|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jakie opony zimowe do busa |
Autor |
Wiadomość |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 28-11-2010, 14:37
|
|
|
radek79 napisał/a: | i jeszcze jedno pytanie czy można założyć opony w rozmiarze 215/65/16c zauważyłem że jest więkrzy wybór i są trochę tańsze | Teoretycznie producent zaleca do mocy bodaj 107kW opony o rozmiarach 225/65R16 lub 215/65R16 sprawdź to jeszcze wedle tabliczki znamionowej, na tych drugich auto będzie trochę niżej siedziało
Możesz jeszcze sprawdzić rozmiar 195/75R16, bo to jest odpowiednik 225/65R16, albo skorzystaj sobie z kalkulatora zamienników http://www.opony.net/narz...nniki-opon.html |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
costa brawa
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
|
Wysłany: 28-11-2010, 14:51
|
|
|
ja sie w swoim dostawczym zastanawiam nad michelin agilis alpin - teraz mam agilis 81 takie wielosezonowki mozna nazwac bardzo bardzo dobre a i cena nie z kosmosu
u mnie jest 195/75/16 w daily na blizniaku - w zasadzie pierwsze dwie zimy bez problemu sobie radzily te agilis 81 ale ostatniej juz byly troche zuzyte i troche ciezko bylo ruszyc pustym pozniej juz szlo i hamowalo bez problemu, teraz chyba bede musial kupic w koncu zimowki alpin albo tez te 81 i sobie na lato zamienie
dodam ze ponad 100 tys na tych oponach zrobilem i zadnych najmniejszych problemow z oponami nie mialem przy nawet sporych ladunkach (znajomy w ducato biezniki zaklada to jak raz na miesiac kola nie robil to nie bylo jazdy hehe ) jedynie co to zamienialem miejscami zeby sie rowno scieraly przod z tylem |
_________________ Mój misiek
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33851
 |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2010, 19:26
|
|
|
Kupuj tylko markowe opony. Nie koniecznie klasy premium (jeżeli Cię nie stać) jak Continental czy Goodyear. Ale chociaż BFGoodrich, Viking. Grunt abyś nie kupił Matadora, Savy i innego tego typu szajsu. Hałasują, źle trzymają auto. Ogolnie kiła z mogiłą i nędzą pogania
Wybierz lepiej opone 225. Powodem jest ewentualny problem z uzyskaniem odszkodowania z tytułu AC jeżeli uszkodzisz sobie pojazd. Nie każdy ubezpieczyciel przymyka oka na takie "oszczędnosci". |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
|
|
|
|