Wiosenny Zlocik Sigma/Diamante 2010 [Czewujewo 2010] |
Autor |
Wiadomość |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2010, 21:23 Wiosenny Zlocik Sigma/Diamante 2010 [Czewujewo 2010]
|
|
|
I cóż czas płynie nie ubłaganie i to już prawie 3 miesiące odkąd się widzieliśmy po raz ostatni , wiec myślę że chyba czas na rozmyślanie nad kolejnym spotem
Wojtas i ja rzucamy propozycje organizacji kolejnego zlotu tym razem w WLKP a dokładnie w miejscowości Żnin w terminie 1,2,3 Maja
Myślę że czasu jest sporo by każdy mógł sobie już teraz zaplanować wyjazd.
Dlaczego Żnin lub okolice? Bo jest tutaj masa atrakcji i dla dużych i dla dzieci, jednym słowem typowo rodzinny wypoczynek
W obrębie 100km jest Poznań, Gniezno, Biskupin miasta w których można dużo ciekawych rzeczy zobaczyć
Uważam że to już czas by zacząć tworzyć listę kto by chciał przyjechać na spota po to by móc załatwiać noclegi, tylko mała prośba jeśli ktoś się wpisuje to oznacza ze jest zdecydowany na przyjazd i na tej podstawie będzie robiona rezerwacja
Lista będzie zamknięta 31 Marca Musi być jeszcze czas na załatwienie rezerwacji
1 Kosior1975 + Beata + córka
2
3
4
5
6
7
8
9 |
Ostatnio zmieniony przez lukasz12 01-05-2012, 21:13, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2010, 21:30
|
|
|
1 Kosior1975
2 Noritsu
3
4
5
6
7
8
9 |
|
|
|
 |
Zajc3w
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 801 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 15-02-2010, 22:25
|
|
|
1 Kosior1975
2 Noritsu
3 Zajc3w + Fotomisia
4
5
6
7
8
9 |
_________________ Toyota Celica 2003 T-sport RHD.
Suzuki Ignis Sport 2004 RHD - przeszłość
Honda civic 1999 1.5 Vtec RHD - sprzedana
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 18-02-2010, 17:50
|
|
|
daleeekooo ale pewnie bedę a pewniej bedę jak zrobicie tam gdzie autostradą się da dojechać bo dojazd jest masakryczny
Moja propozycja :
jeziorka koło lubin niedaleko wrocławia. tez w tych okolicach , a są fajniejsze jeziorka i promy i lasy itd
albo jeziorsko koło Sieradza też większa woda jest , albo wogóle gdzieś gdzie są kajaki , albo góry , albo coś i na 4 dni :]
1 Kosior1975
2 Noritsu
3 Zajc3w + Fotomisia
4 VirMan + Asia
5
6
7
8
9 |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3556 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 18-02-2010, 20:33
|
|
|
1 Kosior1975
2 Noritsu
3 Zajc3w + Fotomisia
4 VirMan + Asia
5 Marysia i Wojtek +Pestka
6
7
8
9
Znalazłem coś takiego koło Żnina. Rozsądne pieniądze za nocleg.
Osobiście miło wspominam spot w Tuszynie. Fajnie by było gdybyśmy kiedyś jeszcze raz spotkali się w tym pensjonacie. |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 18-02-2010, 22:30
|
|
|
well - żnin- czemu akurat żnin tam jest fabryka mitsu czy jaka kopalnia albo coś i koniecznie na dłużej niz 2 noclegi |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-02-2010, 07:51
|
|
|
Bartek Żnin jest tylko propozycją. Każdy może coś zaproponować. Termin trzydniowy jest chyba optymalny. |
_________________ ..
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
mmatulek
Mitsumaniak

Auto: Sigma sedan '93 A/T
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Paź 2008 Posty: 631 Skąd: Milanówek
|
Wysłany: 19-02-2010, 09:38
|
|
|
1 Kosior1975
2 Noritsu
3 Zajc3w + Fotomisia
4 VirMan + Asia
6 mmatulek+ Ania + Michał (syn)
7
8
9
Zdecydowanie trzeba spotkać się na dłużej niż ostatnio w Dobczycach. Wg mnie trzy dni jest OK. |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 19-02-2010, 12:39
|
|
|
no niby tylko propozycja Zobaczymy co w praniu wyjdzie , kosior napisał jakby to był nieodwołalny fakt i wogóle rezerwacja już itd Napisz coś o tym żninie ,co tam jest co można obejrzeć , atrakcje jakieś , czy jest jakiś stary tor, plac , lotnisko co by poszaleć można itd |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
mmatulek
Mitsumaniak

Auto: Sigma sedan '93 A/T
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Paź 2008 Posty: 631 Skąd: Milanówek
|
Wysłany: 19-02-2010, 14:03
|
|
|
jest co zwiedzać
1. Gniezno (atrakcje turystyczne)
2. Biskupin (muzeum archeologiczne)
3. Kiedyś jeździła kolej wąskotorowa (przejazd czymś innym niż Misiek)
4. Trzeba się również zintegrować |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 19-02-2010, 14:10
|
|
|
byłem w biskupinie itd, coprawda 10 lat temu czy jakos tak ale byłem tak sobie a woda jest? - jakiś kawał placu do trenowania poślizgów kontrolowanych ? kanał w pobliżu do zajrzenia pod autko ? - miejsce na przyczepe campingową? czy motelik czy jak - czy dojazd jest dal terenówki czy dla samochodu ? po zimie może być sensacja i slalom gigant. szkoda zawiechy
[ Dodano: 19-02-2010, 14:15 ]
tak pozatym to można by dla chętnych przedłużyć do 4 dni - byłoby ciekawiej i więcej czasu |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-02-2010, 14:19
|
|
|
Bartek tak to tylko w Erze ci dogodzą. A na poważnie, proponuję na spokojnie grilla i pogaduszki przy piwku. Na więcej może zabraknąć czasu.
