Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] gdzie w Warszawie na wymiane rozrzadu?
Autor Wiadomość
dominikd 
Nowy Forumowicz

Auto: '07 Outlander 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2011, 10:49   [II 2.0 DID] gdzie w Warszawie na wymiane rozrzadu?

witam,
poszukuje w Warszawie warsztatu, do ktorego moge sie udac na wymiane rozrzadu?
wiem, ze to zwykle 2.0 tdi, ale chcialbym, zeby przejrzeli mi tam autko ludzie znajacy sie na mitsu. wymagana z mojej strony faktura vat.
tak jak przegladalem forum, to polecano autotw, albo japan service.
z gory dziekuje,
pozdrawiam,
dominik

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 13-11-2011, 14:13   

Ja rozrząd robiłem w Evolution service.
Wszystko O.K.

Lewy1978 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 I
Wysłany: 13-11-2011, 17:14   

romero napisał/a:
Ja rozrząd robiłem w Evolution service.
Wszystko O.K.

Też u nich serwisowałem najpierw Carismę, a teraz Outlandera, byli naprawdę super, pracowali tam goście z pasją Mitsubishi, ale ostatnio coś się pozmieniało w zarządzie i kadrze, dwa miesiące temu wstawiłem nowo-zakupione auto Outlander I z 2003 r., zleciłem im przegląd wszystkiego z zaznaczeniem, że chcę w aucie zrobić wszystko. Przegląd zrobili, robotę i części wycenili na 5 tys i usłyszałem, że auto muszę zostawić na trzy dni i zrobią wszystko. Bardzo się ucieszyłem bo przy ich cenach to naprawdę tanio (uwzględnili mój rabat który miałem) i dość szybko. i zaczęło się:
Wstawiłem auto w środę rano, potwierdziłem termin odbioru (piątek) i pojechałem sobie,
mija środa, mija czwartek, jest piątek ok 16 - zero odzewu od Evolution Service, więc ja dzwonię i słyszę, że jeszcze im się zejdzie, bo auto jest w słabym stanie i muszę poczekać do poniedziałku -mówię o.k. i grzecznie czekam
jest poniedziałek ok 16 i znowu zero kontaktu, więc znowu ja dzwonię i słyszę w jakim to strasznym stanie jest moje auto i potrzebują jeszcze dwa dni - mówię o.k. i czekam
mija wtorek, środa ok 16 i znowu zero kontaktu, więc dzwonię i słyszę, ze trzeba ciąć, spawać i potrzebują jeszcze jeden dzień - już jestem zły, ale czekam,
jest czwartek i znowu zero kontaktu więc ja dzwonię i ta sama śpiewka, że potrzebują jeszcze jeden dzień - czekam.
Jest piątek (tydzień po terminie) i znowu zero kontaktu, więc ponownie ja dzwonię i słyszę zbawienne na dziś ok 16 powinniśmy się wyrobić - zapraszamy po odbiór.
Zajeżdżam i oczywiście auto nie zrobione, ale panowie się uwijają i mowią, że za godzinę skończą. Skończyli za 1,5 godz.
Nadchodzi czas rozliczenia i słyszę 8 tys - rabat: do zapłaty 7200,-
Umawialiśmy się inaczej i oczywiście jestem nieprzygotowany na taką kwotę
Mała sprzeczka o braku kontaktu i zawyżeniu kosztów.
...
I to była moja ostatnia wizyta u nich, a szkoda, bo kilku pracujących tam chłopaków to naprawdę fachowcy.
Podsumowując:
- auto stało w serwisie tydzień ponad ustalany termin
- zero kontaktu ze strony serwisu o przedłużającej się naprawie (wystarczyłby jeden telefon, a bym się nie denerwował)
- finalny koszt dużo wyższy niż umawiany (oczywiście zero kontaktu, aby o tym powiadomić)
- panowie pozostawili mi niesprawny spryskiwacz tylnej szyby, powiedzieli, że znaleźli przyczynę i jest to spalona pompka - wczoraj ją wymieniłem na nową i okazało się zupełnie co innego, poprzednia pompka jest sprawna
- zaraz po serwisie pojechałem na przegląd, bo się kończył - skończył się zabraniem dowodu rejestracyjnego (i to już przesądziło - Evo się popsuło)
- w samochodzie nie ma poduszek powietrznych (pewnie po wypadku), prosiłem aby to sprawdzili na przeglądzie i stwierdzili, że jest o.k., wczoraj zdjąłem kierownicę i ZONK - zamiast poduszki jest rezystorek
- mam dokładną specyfikację co zostało zrobione (rzekomo), bo już panom nie ufam i jeszcze się okaże co spaprali, bądź nie wykryli
...
a szkoda , bo jeździłem do nich ponad dwa lata, mimo tego, że drodzy, bo byli świetni, wychwalałem ich wszędzie, ale dziś mam inne zdanie

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 14-11-2011, 17:30   

Ja ostatnio robiłem przegląd na Rezedowej niedaleko korkowej długa tradycja w autach Japońskich. wiem że robią tam outki II na rozrząd ,pompy zawór egr itpJak byłem to gość właśnie na to się umawiał koszt coś 2500 ale nie jestem pewien.

adreymitsu 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200, Outlander
Wysłany: 12-12-2013, 00:46   

Ja postanowiłem zaryzykować i skorzystałem z usług Evolution Service i jestem zadowolony. Posiadam L200 z 2007 r w którym miałem do wymiany rozrząd . W autoryzowanym serwisie krzyknęli 4700 a serwis na Znanej wykonał tę naprawę w cenie 2500 wraz z regulacją luzu zaworowego. Wszystko działa!. Właśnie wróciłem z wymiany klocków. I tym razem cena była niższa. Pozdrawiam ekipe z Evolution, YO

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 14-12-2013, 19:51   

Ja wymieniałem w Rembertowie na Chruściela z całym przeglądem po 120 000 km i wymiana wszystkich tarcz hamulcowych i klocków zapłaciłem 2800,00 zł.

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 10-04-2014, 22:48   

Mój misiek dostał dziś nowy rozrząd i pompkę.Razem z wymianą 800zł .Pasek i rolki Conti,pompa revil.Po 112tyś przebiegu wszystkie części stare w przyzwoitym stanie nawet pasek

suchy197 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 DID
Wysłany: 13-02-2017, 12:32   

Witam,
A gdzie w Lublinie wymienię rozrząd?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 13-02-2017, 13:51   

Spytaj na lubelskim ot Jarka, może on da radę :wink: .

Odpowiedz do tematu