznaczenia są krzywo przyklejone,jak widać na zdjęciach klima manualna,także jest to troszkę uboższa wersja galanta,ogólnie z tych zdjęć auto prezentuje się ładnie. |
No to co ja mógłbym tu jeszcze napisać silnik ma 136KM a nie 140KM, taki upierdliwy atut , cena się podniosła wzgledem ostatniego ogłoszenia. Sądzę że więcej tutaj nie trzeba dodawać, no chyba że wpadnie Forest_taft i dostrzeże coś swoim fachowym okiem
P.S. No i szyberdach fajna sprawa. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
lego86
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-01-2010, 20:25
|
|
|
robertdg napisał/a: | fj_mike, Kmer napisał wystarczająco:
Kmer napisał/a: |
Odnośnie drugiego z Lubania auto wygląda ładnie,brak zdjęć lewego przodu,poproś sprzedajacego żeby Ci dosłał zdjęcia,oraz komory silnika,zapytaj ile auto ma poduszek i czy z tylu szyby są elektryczne czy na korbki,przydałoby się zdjęcie od tylu,możliwe że tylko mi się wydaje ze oznaczenia są krzywo przyklejone,jak widać na zdjęciach klima manualna,także jest to troszkę uboższa wersja galanta,ogólnie z tych zdjęć auto prezentuje się ładnie. |
No to co ja mógłbym tu jeszcze napisać silnik ma 136KM a nie 140KM, taki upierdliwy atut , cena się podniosła wzgledem ostatniego ogłoszenia. Sądzę że więcej tutaj nie trzeba dodawać, no chyba że wpadnie Forest_taft i dostrzeże coś swoim fachowym okiem
P.S. No i szyberdach fajna sprawa. |
co do poduszek jest tam napisane i tak samo z elektrycznymi szybami. O resztę zdjęć zapytałem się i czekam na odpowiedź |
|
|
|
 |
michaell
Nowy Forumowicz
Auto: saab
|
Wysłany: 03-01-2010, 21:08
|
|
|
zapytaj o książkę serwisową, bo ten przebieg jest trochę popularny 130-180tyskm
Podejrzenie propagowania swojego auta...
[ Dodano: 03-01-2010, 21:18 ]
chociaz w tym drugim napisane ze tylko ze serwisowany ale skoro tak to ma jakies potwierdzenie tego |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 03-01-2010, 22:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lego86
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-01-2010, 21:27
|
|
|
michaell napisał/a: | zapytaj o książkę serwisową, bo ten przebieg jest trochę popularny 130-180tyskm
[ Dodano: 03-01-2010, 21:16 ]
popatrz na te gale mają ksiązki, ja bym wolal kupic samochod ktory ma ksiązke przynajmniej wiem jaki ma przebieg
[ Dodano: 03-01-2010, 21:18 ]
chociaz w tym drugim napisane ze tylko ze serwisowany ale skoro tak to ma jakies potwierdzenie tego |
Dobra sugestia. Lecz co do linków to interesuje mnie tylko sedan |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 03-01-2010, 22:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
michaell
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-01-2010, 21:36
|
|
|
EDIT by Jackie |
Ostatnio zmieniony przez Jackie 04-01-2010, 10:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 03-01-2010, 21:38
|
|
|
michaell i lego86 wierzycie w książki serwisowe od handlarzy Jak chcecie, aby załatwić książke serwisową dla handlarza to żaden problem, auto może miec napite 400 tyś km i chodzić jak zegarek, a może miec nabite 150tyś i będzie chodziło jak klekot, bez mechanika kupno auta podejmujesz na własne ryzyko i też nie masz pewności ze ksiażka serwisowa nie jest fikcyjna. |
 |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 03-01-2010, 21:38
|
|
|
lego86 napisał/a: | co do poduszek jest tam napisane i tak samo z elektrycznymi szybami. |
To że jest napisane w ogłoszeniu że ma,to akurat nie musi być tak do końca prawda,duża część galantów z manualna klima była produkowana tylko z 2 poduszkami i manualnymi szybami z tyłu,stąd moje przypuszczenia że to może być ta wersja,bo nie mogę się dopatrzeć zaślepki na siedzeniu od poduszki powietrznej. |
|
|
|
 |
lego86
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-01-2010, 21:47
|
|
|
Dostałem odpowiedź od sprzedającego
Witam, mogę przesłać panu wiecej zdjęć, nie ma sprawy, z tym że muszę je zrobic, proszę napisać co dokładnie pana interesuje , zrobię wtedy dokładniejsze zdjecia, autko ma 4 poduszki, przebieg auta udokumentowany jest wydrukiem z przglądu który byl robiony we wrześniu, jest na to kwit,aczkolwiek jeżeli bedzie pan chciał mozna autko sprawdzić w kazdej stacji diagnostycznej czy serwisie, jak i sprawdzić sobie np grubość lakieru, nie mam nic do ukrycia,dziekuje pozdr
do tego jeszcze znalazłem jeszcze jedno ogłoszenie
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10976799
co wy na to ? |
|
|
|
 |
michaell
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-01-2010, 21:48
|
|
|
ale jednak czasem przebieg moze byc prawdziwy lepszy z ksiazka niz bez
wiem ze dzisiaj wszystko mozna kupic, naprawic tapicerke tez mozna wymienic jesli zniszczona, czy kierownice obrobic
[ Dodano: 03-01-2010, 21:52 ]
mialem ci i tego linka przeslac ale sadzilem ze kolor ci sie nie spodoba |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 03-01-2010, 22:11
|
|
|
michaell napisał/a: | http://otomoto.pl/mitsubi...-C11003452.html
a moze ten | spójrz na maske i błotnik przedni od strony prawej wygląda jakby odstawało i było źle spasowane, ponadto atrapa z przodu nieoryginalna, więcej nie napisze bo zdjęcia słabej jakości, w celu lepszej oceny potrzebne byłyby lepsze zdjecia, wiekszej rozdzielczosci ora znie robione za bardzo z daleka,
tutaj juz jest bogatsza wersja wyposażenia, bodajże myta komora silnika, daleko nie masz wartałoby pojechać i obejrzeć z fachowcem |
 |
|
|
|
 |
lego86
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 04-01-2010, 17:10
|
|
|
Nadkole tylne do roboty, ale tragedii nie ma, te auta niestety tak maja, na drugim nadkolu nie ma az tyle rdzy, moze juz ktos wczesniej podreperował, opadniety zderzak pod prawym przednim reflektorem, chyba widze slady korozji pod spodem tylnej klapy od lewej strony, ale pewnosci nie mam ze to np brudne, brak lewarka do koła może ktoś go wyciągnął, albo włąsciciel schował, jak jestes zainteresowany to bierz fachowca ze soba pod pache i smigaj po zakup. Bo wiadomo ze na zywo inaczej bedzie auto wygladac. |
 |
|
|
|
 |
|
|