Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Pilot do zamka centralnego - nie działa
Autor Wiadomość
Cargo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 GL+ LPi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 22-07-2010, 13:21   [Cari 1.6] Pilot do zamka centralnego - nie działa

Witam już dwa dni się męczę z pilotem od centralnego zamka nie reaguję na otwieranie i zamykanie dziwi . Z początku myślałem ze to bateria się wyczerpała wiec kupiłem nową ,ale pilot dalej nie działa. W poszukiwaniu na forum znalazłem przepis jak zaprogramować pilota
Cytat:
Wsiadasz do samochodu, wszystkie drzwi muszą być zamknięte. Wkładasz kluczyk do stacyjki przekręcasz w pozycję ACC i z powrotem na OFF ( kluczyk musi zostać w stacyjce). Po tej operacji szybko wciskasz na chwilę przycisk na pilocie (obojętnie, który) i czekasz 10 sekund, po tym czasie wciskasz na chwilę dwa razy przycisk na pilocie, wyciągasz kluczyk ze stacyjki. Pilot powinien działać.

Ale na mojego pilota to nie działa .
Pilot wydaje mi się że jest oryginalny ,ale zamieszcze fotkę

guziec 
Mitsumaniak
Sebastian

Auto: carisma 1.8GDI 98r
Wysłany: 22-07-2010, 20:00   

spróbuj innego sposobu: siedząc w aucie wyciągnij baterię z i przy składaniu pilota miej wciśnięty którykolwiek przycisk, u mnie to działa(mam innego pilota, ale może u Ciebie też zadziała)

Cargo 
Forumowicz

Wysłany: 23-07-2010, 17:27   

Cytat:
spróbuj innego sposobu: siedząc w aucie wyciągnij baterię z i przy składaniu pilota miej wciśnięty którykolwiek przycisk, u mnie to działa(mam innego pilota, ale może u Ciebie też zadziała)

Te sposób nie działa :cry:

Już nie wiem co mam robić . Czytałem gdzieś na forum o jakiejś zworce ale nie wiem gdzie ją szukać ?

diilthc 
Forumowicz
Stary Lis

Auto: Carisma DI-D 2003
Kraj/Country: Spain
Wysłany: 23-07-2010, 22:34   

Spróbuj w taki sposób:

Włóż kluczyk w stacyjke , przytrzymuj przycisk na pilocie i przekręć do zapłonu ale nie zapalaj auta.

Tak sie programuje w Oplach, może i tu zadziała?

Ewentualnie jak to nie pomoże mam numer tel do typka z serwis Mitsu koło Rzeszowa,
w razie potrzeby można zapytać

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 23-07-2010, 22:43   

A pilot napewno działa, przy wciskaniu przycisków miga dioda? Nie wiem jak w mitsu ale w oplach często odpada uchwyt trzymający baterię i trzeba go lutować. Już to robiłem dla kilku znajomych.

Cargo 
Forumowicz

Wysłany: 24-07-2010, 11:05   

plecho1 napisał/a:
A pilot napewno działa, przy wciskaniu przycisków miga dioda? Nie wiem jak w mitsu ale w oplach często odpada uchwyt trzymający baterię i trzeba go lutować. Już to robiłem dla kilku znajomych.

Dioda miga ale nie reaguje na otwieranie czy zamykanie . Z kluczyka wszystko jest OK

Postaram się wrzucić fotkę jak pilot wygląda w środku

Musze udać się do elektronika z tym pilotem . Tylko nie wiem czy pilot padł czy całe sterowanie ?

Adamo02 
Forumowicz

Auto: Alfa Romeo 159 1.9 JTS
Wysłany: 02-08-2010, 00:42   

Witam serdecznie!

Również mam problem z pilotem do Carismy!
Kupiłem kilka dni temu miśka z 98r. facet powiedział mi, że pilot ma wyczerpaną baterie więc wymieniłem... dioda się świeci! Próbowałem wszystkich sposobów konfiguracji jakie znalazłem na forum i nic... samochód nie reaguje!

konix 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 02-08-2010, 01:22   

Miałem podobny problem . Rozwiązanie jest proste . Proponuje kupić nowy pilot z modułem sterującym . Koszt 45 zł (alledrogo) :) i 15 minutowy montaż który opisany jest gdzieś na forum .

