|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Proszę państwa, oto miś :-) |
Autor |
Wiadomość |
Izold
Forumowicz
Auto: Lancer SB 2.0 DiD Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-08-2010, 20:28 Proszę państwa, oto miś :-)
|
|
|
Chciałem w końcu przedstawić wszystkim moje nowe autko - Mitsubishi Lancer Sportback 2.0 Di-D, 140 KM, wersja Invite.
Mam go od początku lipca, ale czekałem z wklejaniem zdjęć na założenie listw progowych Miały być założone przed odbiorem, ale "nie dowieźli". Jak już "dowieźli", to serwis miał problemy z terminami i tak się zeszło.
No ale w końcu dzisiaj założyli i JEST! W PEŁNEJ OKAZAŁOŚCI.
No i od razu się chwalę.
Samochód kupiłem nieco przypadkiem, bo planowałem kupno auta na przyszły rok i miała to być raczej jakaś testowa Alfa Romeo 159, albo Lancia Delta III (tak mnie jakoś wzięło na "włoszczyznę").
No ale w czerwcu wpadła mi w ręce oferta promocyjna Mitsubishi dotycząca akurat tego modelu Lancera i z tym silnikiem no i uznałem, że nie ma co czekać, bo nic lepszego w tej cenie i z takimi parametrami nie znajdę. Poza tym - miałem kiedyś Toyotę Corollę montowaną w Japonii i byłem z niej bardzo zadowolony. Dlatego uznałem, że "sushi" zamiast "włoszczyzny" też może być.
Poza tym - urzekła mnie ta rekinia facjata lancera.
W związku z tym zapożyczyłem się nieco no i mam
Autko dzisiaj przejechało równo 2.000 km. (właśnie zrobiłem pierwszą, nieobowiązkową wymianę oleju po dotarciu) i na razie jestem nim zachwycony. Właściwie nie mam krytycznych uwag.
Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale robiłem je komórką, bo aparat mam chwilowo niesprawny
 |
|
|
|
 |
RoBSoN_97
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GLS Exlusiv
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sty 2010 Posty: 444 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 24-08-2010, 21:22
|
|
|
A już myślałem, że na forum same starsze misie są, a tu proszę- "świeżyzna"
Gratuluję ładnego lancerka i słusznego wyboru osobiście też mi się podobają Lancery X generacji, lecz preferowałbym sedana niż sportbacka ( nie przepadam za samochodami ze "ściętymi tyłami" ) |
|
|
|
 |
tucci
Mitsumaniak TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
|
Wysłany: 24-08-2010, 21:29
|
|
|
Auto cacy z racji rocznika, osobiscie sedany do mnie bardziej przemawiaja,
Ogolnie wielki + za wysmienity wybor marki...bedziesz pan zadowolony |
_________________ alteri vivas oportet, si vis tibi vivere
HISTORIA GALICJUSZA
OfLS-DonKnutrix
 |
|
|
|
 |
Izold
Forumowicz
|
Wysłany: 24-08-2010, 21:39
|
|
|
Ja się jakoś przyzwyczaiłem do hatchbacków. Wszystkie samochody które do tej pory miałem (tzn. wszystkie dwa - Citroen C4 i Toyota Corolla)) były właśnie tego typu.
Jeśli chodzi konkretnie o Lancera to - moim zdaniem - Sportback ma fajniejszy przód (z tą pełną ramką grilla - na górze i na dole) oraz bardziej ustawny i lepiej wykończony bagażnik.
No a przede wszystkim zadecydowały względy finansowe. Nie wiem dlaczego, ale na Sportbacka dawali duuuuużo większy rabat niż na sedana (Sportback - rabat 15.000 zł., sedan - rabat 6.000 zł.). |
|
|
|
 |
RoBSoN_97
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GLS Exlusiv
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sty 2010 Posty: 444 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 24-08-2010, 21:54
|
|
|
Może sedany są bardziej "chodliwe" i nie muszą być specjalnie promowane...
A co do przodu:
Cytat: | Sportback ma fajniejszy przód (z tą pełną ramką grilla - na górze i na dole) |
Są też takie jak ty mówisz:
 |
|
|
|
 |
Izold
Forumowicz
|
Wysłany: 24-08-2010, 22:38
|
|
|
RoBSoN_97 napisał/a: |
A co do przodu:
Cytat: | Sportback ma fajniejszy przód (z tą pełną ramką grilla - na górze i na dole) |
Są też takie jak ty mówisz:
|
Ja wiem, że są. Tylko że nazywają się Evolution. |
|
|
|
 |
|
|