|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ 2G 1997 ] Co sądzicie o tym Eclipsie... ? |
Autor |
Wiadomość |
t0bin
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16v '96
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 22 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: 28-01-2011, 19:00 [ 2G 1997 ] Co sądzicie o tym Eclipsie... ?
|
|
|
Witam
Co sądzicie o tym eclipsie oglądał go ktoś może..? Docelowo szukam jakiegoś ładnego GSX-a, ale jak się nic sensownego w rozsądnej cenie nie znajdzie to przejściowo może być jakiś ładny GST
Eclipse GST |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 28-01-2011, 21:46
|
|
|
szpary między błotnikami a zderzakiem inne po obu stronach, tylna klapa bagażnika siedzi po prawej stronie, czarna listwa drzwi prawych odstaje, końcówka wydechu pokrzywiona i wisi strasznie nisko, nie wiem po co im olej silnikowy czy płyn chłodniczy wewnątrz, może coś ubywa?, nic więcej nie widzę na zdjęciach, nie ma foto silnika, egzemplarza nie znam więc opisałem co widać |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
t0bin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2011, 12:44
|
|
|
To w środku wygląda jak butelka płynu chłodniczego z tesco i zderzaki są jakoś dziwnie spasowane, czyżby możliwe, że brał udział w jakimś karambolu ( bity z przodu i z tyłu ).
Ktoś może oglądał ten samochód, albo ma niedaleko i mógłby podjechać i obejrzeć, go bo przez całą Polskę to nie uśmiecha mi się jechać po "coś" nie do końca pewnego |
|
|
|
 |
reloop7
Forumowicz
Auto: galant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lis 2010 Posty: 60 Skąd: Bielany/Wrocław
|
Wysłany: 29-01-2011, 20:08
|
|
|
Ja mogłbym poleciec, wezme aparat to cykne jeszcze pare zdjec Jutro wstane to zadzwonie do goscia i sie zapytam kiedy mozna podjechac auto ogladnac Ale z tego co widze to dopiero w poniedziąłek bo to najprawdopodobnie jest jakies komis |
|
|
|
 |
t0bin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-01-2011, 10:35
|
|
|
Tak, to jest chyba jakiś komis, będę bardzo wdzięczny za obejrzenie autka, bo sam to przez całą Polskę musiał bym jechać, a nie wiadomo jak będzie wyglądał w rzeczywistości i co go będzie bolało |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 01-02-2011, 14:08
|
|
|
reloop7 było by BARDZO miło z Twojej też to strony gdybyś uczynił taki dobry uczynek i obejrzał dla kolegi to autko, tak by mógł bez problemów na starcie dołączyć do naszej Rodziny MM! Sprawdź luzy na turbince jak Ci pozwolą!!! Depnij mu też od niskich obrotów 1kRPM na 3cim biegu żeby na czuja obadać kiedy turbo wstaje...
t0bin powodzenia w szukaniu, alledrogo zwiedzaj namiętnie codziennie, dzwoń, pytaj, zamiast pytać "czy bierze olej" pytasz "ile/jak dużo oleju bierze", zamiast pytać "czy silnik był myty" pytaj "ile dni temu był myty" i tak dalej są to takie pytania podpuszczające sprzedawcę, stwierdzasz, że wiesz iż on bierze olej na pewno tylko pytasz ile ;p Warto zaglądnąć bliżej do wiązek elektrycznych czy nie były przerabiane/łatane, zobaczyć czy są ślady oleju na silniku od dołu, jak tak to w którym miejscu i skąd się bierze, na zgaszonym silniku obadać luz na maglownicy w pozycjach: koło na wprost i lekko skręcone, by stwierdzić czy maglownica ma luz do wyregulowania czy zęby są zużyte bardzo w pozycji na wprost dużo bardziej (nieregulowalne). Warto popatrzeć na pasek rozrządu czy nie jest tłusty z oleju, czy nie jest poprzycierany i czy równo idzie w czasie pracy silnika, czy coś nie świszczy w rozrządzie (rolki). |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
t0bin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2011, 16:46
|
|
|
Ewentualnie ten eclipse, ale dużo w niego trzeba zainwestować :/ na początek pasowało by zdjąć ten cały badziew którym go ktoś obkleił, kupić oryginalne lampy na tył i ponaprawiać to co jest napisane w opisie. Dodatkowo widzę jakiś olej z pod pokrywy, a wydaję mi się, że to auto ma dużo więcej chochlików, ale jak by ktoś mógł to prosiłbym o obejrzenie tego autka, bo może nie jest aż tak źle jak wygląda na zdjęciach
Kolejny eclipse GST |
|
|
|
 |
kamil4711
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Cze 2009 Posty: 197 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 01-02-2011, 21:42
|
|
|
t0bin , olej z pod pokrywy to nic takiego , kpl. uszczelek i jest ok , gorzej z tymi płetwami , w sumie opłacało by się chyba znaleźć oryginalne zderzaki i pomalować niż wydać 21.5 k na tego szarego pająka , tylko teraz pytanie , czy faktycznie gość zdjął ori żeby było '' łanie '' czy z przymusu , może dokładnie sprawdzić ile ma szpachli tynku na sobie .
