Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt 1.8 Gti ;)
Autor Wiadomość
rafalelo 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.8 Gti
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2010, 17:44   Colt 1.8 Gti ;)

Witam, Od roku posiadam Colcika z 94r. Okazji nie miałem, aby się przedstawić i zrobić kilka fotek, ale w koncu się udało. Na alu wyglądał by ładniej, lecz jeszcze nie załozyłem bo pogada nieprzewidywalna :)

kilka fotek:

Po krótce przedstawię Jego historię :

Wszystko się zaczęło rok temu jak mój kolega jeździł własnie coltem i był zmuszony sprzedać maleństwo. Długo się nie zastanawiałem i szybko go kupiłem. Przez pierwsze pół roku od zakupu wszystko było dobrze, jeździłem i nie mogłem się nacieszyć tym Maleństwem, aż do czasu gdy.... w drodze powrotnej z W-wy zagotował się silnik... Chciałem szybko naprawić usterkę więc zawiozłem do sersu i wymienili mi uszczelkę pod głowicą, wszystko było dobrze do momentu gdy po kilkuset kilometrach temperatura zaczęła mi wariować... przestraszony, zadzwoniłem do polecanego mechanika od Colcików Pana Masicza i umówiłem się na wizytę. Co się okazało, wcześniejszy mechanik (był niedoświadczony i głupi) i założył złą uszczelkę pod głowię... co przyczyniło się do poważnego problemu. U Pana Piotra mój colcik spędził 3 tygodnie, gdzie był robiony silnik... Wymieniłem wszystkie 16 popychaczy hydraulicznych, kompletna regeneracja głowicy, nowe pierścienie, nowy termostat, nowa pompa wody i oczywiście wysztkie nowe uszczelki... Kosztowało mnie trochę, ale nie żałuję ponieważ uwielbiam go i mam jeszcze małe plany co do niego :) . Lato całe jeździłem na sportowych sprężynach H&R, ale na zimę musiałem je wymienić na seryjne ponieważ zimówki mi nie wchodziły bo był bardzo niziutki i przez nasze polskie drogi nie mogłem znieść tych dziur, które bardzo odczywałem. Cały czas jeżdzę na amorkach KONI z przodu i z tyłu :)
Do tej pory oprócz tego "małego" problemu z silnikiem nic się nie wydarzyło.
oto właśnie krótka historia Mojego Maleństwa :)

tutaj taki krótki filmik nagrany telefonem w zimowy wieczór jak mnie słychać a mianowicie wydech Remus'a ;)
http://www.youtube.com/watch?v=aam-yEbW-cc
Ostatnio zmieniony przez rafalelo 28-03-2010, 11:26, w całości zmieniany 5 razy  

ApAcHoS 
Mitsumaniak

Auto: Volvo C70 Cabrio/ Grandis
Wysłany: 20-03-2010, 18:15   Re: Colt 1.8 Gti ;)

Fajny 8) jak ci to jeździ i ile pali z ciekawości ?

rafalelo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-03-2010, 18:28   

na przyśpieszenie oraz osiągi jego nie mogę narzekać ;) Moim zdaniem najlepiej zbiera się na 3 biegu, zawsze na nim wyprzedam innych. Co do spalania...ok 8 litrów popija sobie na 100km

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Wysłany: 21-03-2010, 07:58   

fajny gietej, załóż alusy i wrzuć foty :D

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 21-03-2010, 12:25   

colciak mi znany, z mnóstwem gratów z mojego customa (maska, trochę zawiasu, pierdółki wnętrza) ;)

rafalelo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-03-2010, 23:31   

Dzisiaj założyłem felgi 15" Borbet na oponkach 195/50 , w wolnej chwili zrobię fotki i pokażę jak się prezentuje :)

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-03-2010, 10:31   

jak byłem u Ciebie po 16 to jeszcze stał na zimówkach :P W nocy zakładałeś, czy co? :P

rafalelo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-03-2010, 11:24   

Koło 20 pojechałem na wymane ;) nie mogłem dłużej czekać :P

Kilka fotek zrobionych dziś rano :)

pawela 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-03-2010, 11:19   

zawsze mi się na tym kole podobał ;)

rafalelo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-03-2010, 10:07   

a dzięki, dzięki ;) też mi się podoba, myślałem nad zmianą na jakiś inny komplet, ale narazie się wstrzymam ten ładnie się prezentuje :)

Odpowiedz do tematu