Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja Czerwona skarbonka :D
Autor Wiadomość
kamil88 
Forumowicz

Auto: Carisma GDI 98r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-06-2010, 21:16   Moja Czerwona skarbonka :D

Długo zbierałem się w sobie by założyc prfil mojej cari. Zacznijmy od początku...

po pozbyciu się cholernego fiata (brava 1.4 12V) nadszedł czas by kupić coś nowego i tym razem lepszego :) . Przez prawie miesiąc jezdziłem po całym śląsku by coś kupic... Miał być jakiś niemiec,polo 1.6 125km (tragedia...podczas wypadku wyrwał betonowy słup z ziemi). Dałem spokój i wkońcu zaczołem rozglądać sie za Japońcem :D . Moje zainteresowanie krążyło wokuł Civki 5gen i 6gen(łezka i ta po niej od 96r). Obejżałem ich chyba z 15,każda spartaczona i robiona na szybko. Jedna przykuła moją uwage.. cupejka 5gen,w błenkitnym lakierku :) . Śliczna była... ale.. komora silnika pomalowana na czarno??, nie mogłem się powstrzymać i musiałem sprawdzić listwy ozdobne.. a pod nimi fioletowy metalik!!!!. Chłopak już wiedział że jej nie wezme,więc przyznał się żę leżała na dachu i ja wyklepali i pomalowali na szybko... Więc szukałem dalej.
Niestety na moje mażenie nie było mnie stać,i prędko nie będzie ;( Skyline GTR 34...

W końcu znalazłem ogłoszenie, Cari nawet że bogate wyposażenie w porównaniu z fiatem za 5tys.
Ogłoszenie na allegro bez zdjęcia,tata mojej dziewczyny namówił mnie bez wiekszych problemów bym ja jechał obejżeć :) . Sam posiada cari w GDi'ku wiec auto było mi nie obce. Pojechałem oglądać ja w niedziele z kumplem. Była zima więc auto było brudne,wnetrze zaniedbane troche. Poprzedni właściciele nie dbali za bardzo o cari,mlode małżeństwo z dzieckiem. Poza paroma pęcheżami na tylnych błotnikach w okolicy rantów i urwanym lusterku kierowcy auto było ok :) . Przebieg utwierdził mnie w przekonaniu że auto nie pochodzi od handlarza (275 tys kilosów),auto mimo takiego przebiegu i 90km totalna rakieta :) . W czwartek nabyłem auto za 4tyś zł :D

http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/94145

pare zdjeć mojego potwora na PJ :)

I zabawa zaczeła się gdy do cari trafiły 17'' alumy WOLF'a..
musieliśmy podgiąć ranty z tyłu i... szpachla zaczeła odchodzić.. i tak debatując nad autem odtworzyliśmy jego historie.. Dzwon w oba błotniki z tyłu ;(
Wiec podjołem decyzje że i tak trzeba to zrobić..
Kupilem cały tył do cari plus oba progi.. Z tego miejsca polecam chłopaków z firmy Cars-Euro w katowicach,mają prawie wszystko do naszych misków :)

I nadszedł dzień w którym auto trafiło do blacharza (4 maja)...
chłopak zna się na swojej robocie i walczy z tym co zwalił jakiś partacz w niemczech :/

Już nie moge się doczekać na auto :) . Miałem zrobić je i sprzedać ale nie,polubiłem je :)

Tak w skrócie wygląda moja przygoda z miśkami :) ,następny będzie Galant 2.5 v6 :)
Przepraszam wszystkich za wszelkie błędy ortograficzne itp,ale nigdy nie byłem z tego dobry ;)

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 30-06-2010, 23:08   

Na alusach wygląda fajnie.Tylko pewnie zrobiło się twardo,bo profil niski :)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 01-07-2010, 23:51   

Zapraszamy na spoty. :)

A propos:
Cytat:
90 japońskich koników,które przeżyły prawie 300tys :D / W planach mały remont, ingerencja w wygląd komory silnika,poprawienie wydechu :)

W planach swap 2.0 turbo :) , przerobienie tylnych hamulców na tarcze,a przód tarcze większej średnicy :)

Poprawienie wydechu? Co chcesz wycisnąć z 4G92?
A swap na T4 z Volvo S/V40, czy coś innego wchodzi w rachubę?

kamil88 
Forumowicz

Auto: Carisma GDI 98r
Wysłany: 05-07-2010, 20:49   

Na tych alusach jeżdziło się wspaniale :) ,mimo fabrycznego zawiasu auto prowadzilo sie jak gokart :D

Miałem zamiar wycisnąć z 4G92 ile sie tylko da,ale plany się zmieniaja z dnia na dzień. I raczej już napewno w gre wchodzi spradzony swap 2.0turbo z volvo,chcę to zrobić przez zime by przyszły sezon rozpocząć z nowym sercem :)

Wszelkie zmiany bede opisywał na bieżąco :twisted:

Odpowiedz do tematu