Zamknięty przez: mkm 21-11-2008, 12:50 |
moj colt |
Autor |
Wiadomość |
ballistic [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2006, 20:14 moj colt
|
|
|
w koncu doczekalem sie na swojego miska jestem zachwycony tym samochodem... po zalozeniu alu i odebraniu od lakiernika wyglada jak dla mnie pieknie:) co sadzicie?
 |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 02-10-2006, 08:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-10-2006, 08:51
|
|
|
Ładny - napisz coś o nim - jak kupiłeś jakie wrażenia.
I jeszcze coś - siatex z grilla won |
Just think...
. |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2006, 10:08
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | I jeszcze coś - siatex z grilla won | Zgadzam sie w 100%
Ponadto uważam, że niepotrzebnie malowałeć plastiki pod zderzakiem, bo prędzej czy później będą podrapane i znowu będzie trzeba malować...
A tak ogólnie to auto piękne! Jak z katalogu! Jeśli możesz to czekamy na więcej zdjęć! |
|
|
|
 |
ballistic [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2006, 17:35
|
|
|
siatka jest na razie tylko bo mialem polamanego grilla a czasu nie bylo na kupno nowego pozbede sie siatki jak najszybciej plastiki podobaja mi sie pod kolor a lakiernie mam za free wiec nie ma problemu z poprawkami a i wieczorem napisze cos o nim i dodam jakies fotki
[ Dodano: 02-10-2006, 22:37 ]
Moja przygoda z coltem zaczela sie jakies 2lata temu jak kupil go moj brat. Samochod przyjechal oczywiscie z niemiec. byl to zwykly bialy niczym nie zachwycajacy(jeszcze wtedy) mnie samochod. Od czasu do czasu jezdzilem nim ale nigdy nie sadzilem ze bede jego kolejnym wlascicielem. po zdaniu prawka oczywiscie naszla mnie ochota na samochod i jak kazdy mlody szukalem golfa2 by moc cos przy nim porobic:P jednak los chcial abym ujzal w koncu w colcie material na fajny samochod w ktory trzeba bylo wlozyc troche serca i pieniedzy(ale jak widac oplacilo sie). Brat sprzedal mi go za symboliczna sume...1000zl(tak zeby mial na oplaty nowego). Powiekszyla mu sie rodzina i trzeba bylo zmienic choc zal mu bylo bo przez 2lata z coltem nic sie nie dzialo, chodzil super i to sprawilo ze przekonalem sie do zakupu:) jedynie zewnetrznie byl zaniedbany ale w koncu byl to samochod do przemieszczania sie a nie zeby jakos sie wyroznial. tak wiec stale sie wlascicielem Colta 1.5glxi z 1990' )
Teraz zaczely krazyc mysli co mozna w nim zrobic na pierwszy ogien poszly kola zamiast 13' i opon 175/70 z paskudnymi kolpakami zalozylem alu od Kia Cerato z 2006r:) 195/60/15 ( w planach niski profil) kosztowalo mnie to 500zl z opnami . Kolejana sprawa jaka sie zajolem byla blacharka...a ze colcik byl po kilku malych obiciach trzeba bylo klepnac zderzaki i maseczke...przy okazji zaspawalem dziury po halogenach w zderzaku i zamontowalem siatke tak wiec z zkolega blacharzem robilismy kilka dni by jakos to wygladalo po zdjeciu nakladek progowych okazalo sie ze przy nadkolach jest lekko pognily i tak w ruch poszla spawarka i latki cala robota trwala ok tygodnia bo tym wszystkim colcik poszedl do lakiernika i kolejny tydzien walczylismy z zabezpieczeniem powozia nadkoli i progow... po wszystkim przyszedl czas na szpachel i podklad... gdy juz trafil do kabiny tylko przez szybe patrzylem jak staje sie sniezno bialy po nalozeniu pieknego nowego lakieru dzien wysychanie polerowania i skladania przyniusl efekt jak widac na zdjeciach:) nic dodac nic ujac jestem zachwycony i mysle ze Misiek bedzie mi sluzyl przez najblizszy rok moze dluzej( bo juz w planach jest eclips:P)
po wszystkim przyszedl czas na wnetrze zalozylem nakladki na pedaly skruzilem drazek zalozylem nowy mieszek i galke, dywaniki , wypralem tapicerke i ogolnie postaralem sie zeby wygladal jak noweczka
