|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moja Czerwona skarbonka :D |
Autor |
Wiadomość |
kamil88
Forumowicz
Auto: Carisma GDI 98r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-06-2010, 21:16 Moja Czerwona skarbonka :D
|
|
|
Długo zbierałem się w sobie by założyc prfil mojej cari. Zacznijmy od początku...
po pozbyciu się cholernego fiata (brava 1.4 12V) nadszedł czas by kupić coś nowego i tym razem lepszego . Przez prawie miesiąc jezdziłem po całym śląsku by coś kupic... Miał być jakiś niemiec,polo 1.6 125km (tragedia...podczas wypadku wyrwał betonowy słup z ziemi). Dałem spokój i wkońcu zaczołem rozglądać sie za Japońcem . Moje zainteresowanie krążyło wokuł Civki 5gen i 6gen(łezka i ta po niej od 96r). Obejżałem ich chyba z 15,każda spartaczona i robiona na szybko. Jedna przykuła moją uwage.. cupejka 5gen,w błenkitnym lakierku . Śliczna była... ale.. komora silnika pomalowana na czarno??, nie mogłem się powstrzymać i musiałem sprawdzić listwy ozdobne.. a pod nimi fioletowy metalik!!!!. Chłopak już wiedział że jej nie wezme,więc przyznał się żę leżała na dachu i ja wyklepali i pomalowali na szybko... Więc szukałem dalej.
Niestety na moje mażenie nie było mnie stać,i prędko nie będzie ;( Skyline GTR 34...
W końcu znalazłem ogłoszenie, Cari nawet że bogate wyposażenie w porównaniu z fiatem za 5tys.
Ogłoszenie na allegro bez zdjęcia,tata mojej dziewczyny namówił mnie bez wiekszych problemów bym ja jechał obejżeć . Sam posiada cari w GDi'ku wiec auto było mi nie obce. Pojechałem oglądać ja w niedziele z kumplem. Była zima więc auto było brudne,wnetrze zaniedbane troche. Poprzedni właściciele nie dbali za bardzo o cari,mlode małżeństwo z dzieckiem. Poza paroma pęcheżami na tylnych błotnikach w okolicy rantów i urwanym lusterku kierowcy auto było ok . Przebieg utwierdził mnie w przekonaniu że auto nie pochodzi od handlarza (275 tys kilosów),auto mimo takiego przebiegu i 90km totalna rakieta . W czwartek nabyłem auto za 4tyś zł
http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/94145
pare zdjeć mojego potwora na PJ
I zabawa zaczeła się gdy do cari trafiły 17'' alumy WOLF'a..
musieliśmy podgiąć ranty z tyłu i... szpachla zaczeła odchodzić.. i tak debatując nad autem odtworzyliśmy jego historie.. Dzwon w oba błotniki z tyłu ;(
Wiec podjołem decyzje że i tak trzeba to zrobić..
Kupilem cały tył do cari plus oba progi.. Z tego miejsca polecam chłopaków z firmy Cars-Euro w katowicach,mają prawie wszystko do naszych misków
I nadszedł dzień w którym auto trafiło do blacharza (4 maja)...
chłopak zna się na swojej robocie i walczy z tym co zwalił jakiś partacz w niemczech :/
Już nie moge się doczekać na auto . Miałem zrobić je i sprzedać ale nie,polubiłem je
Tak w skrócie wygląda moja przygoda z miśkami ,następny będzie Galant 2.5 v6
Przepraszam wszystkich za wszelkie błędy ortograficzne itp,ale nigdy nie byłem z tego dobry |
_________________ Adrenalina uzależnia |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11104 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 30-06-2010, 23:08
|
|
|
Na alusach wygląda fajnie.Tylko pewnie zrobiło się twardo,bo profil niski |
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2010, 23:51
|
|
|
Zapraszamy na spoty.
A propos:
Cytat: | 90 japońskich koników,które przeżyły prawie 300tys / W planach mały remont, ingerencja w wygląd komory silnika,poprawienie wydechu
W planach swap 2.0 turbo , przerobienie tylnych hamulców na tarcze,a przód tarcze większej średnicy |
Poprawienie wydechu? Co chcesz wycisnąć z 4G92?
A swap na T4 z Volvo S/V40, czy coś innego wchodzi w rachubę? |
|
|
|
 |
kamil88
Forumowicz
Auto: Carisma GDI 98r
|
Wysłany: 05-07-2010, 20:49
|
|
|
Na tych alusach jeżdziło się wspaniale ,mimo fabrycznego zawiasu auto prowadzilo sie jak gokart
Miałem zamiar wycisnąć z 4G92 ile sie tylko da,ale plany się zmieniaja z dnia na dzień. I raczej już napewno w gre wchodzi spradzony swap 2.0turbo z volvo,chcę to zrobić przez zime by przyszły sezon rozpocząć z nowym sercem
Wszelkie zmiany bede opisywał na bieżąco |
_________________ Adrenalina uzależnia |
|
|
|
 |
|
|