Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Proszę o opinie ?? Chce kupić Eclipse
Autor Wiadomość
matti87 
Forumowicz

Auto: Galant 1.8td 1990r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2010, 23:29   Proszę o opinie ?? Chce kupić Eclipse

Proszę o opinię .. Opłaca się chcę się zamienić galantem 1.8 td za to ęclipse warto ?? dodam że galanta już powoli rdza pożera i coś ciężko pali na zimnym silniku .. a i 1000zł mam mu dopłacić

[ Dodano: 11-02-2010, 23:30 ]
zapomniałem wkleić linka :) http://www.rzeszowiak.pl/szukaj/0/0/0/1/?z=eclipse

wojtas gst 
Forumowicz

Auto: Eclipse GST 92' USA
Wysłany: 02-03-2010, 10:43   

to jakiś trup pewnie. generalnie nie polecam rozglądanie się za Eclipsami w tych cenach. Ja szukałem GSa w kwocie ok 7-8 tyś jakieś 1,5roku temu i powiem, że było ciężko..
Nie wiem jak Twój Galant się sprawuje, ale tak czy inaczej uważaj żebyś nie wpadł z deszczu pod rynnę.
Ja bym na Twoim miejscu opchnął Galanta, odłożył trochę kasy i kupił zadbany egzemplarz.. inaczej mogą Cię koszty zeżreć

barteski 
Forumowicz

Auto: 1G TURBO 1G N/A
Wysłany: 04-03-2010, 08:38   

własnie tak dopłacasz 1000 znaczy galanta na niecałe 3000 zl wyceniliscie ??
wjak znam zycie za ta kase ecli bedzeiesz musial ze 2000 wpompowac minimum i ecli wyjdzie 7tys zł
a za 7 juz morzesz conieco powybierac a za gotówke inaczej sie kupóje 8)

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 04-03-2010, 10:04   

2000 zł wpompowane w ecli w dobrym stanie to tylko kropla w morzu wydatków, w trupa za 3-4tyś trzeba wpakować kilka razy więcej. No chyba, że ktoś pompuje tylko tyle, aby auto się toczyło i nic więcej...

Misieklbn 
Forumowicz

Auto: Colt 1,3 94r
Wysłany: 05-03-2010, 23:44   

dołożysz do niego 3 razy tyle co za niego dałes uwież mi wiem co mowie bo mój już prawie miesiąc stoi w serwisie hamulce 1000zł rozrząd 1000zł przeguby łożyska sprzegło nastepne 2000-3000 tys to same częsci tyle kosztuja i tak z grubsza a inne pierdoły też dolicz z 1000zł filtry swiece przeowdy czujniki płyny oleje itp. a gdzie robocizna ubezpieczenie opony itp!!! nie daj Boże żeby coś z silnikiem było bo następne kilka tys chyba że kupisz samochód tani trzymający sie kupy i zrobic go porządnie dla siebie wtedy wiesz co masz bo rodzynka to chyba nie trafisz w tych pieniądzach....

luki20j 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1g 2.0
Wysłany: 06-03-2010, 01:28   

Zgadzam się z tym ze im mniej zapłacisz za eclipse, tym więcej później do niej dołożysz
Misieklbn napisał/a:
1000zł rozrząd

Tylko, że mowa o ORYGINALNYM rozrządzie
Misieklbn napisał/a:
1000zł przeguby łożyska

Łożysko nippona to 150zł na jedno przednie koło, z tyłem nie jest tak łatwo bo całe piasty trza wymieniać 400zł sztuka.
Misieklbn napisał/a:
sprzegło nastepne 2000-3000 tys

Jak najbardziej sprzęgło od turbo tyle kosztuje, i to pozadne, przyzwoity zestaw do GS'a jesli nie ebdziesz jezdził na wyscigi i katował go to 600zł za Valeo na przykład

Misieklbn napisał/a:
1000zł filtry swiece przeowdy czujniki płyny oleje

Filtr OLeju to 60zł, super filtr powiertzra K&N to 180zł Swiece NGK i tylko takie swiece do silnika 4g63 to 10zł od sztuki :) :shock:

Kolejna rzecz - często padają np:

Silniczek krokowy 120zł mam takie 3
Czujnik TPS 60zł (kupiłem swojego to własnie ten czujnik był uszkodzony i nikt nie wiedział czemu silnik lubiał zgasnąc, no i temu za egzemplarz w super stanie zapłaciłem 5tyś)
Czujnik Spalania stukowego : 70zł

Ubezpieczenie w Link 4 ja z Ojcem (47lat, długo ma prawojazdy), 560zł rocznie

TO auto nie do końca jest takie drogie jak sie wydaje, polecam poszukania pomocy co do czesci w klubie zżeszajacym miłośników tych aut. Przed podjęciem decyzji obejżyj z kimś kto sie zna na tych modelach swój wypatrzony egzemplarz.

