|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Gale 2.0: Żagań, Wołów, Gdańsk - Prośba o opinie |
Autor |
Wiadomość |
m4rud3r
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 31 Sty 2009 Posty: 443 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 07-03-2010, 11:19 [EAx 97-04] Gale 2.0: Żagań, Wołów, Gdańsk - Prośba o opinie
|
|
|
1. Zagan http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11754709 Cena:8900 ( + oplaty)
Kategoria:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1997, 144 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, czerwony, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Niemcy.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Witam!!!
Mam na sprzedaż bardzo ładnego i zadbanego Galanta.
Autem osobiście przyjechałem z Niemiec(około 800km). Więc mogę obiektywnie określić jego stan faktyczny.
Mitsubishi w bardzo dobrym stanie technicznym jak i wizualnym.
Silnik zamontowany w tym modelu to 2000 16V o mocy 136KM!!! Który pracuje bardzo dobrze (pracuje równo i nie ma wycieków)
Zawieszenie jest w stanie bardzo dobrym nic nie stuka nic nie puka i wyśmienicie trzyma sie drogi.
Wnętrze auta jest bardzo zadbane, welurowe siedzenia.
Autko jest na oryginalnych alufelgach 15 Mitsubishi co dodaje Galantowi większego uroku.
W wyposażeniu auta znajduje sie miedzy innymi:
*Wspomaganie kierownicy
*ABS
*Centralny zamek z pilotem i funkcją domykania szyb.
*Radio CD mp3
*4x AirBag
*4x elektryczne szyby
*Elektryczny szyberdach
*Elektrycznie regulowane lusterka
*Oryginalne alufelgi Mitsubishi
*oraz wiele innych opcji...
http://m4rud3r.fotosik.pl/albumy/740902.html
2. Wolow http://moto.allegro.pl/it...full_opcja.html Cena: 9000 (+oplaty)
WITAM !!!
Przedmiotem ogłoszenia jest MITSUBISHI GALANT 2.0
Auto sprowadzone z Niemiec
KOLOR : BŁĘKITNO ZIELONKAWY METALIK
WYPOSAZENIE
4X AIRBAG
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
ELEKTR. SZYBERDACH
ALUMINIOWE FELGI 14 " ORYGINALNE
ABS
KLIMATRONIK DWUSTREFOWY SPRAWNY
CENTRALNY ZAMEK
XENONY
EL. REG. SZYBY X 4
PRZEDNI I TYLNY PODŁOKIETNIK
EL. REG. LUSTERKA
PODGRZEWANE LUSTERKA
HALOGENY
IMMOBILIZER
ELEKTR. REGULOWANA WYSOKOŚĆ ŚWIATEŁ
PIROTECHNICZNE NAPINACZE PASÓW BEZPIECZEŃSTWA
ITP ITD....................................
KAROSERIA
JEST W BARDZO DOBRYM STANIE
AUTO W 100% BEZWYPADKOWE
WSZYSTKIE SZYBY ORYGINALNE
TAKŻE PRZEDNIA WSZYSTKIE TA SAMA DATA
ZAWIESZENIE
JEST W IDEALNE JAK NOWE ZERO WKŁADU FINANSOWEGO
SILNIK
PRACUJE BARDZO DOBRZE NIE MA ŻADNYCH STUKAŃ ANI NIEPOPRAWNEJ PRACY MOTORU, NIE BIERZE OLEJU,
SILNIK POJEMNOŚĆ 2000 CM3 140KM
WNĘTRZE AUTA
ZADBANE WNETRZE TAPICERKA CAŁ NIE POPALONA ITP
NIE INTERESUJE MNIE ZAMIANA NA INNE AUTO TYLKO GOTÓWKA
NIE ODPISUJĘ NA SMS-Y
AUTO DO OPŁAT W KRAJU NISKIE KOSZTY REJESTRACJI
1400zł
http://m4rud3r.fotosik.pl/albumy/740903.html
3.Gdansk http://moto.allegro.pl/it...limatronic.html Cena: 10 800 (+oplaty)
Mitsubishi Galant GLS 2.0 16v benzyna 136KM
Zdjęcia przedstawiają w 100% autentyczny obraz i stan samochodu.
Cena została obniżona do 10890zł i nie zostanie już obniżona na allegro.
Gwarantuję, że wszystko w samochodzie jest sprawne oraz jest on bezwypadkowy.
Cena atrakcyjna ponieważ mi również udało się go kupić po atrakcyjnej cenie.