Osobiście brałbym spydera , ale nie zmienia to faktu że trzeba oglądnąć dokładnie obydwie sztuki. |
Ostatnio zmieniony przez zenek_bb 02-02-2011, 07:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 02-02-2011, 07:22
|
|
|
a ja bym nie brał spydera ze względu na skrzynię o!
niestety ten drugi nie lepszy, to co się dzieje pod maską (nie mówię tu o pokrywce tylko) to armageddon ;p boję się, że ten silnik będzie zajechany, tak samo jak turbina (gość pisze że 1,2bar... jasne...) przy takim ciśnieniu to puchnie niemiłosiernie przy ori IC nie daje mocy a stwarza zagrożenie dla silnika (stuki) więc też sztuka nie za bardzo ciekawa, poza tym cena 11 do negocjacji... za tyle to dobrego 2G N/A nie dorwiesz, prędzej 1G GST za taką sumę... Zawsze powtarzałem, że przy kupnie auta nie można w żadnym razie mieć gorącej głowy, tylko na spokojnie poczekać aż trafi się coś godnego ceny w odpowiednim stanie, niż brać co jest żeby już mieć.
OT: Ja szukając swojej sztuki przejechałem w sumie jakieś 1500km po polsce, oglądając w sumie 13 egzemplarzy z czego 2 kupiłem (jeden mój drugi na części...). Nie ukrywam, że zfrustrowany byłem niemiłosiernie... Ten na części oglądnąłem jako 3ciego, ten mój oglądałem jako 8 ale był dla mnie najlepszą podstawą, jeden za 2000 drugi za 4750 i nie powiem, ale nie żałuję do dziś. Koniec OT.
Dodam może jeszcze dobry sposób na zejście z ceny lub lepszej oceny auta, umawiaj się na oglądanie np. na parkingach Auchan gdzie obok jest Norauto na przykład, takie miejsca, podbijasz do Norauto mówisz, że jesteś z gostkiem umówiony na oglądanie auta, czy mogli by pomóc i to auto na chwilę podnieść do góry żeby oglądnąć je od dołu, ja płaciłem za takie coś różnie, kilka razy za darmo bo chcieli pooglądać ten wóz, pozostałym dawałem po 10-20zł za to każde auto widziałem od dołu, dzięki temu mojego wynegocjowałem z 6000 na 4750 bo było sporo do roboty jak pokrzywione wewn. ranty felg, luzy, plecionka, kat, końcowy, cieknący amorek przedni i parę innych... Początkowa cena z ogłoszenia było 7,5, ale na dzień dobry spadło do 6k ze względu na silnik, wnętrze, niedziałające LPG, brak obrotów i wiele innych... Suma sumarum z dwóch podkładałem jeden ideał ciężkim nakładem pracy no i niestety też kasy, ale to inna historia. |
|
|
|
 |
t0bin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-02-2011, 14:15
|
|
|
Tak jak napisałem w pierwszym poście, szukam docelowo GSX-a a jak się trafi jakiś ładny GST to też ewentualnie może być. Nie szukam auta, aż tak pilnie od jakiegoś czasu mam Carisme 1.6 16V i jestem zadowolony z autka nigdy mnie nie zawiodło i zawsze dowiozła mnie szczęśliwie do pracy Carisma zostanie jako drugi samochód, eclipse będzie głownie na lato ( GST ) chyba ze trafie ładnego GSX-a to zapewne będę nim jeździł przez cały rok |
|
|
|
 |
reloop7
Forumowicz
|
Wysłany: 02-02-2011, 14:16
|
|
|
Jesli pozwoli mi sprawdzic luz na turbo to pewnie ze sprawdze Wezme ze soba jakies narzedzie to sie poobczaja co i jak Jesli dam rade to jeszcze dzis podjade Ale jesli nie dam to jutro juz na 100% beda zdjecia tego auta.