Apek74 
Nowy Forumowicz
rzepogator

Auto: Carisma 1,9TD '00
Wysłany: 05-08-2010, 22:58   

Wsiąść do auta zatrzaskując za sobą drzwi (wszystkie mają być zatrzaśnięte - nie zamknięte na klucz); następnie wciskając cały czas któryś z przycisków (spróbuj jeden a gdy nie podziała drugi - ja użyłem unlock czyli otwarcia zamka) włóż baterię w stosowne gniazdo po czym puść przycisk pilota. Jeśli zaświeciła się kontrolka w pilocie (bo pewnie jakąś w nim diodę masz) znaczy że zasilanie doszło; dioda może mrugać jak w moim przypadku więc po kilku sekundach mrugania diody wciśnij przycisk jeszcze raz (być może czas mrugania ma znaczenie dlatego lepiej trochę poczekać). Po kolejnym naciśnięciu tego samego przycisku nastąpiło pojedyncze dłuższe błyśnięcie diody, która chwilę późnej zgasła. To wystarczyło. Centralny zamek zadziałał przy kolejnym naciśnięciu przycisków.

hermeth 
Forumowicz

Auto: Carisma MSX/ S60 T5
Wysłany: 13-12-2010, 17:05   

Jak ja kupiłem auto to pilot działał normalnie. Po roku jego zasięg zmalał do tego stopnia, że działał tylko w pobliżu szyby kierowcy. A tydzień temu padł całkowicie i nie reaguje już na nic. Baterię wsadziłem nową i nic. Podejrzewam, że muszę wymienić pilota i tu moje pytanie: czy mogę dokupić jakiegoś innego pilota (jest na allegro od space stara za 150zł) i zestroić z fabrycznym modułem centralnego? Czy zrobią takie coś w ASO i jakie to są koszty? Opłaca się w ogóle za to brać czy lepiej założyć nową centralkę?

STomasz7 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 13-12-2010, 17:43   

hermeth, Zaprogramowanie pilota w aso to pewnie duże koszty, nie wiem czy nawet można zaprogramować inny pilot do naszej centralki.
Najłatwiejsze wyjście to kupno Modułu centralnego zamka, podłączenie go i po problemie, mamy 2 nowe pilociki nie dużym kosztem...
Ja kupiłem taki:
http://moto.allegro.pl/st...1355966789.html
Jak będzie cieplej to zabieram się za montaż ;)

hermeth 
Forumowicz

Auto: Carisma MSX/ S60 T5
Wysłany: 13-12-2010, 21:17   

I tak pewnie zrobię. Ale za 57zł to troszkę wątpię w jakość tego sprzętu. A tak do 200zł może ktoś polecić jakiś dobry moduł? Są jakieś marki sprawdzone i polecane?

SUCHY77 
Forumowicz

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2000r.
Wysłany: 17-12-2010, 15:05   

Jak mi padła bateria po wymianie pilot też nie reagował więc zrobiłem tak jak mówił poprzedni właściciel, mienowicie:
Wsiąść do auta, dopiero w aucie zakładamy baterie ale mając wcisnięte dwa przyciski naraz i trzymamy przez około 0,30 -1 min. Poczym pilot powinien działać. po zakodowaniu powinniśmy usłyszeć pikanie gdzieś w okolicy lusterka wstecznego (tam znajduje się czujka) u mnie nie pika ale i tak się koduje. Umnie sposób działa za każdym razem, choć to zakładanie bateri przy wciśniętych przyciskach nie jest taki proste :wink:

Cargo 
Forumowicz

Wysłany: 24-12-2010, 18:09   

SUCHY77 napisał/a:
Jak mi padła bateria po wymianie pilot też nie reagował więc zrobiłem tak jak mówił poprzedni właściciel, mienowicie:
Wsiąść do auta, dopiero w aucie zakładamy baterie ale mając wcisnięte dwa przyciski naraz i trzymamy przez około 0,30 -1 min. Poczym pilot powinien działać. po zakodowaniu powinniśmy usłyszeć pikanie gdzieś w okolicy lusterka wstecznego (tam znajduje się czujka) u mnie nie pika ale i tak się koduje. Umnie sposób działa za każdym razem, choć to zakładanie bateri przy wciśniętych przyciskach nie jest taki proste :wink:

SUCHY77 jaki masz pilot ...?
Możesz fotę wrzucić

SUCHY77 
Forumowicz

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2000r.
Wysłany: 27-12-2010, 09:16   

Proszę bardzo tu jest link do zdjęcia z moim pilotem
http://img515.imageshack.us/i/pilotb.jpg/

Odpowiedz do tematu