Zarazem proszę osoby marudne, które szukają samochodu NOWEGO o udanie się do salonu Mitsubishi
Auto wystawione na 2 identycznych aukcjach ponieważ często kursuje między Gdańskiem a Sieradzem, stąd możliwość obejrzenia samochodu w obu miastach.
Początek numeru VIN to JMB. Oznacza to, że jest to oryginalna JAPOŃSKA PRODUKCJA
Samochód przyjechał z Niemiec na kołach o czym świadczą wyjazdowe tablice rejestracyjne.
Pokonał 700km do Gdańska, 20 lutego zrobi kolejne 370km do Sieradza. Cała podróż przebiegła bez żadnych problemów. Stan techniczny samochodu jest po prostu idealny. W zawieszeniu nic nie puka nie stuka, hamulce bardzo ostre, sprzęgło czułe, biegi wchodzą płynnie, wszystkie kontrolki zapalają się i gasną prawidłowo.
Silnik pracuje bardzo cicho i równo. Przy prędkości 140 km/h-150 km/h w ogóle go nie słychać. Auto jest dobrze wyciszone.
Prędkość maksymalna jaką udało się rozwinąć to 220km/h !! (przy liczniku kończącym się na 240)
Spalanie na trasie wyniosło 8-8.5 litra ale prędkość nie schodziła poniżej 130km/h więc myślę, że przy ok 110 nie powinno być więcej niż 7-7.5 litra. W mieście ok 8.-8.5 litra.
Autko ma niesamowite przyspieszenie i moc.
Mi osobiście sprawiło dużą przyjemność zostawienie w tyle Opla Insignii na A2/E30 koło Berlina.
Jest to pierwsze Mitsubishi które kupiłem w Niemczech i jestem pozytywnie zaskoczony, zachęcam osoby, które nie miały w planach akurat takiego samochodu do zwykłego przejechania się nawet niekoniecznie konkretnie moim samochodem ale pierwszym lepszym z tym silnikiem i mocą.
Samochód sprzedawany przeze mnie ( jak i z resztą wszystkie na moich aukcjach) jest 100% bezwypadkowy. Można śmiało jechać do stacji diagnostycznej lub mechanika.
Wszystkie szyby są oryginalne, szpary między elementami równe, lakier się nie łuszczy, drzwi domykają się bardzo delikatnie, pasy bezpieczeństwa oryginalne, kontrolka od poduszek gaśnie prawidłowo. Można przyjechać z miernikiem lakieru i sprawdzać grubość lakieru.
Jedyny minus to pęknięcie na tylnym zderzaku po prawej stronie o długości ok 10cm widoczne na zdjęciu. Należy jednak pamiętać, iż jest to 12-to letni samochód i jest to raczej normalne.
Nie wierzyłbym w samochody opisywane jak nowe prosto z fabryki. Proszę również osoby, które szukają nowego samochodu o udanie się do salonu Mitsubishi, gdyż na prawdę nie chcę wysłuchiwać pretensji, że ktoś przyjechał z daleka a ja mu nie powiedziałem, że są gdzieś jakieś milimetrowe ślady po kamyczkach czy mikroskopijne ryski gdzieś pod zderzakiem czy czymś innym. Proszę o kontakt tylko osoby poważne i konkretne.
Przebieg 98 tys km jest jak najbardziej ORYGINALNY
Dla czystych teoretyków są dokumenty jak chociażby niemiecki TIF z wpisanym przebiegiem. Przebieg ten można również łatwo stwierdzić po posłuchaniu silnika i odczuciu jego kultury pracy, do tego wnętrze samochodu - kierownica nie jest wyślizgana, welur nie jest wytarty, szyny od regulacji fotela chodzą delikatnie. Jestem w 100% przekonany o przebiegu samochodu, jeśli jednak komuś to nie wystarcza ponownie zapraszam na stacje diagnostyczną lub mechanika.
Jak na limuzynę przystało w białym kolorze prezentuje się super.
Całe wyposażenie, elektryka i klimatyzacja opisana poniżej jest w 100% sprawna, każdy jeden przycisk działa. Sprowadzam samochody jedynie w stanie idealnym, może i zarobek mniejszy ale każdy z nich sprzedaję w maksimum 2 tygodnie.
