|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] Elektryczne szyby, problem z domykaniem |
Autor |
Wiadomość |
loop999 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2010, 21:20 [EAxx] Elektryczne szyby, problem z domykaniem
|
|
|
witam mam pytanko . w moim galu gdy dosuwam automatycznie szybę pasażera od kierowcy to sama sie odsuwa do połowy i tak do skutku mogę sie bawić jedyna opcja zamknięcia tej szyby to zasuwanie jej stopniowo powoli wiecie co to może być tylko od pasażera to się dzieje |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 08-01-2010, 22:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14369 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 08-01-2010, 22:58
|
|
|
loop999, w galancie jest zabezpieczenie. Szyba opada w dół gdy spotka większy opór wcześniej niż powinna. Np jak włożysz rękę.
Sprawdź czy prowadnice są ok, czy nie ma tam czegoś. Możliwe że ma pod koniec ciężko więc się opuszcza. |
|
|
|
 |
voytech
Mitsumaniak

Auto: EA3W '99 Avance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Mar 2009 Posty: 95 Skąd: Czeladź
|
Wysłany: 11-01-2010, 09:21
|
|
|
A jak już sprawdzisz, że nic nie blokuje, to wtedy zamknij ją i trzymaj nadal wciśnięty klawisz, nie pamiętam ile, ale powiedzmy że z pół minuty. Potem otwórz, znów trzymając 30 sekund dłużej, znów zamknij 30 sekund dłużej i potem powinno być już OK. |
_________________ 01559/KMM |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2010, 14:41
|
|
|
U mnie jest podobny problem, a prowadnice są czyściutkie.
A sposób z zamykaniem i trzymaniem nie działa z prostej przyczyny - po zamknięciu i naciśnięciu guzika po prostu opada jak wcześniej
Pzdr |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 11-01-2010, 15:49
|
|
|
voytech, sygerujesz że Galant ma programowalny sterownik szyb |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
voytech
Mitsumaniak

Auto: EA3W '99 Avance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Mar 2009 Posty: 95 Skąd: Czeladź
|
Wysłany: 12-01-2010, 11:05
|
|
|
robertdg napisał/a: | voytech, sygerujesz że Galant ma programowalny sterownik szyb |
Nie sugeruję. Wiem z tego forum i z autopsji.
Ot, choćby stąd:
http://forum.mitsumaniaki...p=531253#531253
Dodatkowo, gdy walczyłem z moją nieotwierającą się szybą miałem okazję obejrzeć panel jej sterowania (pełno elektroniki) i porównać to z service manualem dostępnym w Downloadzie.
Schematy w SM mówią o zupełnie innym samochodzie niż ja mam, bez elektroniki, sama elektryka.
Również borykałem się z problemem niedomykającej się szyby (wsadziłem tam szalik wracając z meczu) i ww. sposób pomógł mi od ręki. |
_________________ 01559/KMM |
|
|
|
 |
florek
Nowy Forumowicz
Auto: galant EA V6
|
Wysłany: 19-01-2010, 00:52
|
|
|
norma... u mnie akurat szyba sie lekko kantowala przez luzy w mechanizmie podnosnika, przez co miala ciezko i tez uklad przeciwko ucinaniu rąk odsuwal szybe z powrotem. kupilem sobie podnosnik w ladnym stanie, wymienilem i po problemie. |
|
|
|
 |
|
|