[ Dodano: 02-02-2011, 18:08 ]
Byłem... Jednym słowem tragedia jak za ta cene.
Pierwsze co to podnosze maske a tam po spodem wnetrze pomalowane na biało, mowie gosciowi ze auto było malowane bo nie ma orginalnego lakieru, a on ze nie, ze wnetrze pod maska przewaznie jest w innym kolorze. Ścieme chciał wcinac ładna. Ogladam dalej i sie okazało ze wilgoc jest w srodku na plastiku (bedzie na zdjeciu pokazane). Trzecia sprawa to dziurawy dach, jedna dziura i przetarcie ktore tez długo by nie wytrzymało.
Co chodzi o turbo go git, po regeneracji było. Ale woda gdzies ucieka w okolicach obudowy termostatu która jest przykrecona do głowicy. Uszczelka pod kolektorem wydechowym do wymiany. Zawieszenie wydawąło sie okey. Pasek wieloklinowy gdzies sie ociera przez co jest lekko nastrzepiony. Szyby kiepsko sa ciagniete przez silniczek. Sadze ze za kazdym razem zamkniecia trzeba byloby im pomoc reka, tym z przodu jaki i tym z tyłu. Tyle o aucie.
http://img268.imageshack.us/i/obraz22009.jpg/
http://img824.imageshack.us/i/obraz22011.jpg/
http://img822.imageshack.us/i/obraz22013.jpg/
http://img171.imageshack.us/i/obraz22014.jpg/
http://img121.imageshack.us/i/obraz22015.jpg/ |
|
|
|
 |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 02-02-2011, 21:37
|
|
|
t0bin napisał/a: | Ewentualnie ten eclipse, ale dużo w niego trzeba zainwestować :/ na początek pasowało by zdjąć ten cały badziew którym go ktoś obkleił, kupić oryginalne lampy na tył i ponaprawiać to co jest napisane w opisie. Dodatkowo widzę jakiś olej z pod pokrywy, a wydaję mi się, że to auto ma dużo więcej chochlików, ale jak by ktoś mógł to prosiłbym o obejrzenie tego autka, bo może nie jest aż tak źle jak wygląda na zdjęciach
Kolejny eclipse GST |
O tym aucie była obszerna rozmowa na innym forum i zgodnie stwierdzono że nie warto go brać.Zmieniły się fotki i cena (na niższą) - jest na allegro już długo a jak wiemy zadbane auto za taką cenę nie stało by w ogłoszeniach nawet tydzień. |
|
|
|
 |
reloop7
Forumowicz
|
Wysłany: 02-02-2011, 22:11
|
|
|
Ciezko wyrwac dobrego gsx badz gst za mniej niz 20 tys Jak kupi sie taniej to i w zrobienie w niego włozysz kase ktora zaoszczedziłes W cenie dobrej sie trzymaja, czy u nas czy gdzies w niemcowni Patrzyłem na róznych stronach zagranicznych typu mobile.de autoscout24.de auto.de i trzeba szykowac 20-23 tys
Ale 210 KM w automacie? Ja tam bym wolał w manualu, ale to juz kwestia gustu ;P |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 03-02-2011, 01:29
|
|
|
reloop7 należy Ci się "Pomógł" jak nic... zaoszczędziłeś t0binowi nerwów i wielu takich podobnych...
Co do kosztów GSXa w manualu, niestety, moc i wygląd są w cenie... GS wygląda ale nie ma mocy, jak wiele aut, GSXa mało kto się chce pozbyć bo i w zimie targa i w lecie ciągnie, pali nie tak wiele i dobrze wygląda, sam rozumiesz. Życzę powodzenia! |
|
|
|
 |
t0bin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-02-2011, 18:24
|
|
|
Dzięki za obejrzenie autka, ja w dalszym ciągu czekam aż pojawi się coś sensownego na jakimś portalu aukcyjnym i myślę, że nie będę zakładał kolejnych tematów aby nie zaśmiecać forum i kolejne znaleziska będę wrzucał w tym temacie
Jeszcze raz wielkie dzięki |
|
|
|
 |
|
|