Samochód ma ważny niemiecki przegląd do lutego 2011 roku. Wedle przepisów UE w Polsce przegląd taki jeśli jest przetłumaczony jest uznawany. do tego ja wykupuje ubezpieczenie OC na miesiąc tak aby można było od razu jeździć tym autem bez żadnych obaw i problemów
Samochód ma ogromny bagażnik. W porównaniu do Opla Omegi B, którego byłem właścicielem kilka lat temu, jest na prawdę sporo większy.
Koszty rejestracji to ok 1200 zł. Proszę się nie bać tej rejestracji i nie słuchać wszystkich "znawców", którzy takiego samochodu nawet nigdy nie rejestrowali. Zarejestrowanie to raptem poświęcenie 3h czasu - tłumacz i urząd celny. Ja wszystko wytłumaczę i pomogę. Z racji obaw poprzednich klientów i tego co nasłuchali się od ludzi - możemy spisać umowę, na mocy której, w przypadku niemożliwości rejestracji tego pojazdu w Polsce zwracam państwu pieniądze
Wyposażenie Mitsubishi Galant :
4 x Elektryczne szyby
2 x Podgrzewane i elektryczne lusterka
Ogrzewanie postojowe
Szyberdach elektryczny regulowany w 2 kierunkach
Radio z panelem
Klimatyzacja automatyczna CLIMATRONIC
Światła przeciwmgielne i halogen
4 x Poduszki powietrzne
3 x Komplety kluczyków
Podłokietnik dla kierowcy i tylnich pasażerów
Uchwyty na napoje dla kierowcy i pasażerów z tyłu
Aż 9 różnych schowków w kabinie z przodu
Fotel kierowcy regulowany w 4 płaszczyznach
Kierownica regulowana w 2 kierunkach
Aktywne zagłówki
Czujnik temp na zewnątrz
Składana i dzielona tylna kanapa
Dodatkowa regulacja prędkości pracy wycieraczek
podświetlane drzwi, stacyjka, schowki
Elektryczne regulowanie wysokości świateł
Centralny zamek
Welurowa tapicerka
http://m4rud3r.fotosik.pl/albumy/740904.html
I takie jeszcze jedno pytanie: ile srednio kosztuje wymiana rozrzadu w takim misku ? |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 02-04-2010, 17:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-03-2010, 11:40
|
|
|
m4rud3r, numer 3 opisywany na forum tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=49234 widać że lubi wedrowac po kraju
numer 2 sprzedawca jest oszustem, radze unikac, wiecej o tym tutaj: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=46363
numer 1 w tym aucie istnieje chyba tylko sam przód, ani boków nie ma, a o tyle nie wspominam, chodzi mi tutaj o zdjecia, ja bym poprosił o wiecej zdjec, ale boków auta i komory silnika
Cena wymiany kompletnego rozrządu z częściami na oryginałach, lub czesciach jakosci oryginalow nie powinna przekroczyc 1200zł |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 07-03-2010, 11:46
|
|
|
Co do auta nr 2 to nie widzę na nim znaczka mitsu
Teksty typu "ksenony" to bajka. Sprzedający nie jest na tyle ograniczony żeby tego nie wiedzieć i napisał to z premedytacją.
Cytat: | KLIMATRONIK DWUSTREFOWY |
Tak, jedna strefa na szybę druga na nogi
Poproś o więcej fotek auta nr 1 i komory silnika. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

|
Wysłany: 09-03-2010, 21:22
|
|
|
W albumie dotyczacym tego z Zagania (czyli numeru 1 ), wrzucilem fotki, ktore dzis otrzymalem od sprzedajacego. Czy ktos teraz zabierze glos na jego temat , czy jest sens jechac go ogladac ? Bo jednak do Zagania mam troche .... ( ~750km najkrotsza trasa wg googlemaps ) |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 09-03-2010, 21:42
|
|
|
m4rud3r, tak poglądowo spojrzałem, gdyż sporo zdjęć, no i tyle co zauważyłem na slideshow: rysa tylne lewe drzwi, korozja lewe nadkole, myty silnik, no i auto bez klimy, zastanów się czy chcesz auto bez klimy, bo jednak poza elektryka szyb i lusterek to nic wiecej specjalnego to auto nie posiada, ciekawe czemu nie ma zdjecia prawego nadkola, albo jest bardziej wygnite albo juz bylo zrobione. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

|
Wysłany: 09-03-2010, 21:53
|
|
|