teraz jestem w trakcie montazu car audio moze nie na wysokim poziomie ale mam nadzieje ze bedzie gralo ladnie... radio alpine , panele drzwiowe z 16' hertz, tyly 6x9 xplode, wzmacniacz hotrod 6000 + thunderbull 3000 i kondensator 1f... na razie musi wystarczy pozniej zobacze co dalej:)
Jesli cos jeszcze zrobie w swoim Misku napewno napisze |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 09:34
|
|
|
Pięknie, teraz już coś wiemy na temat Twojego Misia. Widać, że nie trafił w złe ręce
Muszę Ci powiedzieć, że bardzo mu pasują te felgi! Są ładniejsze od moich! Tylko dlaczego ja dałem za swoje z oponami 3 tyle co Ty? |
|
|
|
 |
ballistic [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 17:15
|
|
|
ja pracuje w firmie z czesciami samochodowymi i dlatego mam tak tanio tak pewni tez bym musial wylozyc z 3razy tyle |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 19:06
|
|
|
A czy Twoja firma daje rabaty Mitsumaniakom? |
|
|
|
 |
ballistic [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 19:24
|
|
|
Pewnie by dala gdybym mial choc jedno mitsubishi w firmie
[ Dodano: 03-10-2006, 19:25 ]
i wlasnie cos mi sie zaczelo dziac z Misiem...:/ trzyma za niskie obroty ok 700 i zdycha do 500 przy zwalnianiu ;/ i cos mu paliwka nie dopala chyba...;/ |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 03-10-2006, 21:03
|
|
|
Cytat: | i wlasnie cos mi sie zaczelo dziac z Misiem...:/ trzyma za niskie obroty ok 700 i zdycha do 500 przy zwalnianiu ;/ i cos mu paliwka nie dopala chyba...;/ |
Strona Krzyżaka - czyszczenie przepustnicy, regulacja obrotów |
|
|
|
 |
ballistic [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 14:47
|
|
|
Mam nadzieje że silnik troche wyczyściłeś? Bo na tym zdjęciu KOSZMAR |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 20-10-2006, 15:28
|
|
|
czy Ty pusciles mu czarny pas przez cale auto (3 fotka wyglada tak jak by czarna nalepa - a'la viper przebiegala przez caly srodek maski i szla ku gorze ... ) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-10-2006, 21:34
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | czy Ty pusciles mu czarny pas przez cale auto (3 fotka wyglada tak jak by czarna nalepa - a'la viper przebiegala przez caly srodek maski i szla ku gorze ... ) |
Rafał zastanów się na spokojnie.
Kolega pisze o remoncie
na zdjęciach Colcik wygląda ładnie a na tym o którym mówisz nie. Jak myslisz które jest PRZED remontem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ballistic [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 22:15
|
|
|
ten czarny pas to jest hmmm kwadrat czarnego matu pomalowany na wyklepana maske przed tym jak trafil do lakiernika colcik jest caly bialutki teraz a co sie tyczy silnika to w takim stanie przyjechal on z niemiec i wygladal tak przez pierwsze 24h teraz jest czysciutki dbam o niego lepiej jak o wlasne mieszkanie
[ Dodano: 06-11-2006, 22:10 ]
Hmmm zastanawiam sie wlasnie nad sprzedarza colta... powiedzcie mi ile mozna za to realnie wziasc? ile wolac zeby nie odstraszyc?
[ Dodano: 05-01-2007, 23:13 ]
i colcik przechodzi kolejne zmiany... Kupilem komplet siedzen takich samych jak mialem i dalem do obszycia tapicerowi biala skora, miedzy szwy ma wstawic czarna lamowke i calosc ma byc przeszyta podwojnym czarnym szwem zobaczymy jak to bedzie wygladalo Jeszcze teraz mala ingerencja w zawieszenie(tylko musze znalezc jakies nizsze sprezynki do niego) trzeba miska przyglebic. zastanawiam sie tez nad felgami 17 ale to dopiero sie okaze czy je zmieszcze. do tego prawdopodobnie dojedzie podwojne malowanie dol zostanie bialy a gora(dach maska i wszystko co idzie do zalamania na karoserii bedzie polakierowane czarna perla. I moze w koncu zmienie GRILL bo do dzis nie moglem sie zebrac zeby kupic i wymienic na normalny. co myslicie o tych pomyslach?:) |
|
|
|
 |
|