W Biskupinie byłem z dziesięć razy.
PS Co do samego Żnina, miejscowość jak każda inna. Sądzę że, ważniejsza jest ekipa która się spotka, atmosfera itd. Czy w Tuszynie było co zwiedzać? Ważne że było miło. |
_________________ ..
|
|
|
 |
Zajc3w
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 801 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 19-02-2010, 17:30
|
|
|
VirMan napisał/a: | well - żnin- czemu akurat żnin tam jest fabryka mitsu czy jaka kopalnia albo coś i koniecznie na dłużej niz 2 noclegi |
A dlaczego akurat Dobczyce ostatnio były?
Żnin bo nie było jeszcze spota tak "wysoko" na mapie i jest co pozwiedzać.
Jeśli spot ma wylądować gdzieś na południu to nie wiem czy dam radę. Więc skasuję się z list do czasu ustalenia na 100% miejsca.
1 Kosior1975
2 Noritsu
3
4 VirMan + Asia
6 mmatulek+ Ania + Michał (syn)
7
8
9 |
_________________ Toyota Celica 2003 T-sport RHD.
Suzuki Ignis Sport 2004 RHD - przeszłość
Honda civic 1999 1.5 Vtec RHD - sprzedana
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 19-02-2010, 19:11
|
|
|
nie - no ja proponowałem też środek/północ nie żeby w małopolsce - a dobczyce nie ja wymyśliłem tak przy okazji , to może wogóle np nad morzem zrobimy w okolicach szczecina - jest gdzie na niderlandzkie autobahny się urwać itd |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2010, 20:47
|
|
|
VirMan napisał/a: | a woda jest? - jakiś kawał placu do trenowania poślizgów kontrolowanych ? kanał w pobliżu do zajrzenia pod autko ? - miejsce na przyczepę campingową? czy motelik czy jak - czy dojazd jest dal terenówki czy dla samochodu ? po zimie może być sensacja i slalom gigant. szkoda zawiechy
[ Dodano: 19-02-2010, 14:15 ]
tak poza tym to można by dla chętnych przedłużyć do 4 dni - byłoby ciekawiej i więcej czasu |
No Bartek rozwaliłeś mnie swoja inwencja , zacznijmy od tego ze spoty są dla ludzi a nie samochodów i miały się odbywać w miejscach ciekawych i tam gdzie można fajnie i milo spędzić czas nie tylko na oglądaniu aut ale i na aktywnym wypoczynku z całymi rodzinami
To ze zaproponowałem akurat Żnin to choćby dlatego ze baza hotelowo gastronomiczna jest tam całkiem dobrze rozbudowana a dlaczego ,a dlatego ze co roku odbywają się tam w sierpniu mistrzostwa świata w F1 na wodzie , wody jest tam dużo bo generalnie jest to pojezierze wielkopolskie drugie po mazurach i jezior tutaj jest full, tylko nie wiemy sami jaka będzie pogoda w maju
Jeśli już tak bardzo chcesz testować swój samochód to proszę bardzo jest tor w Poznaniu wykupujesz wjazdówkę za 20pln i szalejesz 2 godz po torze na którym odbywają się imprezy międzynarodowe, tylko nie wiem czy ktoś jeszcze będzie chciał jechać z Tobą.
Po za tym jest tutaj wiele innych atrakcji właśnie dla odpoczynku tak jak to było w Otmuchowie co i tak uważam za naprawdę jeden z lepszych spotów.
A co do atrakcji oprócz wspomnianego Biskupina i kolejki Wąskotorowej , jest tutaj jeden z największych parków dinozaurów w Polsce, skanseny wsi polskiej, muzeum miniaturowych budynków WLKP, katedra w Gnieźnie, już nie mówiąc o Poznaniu
Dobczyce zaś zostały wybrane przez Łukasza i wszyscy na to się zgodzili.
Otmuchów tez zaproponowałem i jakoś spot się udał.
Uważam ze najważniejsze w spotach naszych jest to byśmy znowu mogli się spotkać i po prostu razem spędzić miło czas, zaś miejsce wybrałem dlatego by w końcu ludzie z północnej Polski i środkowej tez mogli dojechać na spota nie robiąc przy tym po 500km , a morze nasze Polskie bądź Mazury uważam ze chyba najlepiej odwiedzać latem bądź w pierwszych tygodniach września.
Jeśli tak bardzo chcesz to przyjedz na 4 dni tylko nie zapominaj o tym ze są tutaj ludzie którzy pracują i np schodzą z nocki w sobotę rano, a dlatego wszystko napisałem jak by to już miało być żelazne bo tylko w ten sposób można zmotywować ludzi do działania , termin uważam za jeden z najlepszych nikt nie musi brać urlopu by przyjechać miejsce nie musi być akurat to ale jeśli masz lepszą propozycje to proszę wykaż się inicjatywą , listę zamyka się 31 marca kto jest pewny ze przyjedzie to się wpisze a biadolenie może będę albo może nie to troszkę bez sensu
I Jeszcze jedno Bartek w ten sposób nie propagujesz bezpiecznego uczestnictwa w zlocie a tym bardziej nie można tego zaliczyć do Zlotów Mitsumaniaków |
|
|
|
 |
|