U mnie tutaj malo jest cieplych dni w roku na tym "Polskim Biegunie" Raczej zalezalo by mi na tym, abym nie musial po zakupie auta od razu wladowac w niego drugie tyle co za nie zaplacilem ..... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 09-03-2010, 22:01
|
|
|
m4rud3r napisał/a: | abym nie musial po zakupie auta od razu wladowac w niego drugie tyle co za nie zaplacilem ..... | Tego Ci nie możemy zagwarantować, bo może się okazać ze auto nie ma zawieszenia (jest wyzużyte), takie rzeczy tylko doświadczysz przy pierwszej przejażdżce albo w stacji diagnostycznej |
 |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

|
Wysłany: 09-03-2010, 22:40
|
|
|
Tzn ogolnie rzecz biorac, jakiekolwiek auto kupie, to przed zakupem zamierzam zabrac je na stacje diagnostyczna na sprawdzenie zbieznosci , zawiechy, hamulcow. Tylko no niektorzy maja dluzszy staz z Miskami , i moze z fot powiedza ze nie warto po niego jechac taki kawal zeby wrocic z pustymi rekoma. Wiecie jak to jest |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 09-03-2010, 22:49
|
|
|
m4rud3r napisał/a: | Tylko no niektorzy maja dluzszy staz z Miskami , i moze z fot powiedza ze nie warto po niego jechac taki kawal zeby wrocic z pustymi rekoma. |
m4rud3r fotki fotkami. Auto ma 13 lat i tyle. Nigdy nie wiadomo co może czekać po zakupie miśka. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

|
Wysłany: 09-03-2010, 23:41
|
|
|
Tak jak napisalem: jestem tego swiadomy, wiem ze jest to auto uzywane, i nie mam prawa wymagac od niego stanu auta z saloni. Tylko, ze jezeli ktos jest obyty, to powie np to i to nie pasuje, tego i tego nie powinno byc albo czegos brak i tak dalej. Ja sie do takiego stopnia nie znam aby moc na podstawie fotki powiedziec o danym egzemplarzu ze: to i to jest nie tak, albo tego nie powinno byc. Po to chyba wlasnie jest ten dzial, aby wrzucic oferte, i aby ktos kto sie zna na rzeczy mogl wyrazic swoja opinie zanim potencjalny kupiec sie napali na zakup konkretnego egzemplarza i pojedzie go kupowac w ciemno. Najlepszy przyklad: galant numer 2 i 3 z tego mego posta. Dla mnie one roznia sie kolorem , i ewentualnie wyposazeniem o ktorym sprzedajacy wspomnie lub nie. Nie umiem na podstawie fot stwierdzic ze np tego nie powinno tu byc, a to powinno. Nie oczekuje od Was drodzy Mitsumaniacy ze dacie mi jakas gwarancje, tylko ze dzieki Waszej opini nie pojade w ciemno, zeby kupic odpicowany zlom ktory mi wcisnac moze sprzedajacy, a jezeli juz pojade to bede wiedzial jak podejsc sprzedajacego aby nie zostac nabitym w butelke. |
|
|
|
 |
fck
Forumowicz

Auto: Galant Sport Edition
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 342 Skąd: Płock
|
Wysłany: 10-03-2010, 21:32
|
|
|
wcześniej pytałeś o koszt wymiany rozrządu, wymieniałem jakiś tydzień temu tak więc jestem na bieżąco. Nigdy nie kupuję najtańszych części, zdecydowałem się na paski gates i rolki skf. No więc zapłaciłem za nie 350 zł (mam zniżkę w inter cars 40%) Potrzebne są 2 paski i 3 rolki, koszt robocizny u mnie w Płocku to 150 zł |
_________________ Mój Sport Edition A71 Hamilton Silver http://forum.mitsumaniaki...t=49430&start=0 |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 10-03-2010, 22:25
|
|
|
m4rud3r napisał/a: | Bo jednak do Zagania mam trochę .... ( ~750km najkrótszą trasa wg googlemaps ) |
Napisz na podforum regionalnym (lubuskim) jest parę osób z Zagania i okolic,może ktoś podjedzie go obejrzeć. |
|
|
|
 |
Cacper
Mitsumaniak
Auto: Gal 2.5 V6 & Lancer 1.6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Posty: 112 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 11-03-2010, 21:56
|
|
|
Pozycja nr 2 zdecydowanie odradzam. Bezwypadkowa przeszłość tego auta stoi pod dużym znakiem zapytania (prawy przód i bok). Pozdrawiam i życzę powodzenia |
_________________ Cacper |
|
|
|
 |
|
|