Kolejny przykład kolega z klubu Kupił Eclipse 1g za 3500zł i nie odstraszyła go cena, z tym że jechał z kimś kto coś wie o tych autach i jedyne co musiał zrobić oprócz wymiany rozrządu to pospawanie wydechu bo dziurka była, a auto w takim stanie, że ja mu osobiscie zazdroszcze :D

wojtas gst 
Forumowicz

Auto: Eclipse GST 92' USA
Wysłany: 11-03-2010, 08:25   

luki20j napisał/a:
sprzegło nastepne 2000-3000 tys

Jak najbardziej sprzęgło od turbo tyle kosztuje, i to pozadne

czy ja wiem... 2-3tys to duzo, chyba że mówisz np o ACT to wtedy ok 1900zl samo sprzęgło.
jeżeli chodzi o turbo to exedy sobie również dobrze radzi i jest sporo tańsze

luki20j 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1g 2.0
Wysłany: 11-03-2010, 12:25   

Oj kolega Mysza z klubukupował za 3 ys sprzegło z tym ze ma 320 koni w swoim 4g63

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 11-03-2010, 13:06   

Panowie nie popadajmy w skrajności seryjne sprzęgło do turbo od EXEDY to koszt rzędu 700-800zł. Jak ktoś tuninguje to musi się liczyć z wydatkami. Do seryjnego auta, seryjne sprzęgło wystarczy, co więcej nie ma tam sensu pakować super sprzęgła za 3000zł bo i tak się różnicy nie odczuje (może poza twardszym pedałem sprzęgła, co może być większą uciążliwością niż zaletą).

Niektóre części są tańsze, inne droższe ale generalnie utrzymanie eclipse w dobrym stanie jest naprawdę kosztowne. A na doprowadzenie do stanu dobrego truposzcza za kilka tyś złotych wymaga worka pieniędzy (niestety bez dna).

Podstawowa eksploatacja nie jest jakoś szczególnie droga. Olej/filtry/świece jak w każdym innym aucie. Niestety reszta części jest już sporo droższa np. rozrząd/amortyzatory/czujniki...

Dla obrazu za koszt jednego amortyzatora przedniego do ecli, kupiłem dla ojca do xsary cały komplet amorków. Zarówno do ecli, jak do xsary były to amorki KYB Excel-G.

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 11-03-2010, 13:23   

luki20j napisał/a:
z tym ze ma 320 koni w swoim 4g63

kiedyś pokazywał wykres to było 297koni...

poza tym 3000zł na sprzegło ale on ma to na 400 koni i 552 NM momentu wytrzymałość, do seryjnego turbo to cena taka jak viader, pisze

zreszta teraz to sprzęgło co ma mysza kosztuje 2200zł a są jeszcze tańsze modele

luki20j napisał/a:
i katował go to 600zł za Valeo na przykład

do gs'a to exedy albo luk koszt 400-600zł i lepsze niz valeo... na pewno nic NKK itp szkoda kasy, zreszta sprzegło wymienia raz na kilkadziesiat tysiecy jak jest wszystko ok i normalnie uzytkowane...

luki20j napisał/a:
Tylko, że mowa o ORYGINALNYM rozrządzie

za 1000zł da rade kupić rozrzad paski mitsuboshi rolki oraz napinacz i sie mieścimy, trzeba wiedziec gdzie i co, paski mitsuboshi to to samo co mitsubishi...

luki20j napisał/a:
Filtr OLeju to 60zł, super filtr powiertzra K&N to 180zł Swiece NGK i tylko takie swiece do silnika 4g63 to 10zł od sztuki :) :shock:

filtr oleju 60zł k&n to tak ,ale Knecht'a ktory jest tak samo dobry a mniej znany w Ic 27zł, filtr powietrza, masz na myśli wkladke teraz ponad 200zł ale można tez kupić Knecht'a za 110zł, świece NGK to fakt sa dobre , ale moga być również denso, bo takie zaleca mitsubishi jeszcze wymieniaja swiece champion ale raczej NGK i Denso....

Odpowiedz do tematu