Regulacja liftu zawieszenia |
Autor |
Wiadomość |
Bushey
Mitsumaniak

Auto: Pajero II 3.0 V6 auto 1991
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 28-07-2010, 16:27 Regulacja liftu zawieszenia
|
|
|
Właściwie to nie problem lecz pytanie do Was bo nie moglem tego wyszukac na forum. Czy w wersjach polskich/ niemieckich czy ogólnie europejskich wystepuje takie ustrojstwo jak u mnie (oryg. japonczyk); posiadam sprytny guziczek, ktory po wlaczeniu podnosi mi zawieszenie (chyba pneumatycznie bo syczy) o ok. 5 cm. |
Ostatnio zmieniony przez Bushey 29-07-2010, 12:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tomasz Grochola
Forumowicz
Auto: PAJERO II 2,8 TD GLX 1995 r.
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 60 Skąd: Galway
|
Wysłany: 28-07-2010, 20:31 Re: Regulacja liftu zawieszenia
|
|
|
Bushey napisał/a: | Właściwie to nie problem lecz pytanie do Was bo nie moglem tego wyszukac na forum. Czy w wersjach polskich/ niemieckich czy ogólnie europejskich wystepuje takie ustrojstwo jak u mnie (oryg. japonczyk); posiadam sprytny guziczek, ktory po wlaczeniu podnosi mi zawieszenie (chyba pneumatycznie bo syczy) o ok. 5 cm. Na desce kolo predkosciomierza jest dioda HIGH, ktora to sygnalizuje. Nacisniecie ponowne obniza. Tak samo wzrost predkosci pow. ok. 50 km/h. Dodatkowo jest usztywnianie amortyzatorow S/M/H innym przelacznikiem. |
Też mam japońca II z 1995 roku. Liftu nie mam. |
_________________ Roch.
 |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 28-07-2010, 21:52
|
|
|
to cos jest dorabianie czy fabryczne ? |
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-07-2010, 12:19
|
|
|
To jest fabryczne. Ciekawostka, bo kumpel ma nowszego longa i nie ma takiego bajeru.
Dziala to tak: naciskam przycisk UP (umieszczony kolo dzwigni recznego, obok tego do regulacji twardosci amorkow) i slysze jak kompresorek pompuje najpierw tyl, potem podnosi sie przod. Jesli nacisne przycisk DOWN lub jade szybciej niz 50 km/h zawieszenie przy lekkim syku powietrza wraca do normalnego polozenia. Na desce mam diode HIGH w rysunku samochodzika, ktora sygnalizuje dzialanie tego ustrojstwa.
Facet od ktorego kupilem Misie mowil mi, ze jest lift zawieszenia ale ja bylem taki przejety kupnem , ze do glowy mi nie przyszlo, ze nie chodzi mu o zwykly lift na sprezynach.
Pewnie Misia ma jakies lepsze wyposazenie, a moze i nawet jakies markowe zawieszenie. Tylko ja sie na tych cudach tak dobrze nie znam, zeby rozpoznac co to. |
|
|
|
 |
AndrzejM22
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5 TD Krótkie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 124 Skąd: Ełk -u okolice. :)
|
Wysłany: 29-07-2010, 15:05
|
|
|
Bushey
Jak masz taka możliwość to wrzuć jakieś fotki tego ustrojstwa przy kole; przełączników czy co tam da się sfotografować to może po tym da rade to jakoś ocenić z jakim to ciekawym systemem mamy do czynienia.
Bo to jest ciekawe co piszesz . |
_________________ Pajero 2,5 TD 33" Baja Claw TTC mosty 5.285 +jakiś lift + jakaś winda.
Pajero 3.5 V6 cywilne |
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 06-01-2011, 01:02
|
|
|
Ja gdzieś kiedyś na ebayu indyjskim bodajże znalazłem jakiegoś szrociarza specjalizującego się w Pajero II z Mongolii. Jakie facio miał ustrojstwa z Pajero, warianty desek, konsole z cykorkulami, nawigacjami, zegarami, przełączniki z niewiadomym mi przeznaczeniem, windy mechaniki sterowane kneflem obok wajchy biegów i inne cuda to pewnie nawet Zbyszek w życiu takich nie widział a on widział prawie wszystko w Pajero. I wszystko to było oryginalnie z Pajero II japońskich. Na dodatek to grosze jakieś kosztowało ale przesyłka zabijała oczywiście. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
|