|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] PROSZE O POMOC PROBLEM Z KONTROLKA -chek engi |
Autor |
Wiadomość |
blank36
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1,8 gdi automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-05-2010, 09:37 [Cari 1.8 GDI] PROSZE O POMOC PROBLEM Z KONTROLKA -chek engi
|
|
|
witam
posiadam carisme 98r 1.8 gdi automat.moj problem polega na tym:auto jak jest zimne ładnie pali lecz gdy sie rozgrzeje zapala sie kontrolka -chek engine- i po 20 sekundach gasnie i nie moge jej odpalic dopuki dobrze nie ostygnie.
i tak jest za kazdym razem.[/color]
wczesniej wymieniłem przepustnice bo nie trzymała mi obrotów,ale automat zaczoł bardzo puzno przełanczac biegi tak dopiero przy 4000 obrotów dodam ze przepustnica jest od carismy z manualna skrzynia biegów czy to ma jakies znaczenie co do zmiany biegów w automatycznej skrzyni?
prosze o pomoc bo w mojej okolicy mechanicy daja sobie rade tylko ze sciaganiem pieniedzy i nic wiecej
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 05-05-2010, 09:46
|
|
|
Wybłyskaj kod błędu zwierając pin 1 z 4 złącza diagnostycznego. Długie impulsy kontrolki to dziesiątki, a krótkie jedności kodu błędu.
Stawiam na 22 lub 23 , ale potwierdzenie tylko przez wybłyskanie, lub forum.jasnowidz.pl
[ Dodano: 05-05-2010, 09:48 ]
PS. przepustnice są zamienne, do tego stopnia, że przepustnica od Galanta 2.4 GDi dobrze radzi sobie w Space Starze 1.8 GDi
PS2. Podaj rejon "warszawskiego", może będę mógł pomóc osobiście |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
blank36
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-05-2010, 13:27 casisma 1,8 gdi problemy z kontrolka -chek engine-
|
|
|
troche nie bardzo wiem o co chodzi
jestem z żyrardowa mój numer tel 508 918 161 łukasz |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
|
|
|
 |
blank36
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-05-2010, 14:23 problemy z kontrolka -chek engine-
|
|
|
panowieo
dostałem od was wskazówki ale nic mi to nie mówi moze podżucicie mi dobrego do auta mechanika mitsubischi carisma1.8gdi automat w okolicy żyrardowa,grodziska maz.,milanówka,brwinowa,błonia,pruszkowa,ursusa.[/b] |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 06-05-2010, 14:41
|
|
|
więc w pierwszym poście prosisz o poradę bo mechanicy zdzierają kase trzeba było dodać że masz dwie lewe ręce i nie potrafisz nawet spinacza do papieru włożyć do gniazda diagnostycznego i policzyć mrugnięcia . Jak nie potrafisz liczyć to możesz nagrać film i policzymy za ciebie
Az strach pomyśleć jak dałeś rade wymienic ta przepustnice a potem zrobić reset kompa i go nauczyć obrotów. |
|
|
|
 |
|
|